Trots: BarberSociety Live

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
In deze rubriek delen collega's waar ze trots op zijn. Dat kan zijn op een resultaat in de salon, een collectie die met bloed zweet en tranen tot stand is gekomen, een klant die al heel lang komt, een bijzonder verhaal uit de salon...noem maar op. En soms word je door de realiteit ingehaald. Ten tijde van dit interview speelde de Coronacrisis nog niet in Nederland. Toch willen we graag het mooie verhaal van Marc van de Hare met je delen over zijn BarberSociety Live 2020.

Op 16 en 17 mei vindt BarberSociety Live plaats op het Westergasterrein in Amsterdam. Dit wordt de vijfde keer, een jubileum dus, toch Marc
Marc: “Dit jaar vindt het event plaats op een andere locatie, de derde locatie alweer op het Westergasterrein. De eerste keer was natuurlijk heel kleinschalig, maar we zijn gegroeid met het event, zowel qua mensen als merken. Met deze vijfde editie gaan we uitpakken in de Gashouder. Het is altijd mijn droom geweest om daar een event te mogen organiseren, dit jaar komt die droom uit!”

Twee dagen

Over de opzet van het event: “Net als voorgaande jaren, vindt het event plaats tijdens twee dagen. Maar waar we eerder de zondag voor barbers organiseerden en de maandag voor iedereen met interesse in de barberwereld, doen we het dit keer anders. In plaats van de zondag en maandag, organiseren we het nu op de zaterdag en zondag. Op zaterdag 16 mei is er MenSociety, een men’s lifestyle event, met whiskey proeverijen, elektrische fietsen, noem maar op. Alles wat een man interessant kan vinden. Wij hosten dan ook het event BEARDsterdam die voor een leuke invulling van het programma zorgt met onder andere een baardwedstrijd. Dat doen we nu in de Gashouder, maar eigenlijk zou ik het liefst het hele Westergasterrein overnemen met in ieder gebouw een andere beleving! Op zondag 17 mei vindt BarberSociety Live plaats, met vele kopstukken van de vorige jaren plus nieuw talent met shows, seminars, workshops en de lifestyle merken van de zaterdag.”

 

Marc van de Hare.

Grote namen

Zijn er al grote namen bekend voor BarberSociety Live? Is er al een programma?
Marc: “Een deel van het programma kan ik al verklappen, zo zijn er shows van onze twee grote sponsoren, 1922 by J.M. Keune en Red Deer, een tondeuse merk. Ook hebben we het Young Artistic Team van Menspire op het podium en komen de mannen van het artistic team van Monster Barbering Show, het Roemeense equivalent van BarberSociety Live. Ook Spaghetti’s is van de partij; een steengoed Italiaans team. Bomb Squad heeft al drie keer een show gedaan op het event, is daarna uit elkaar gegaan, maar komt speciaal voor het vijfjarig jubileum van ons event toch weer bij elkaar. We willen ook nog een Big 5 of 4 samenstellen, daar zijn we nog niet helemaal over uit, het wordt in ieder geval een aantal kopstukken bij elkaar, wie dat worden, moet nog een verrassing blijven. Hiermee zitten we al zo goed als vol! De plekken zijn beperkt, maar het liefst geven we iedereen een podium! Oh ja, op zondag vinden weer onze twee battles plaats: de BarberSociety Battle voor barbers uit binnen- en buitenland en de Young Talent Battle die al vol zit. Zodra de inschrijving van start ging, liep het storm.

Hoofdsponsor?

Nog even over Keune, heb je met zo’n grote sponsor nog wel de vrije hand als het gaat om de programmering? Marc: “Keune is inderdaad de hoofdsponsor, zij hebben daarom een branded show. En wij zijn er juist enorm trots op dat Keune ons al vanaf het begin zo geweldig steunt, ook financieel. Zij geloven in wat wij doen en vinden het geweldig dat wij dit zo neerzetten. Tegelijkertijd kunnen wij hun steun natuurlijk goed gebruiken en zijn we er trots op dat zij ons supporten. Je kunt dus wel zeggen dat er sprake is van wederzijdse trots. Qua programmering geven zij ons volledig de vrije hand.”

Stands en tatoeages

En hoe zit het met de stands, zien we die ook dit jaar weer? Marc: “We hebben deze editie ook weer stands, eigen bouw en marktkraampjes voor de lifestyle merkjes. Ook hebben we weer tattoo artists die het logo van de BarberSociety gaan tatoeëren. Inmiddels hebben 80 barbers op de wereld dit logo! Ik was onlangs in Griekenland en zag daar een barber met ons logo, dat geeft een kick! En vergeet ons magazine niet, hè? Naast BarberSociety hebben we natuurlijk het evenement, maar ook een magazine. We zijn natuurlijk trots op het  evenement en de groeiende bezoekers- en deelnemersaantallen, en daarnaast hebben we ons magazine vanuit de Benelux uitgerold naar het buitenland waar het goed wordt ontvangen.”

Marc en Miranda op Barber Society Live. @Darren Fotografie

Bezoekers

Over bezoekers gesproken, hoeveel bezoekers verwacht Marc? Hij geeft aan: “Vorig jaar hadden we 1.250 bezoekers, daar gaan we zeker overheen. Sowieso komen er op zaterdag al honderden mannen met baarden vanwege BEARDsterdam, die z’n vierde editie beleeft tijdens MenSociety. We hopen die zaterdag ook ‘de gewone man’ te verwelkomen, we hebben genoeg te bieden. We willen met dit event echt vooruitkijken. Wat is next level? Ook qua kapsels op BarberSociety Live, we dagen de barbers ook uit om te laten zien wat hun idee is van de trends in 2021.”

Trots

Marc: “Maar eh, wat nog wel eens wordt vergeten, is hoe enorm veel werk het is om een event als dit te organiseren. Ik ben dan ook het meest trots op mijn vrouw. Zonder Miranda is er geen Barber Society Live. Ze werkt 24/7 om dit voor elkaar te krijgen. Het kost haar veel tijd, veel werk, dat is echt ongelofelijk! Het is ook allemaal liefdewerk, dat wordt niet altijd gezien. Mensen denken wel eens dat je slapend rijk wordt van zo’n event, nou, niets is minder waar! En om dat dan allemaal voor elkaar te krijgen, wordt er achter de schermen zó hard gewerkt door Miranda, terwijl ik altijd de credits krijg, maar van mij mogen alle credits naar haar. Ik ben het creatieve brein, bedenk veel leuke dingen, vervolgens zorgt Miranda ervoor dat het gerealiseerd wordt, ze is een toppertje!”

Tot slot

Trouwens, zonder het voorbeeld van mijn vader had ik dit ook niet kunnen bereiken. Ik kom natuurlijk uit een barbersfamilie, mijn vader heeft ook heel veel betekend in de barberwereld. En of ik op mijn beurt ook weer opgevolgd wil worden? Ik verplicht mijn zoons tot niks, maar het zou leuk zijn om te worden opgevolgd. De oudste is wel heel creatief, de jongste heeft nog geen idee van wat hij later wil worden. De tijd zal het leren.”

Meer informatie over dit event? Klik dan hier.

Team Van de Hare met de vader van Marc vooraan. @Tim ten Velden photography

PS: op 23 maart ontvingen we inderdaad het bericht dat Barber Society Live is gecanceld….