Bruidskapsel step-by-step

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Als toekomstige bruid kun je niet vroeg genoeg beginnen met het plannen van je mooiste dag. Een van de belangrijkste dingen is natuurlijk het bruidskapsel. In de aankomende trends zien we steeds meer eenvoudige, en nonchalantere, kapsels maar ook zachte romantische looks met vlechten en veel bloemen. Vandaag gaan we voor zo’n zachte romantische look. Pascale Tesser van Colourfool Agency legt uit.

Silke heeft van zichzelf al een geweldige structuur waarmee ik goed kan werken. Het haar is schoongewassen en behandeld met een uitspoelbaar masker. Door het gebruik van het masker kan ik het haar makkelijk vlechten en gaat het niet klitten. Ook wordt hiermee voorkomen dat het kapsel te veel gaat pluizen. Het haar hoeft niet uitgebreid geprept te worden. Ik gebruik alleen waar nodig een stevige lak van Schwarzkopf Got2b glued. 

Aan de voorkant deel ik het haar af van oor tot oor. Hier komt de vlecht. Op de kruin maak ik een ronde afdeling tot aan het achterhoofdsbeen. De rest van het haar laat ik nog even los hangen. 

Vanaf het ene oor vlecht ik een ‘opvlecht’ over het hoofd naar het andere oor. Ik vlecht heel losjes en trek tussen het vlechten door de vlecht nog extra uit elkaar. De kruin toupeer ik en vorm ik tot een mooie ‘bump’.

De vlecht duw ik enigszins rechtop en richting het oor waar de vlecht begint. De vlecht wordt op zijn plaats vastgezet met schuifspeldjes zodat hij mooi gelijkmatig het hoofd omsluit. Al het losse haar zet ik streng voor streng in lussen vast langs de rand van de bump en in de nek. De vlecht zet ik daaroverheen vast zodat het kapsel een mooi geheel vormt. Het kapsel wordt afgestyled met kleine bloemen die ik nonchalant tussen de vlecht steek.

Make-up

Voor de make-up heb ik gekozen voor een zilveren eyeliner. Dit is een van de trends die we gaan zien dit jaar. Voor de eyeliner heb ik Make-up Studio Jewel effects Shine gemengd met een mixing fluid van Ben-Nye. Om de make-up een frisse en zachte uitstraling te geven heb ik een cream blush Coral Passion van Make-up Studio zachtjes in de huid en op de lippen geklopt. Met een compacte poeder highlight Vanilla Quartz van Becca geef ik de look een zachte glow. De look wordt afgemaakt met een zwarte mascara 4D False Lash van Make-up studio. 

Photography: Dilani Butink Hair & Make-up: Corine Hamel @ Colourfool Agency Assistant Hair: Wella Gibbs @ Colourfool Agency Assistant Make-up: Shavonne Schonewille @ Colourfool Agency Styling: Willeke Elisabeth Model: Silke @ Stage Modelmanagement