Hoe creëer je ‘perfect brows’?

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Perfecte wenkbrauwen zijn echte eyecatchers in het gezicht. Gecombineerd met een mooie oogmake-up creëer je als professional de ultieme look. Trendy, naturel of juist klassiek, voor ieder gezicht is er de ‘perfect brow’. Visagist Micky Jooren gaat in op de verschillende trends en mogelijkheden. Een mooie aanvulling op het prachtige kapsel dat je hebt gemaakt.

Natuurlijke wenkbrauw

De afgelopen jaren was de zwaar aangezette wenkbrauw de trend. Deze zomer is de look naturel met een rustige, natuurlijke oogmake-up. In de oogmake-up is met brons-, goud- en kopertinten gewerkt (natuurtinten) met veel glans. Dat geeft een zomerse, exotische look. Aimee heeft al mooie volle wenkbrauwen, deze zijn alleen ingekleurd met een wat donkerder wenkbrauwpoeder.

Make-up: Cynthia Wangko, Model: Aimee

Brede, volle wenkbrauw

Wie gezegend is met volle, uitgesproken wenkbrauwen hoeft alleen maar wat overtollige haartjes te epileren. De brede, volle wenkbrauw blijft de trend deze zomer, maar is minder zwaar aangezet. Model Benthe heeft een rustige oogmake-up gekregen met donkerrode lippen. Daardoor ligt het accent in haar gezicht op de mond en de wenkbrauwen. Ook bij Benthe zijn de wenkbrauwen ingekleurd met een donker wenkbrauwpoeder.

Make-up: Inge Thehu, Model: Benthe

Naturel en donker

De wenkbrauwen van Selichi zijn wat lichter dan haar hoofdhaar. De wenkbrauwen zijn in deze lentelook omhoog geborsteld en gefixeerd met een wenkbrauwgel. De oogmake-up is naturel met lenteachtige kleurtjes. Op de lippen zit een frisse zalmkleur, op de ogen kreeg ze een zachte koper/auberginekleur.

Make-up: Daphne Menheere, Model: Selichi

Rommelige wenkbrauwen

Dit is dé trend op dit moment. Rommelige wenkbrauwen zorgen voor een ongedwongen, relaxte look die je nu veel ziet in de modebladen. Je creëert ‘messy’ wenkbrauwen door met wax of gel tegen de haargroei in te borstelen, waardoor het een beetje rommelig wordt. Het accent ligt in het gezicht op de blusher en er zijn highlights aangebracht in de binnenooghoek en op de neus. Gecombineerd met een naturel oogmake-up is de summer look compleet!

Make-up: Geertje Cools, Model: Tara

Dunne, strakke wenkbrauwen

Strakke wenkbrauwen combineren mooi met een strakke, puntige oogmake-up. Zo creëer je een ‘eighties look’. Deze strakke look zie je ook veel op de catwalk. De wenkbrauwen zijn flink geëpileerd en daarna met een roodbruin wenkbrauwpotlood en -poeder ingekleurd. De ogen zijn opgemaakt in een koperkleurige oogschaduw die in een punt uitloopt. Op de wimpers is veel zwarte mascara aangebracht, zowel onder als boven.

Make-up: Jolien Werner, Model: Eden

Brede, strakke wenkbrauwen met ‘smoky eyes’

Nadia heeft brede wenkbrauwen die voor deze glamourlook wat strakker en hoekiger zijn geëpileerd en donkerder zijn ingekleurd. Ze heeft donkergrijze ‘smoky eyes’. Nadia draagt nepwimpers voor een nog sprekendere oogopslag, met veel mascara boven en onder. Met deze glamourlook ben je ‘ready for the party’!

Make-up: Ikrame Charki, Model: Nadia

De foto’s zijn gemaakt tijdens de beroepsopleiding visagie bij Micky Jooren Haar- en make-upcursussen. Voor meer informatie: www.visagie-opleidingen.nl.