Record aantal boekingen

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Afgelopen woensdag kondigde premier Rutte aan dat contactberoepen vanaf 11 mei weer aan de slag mogen. De reactie liet niet lang op zich wachten...Nederland kwam massaal in actie, wat resulteerde in een record aantal boekingen voor boekingsplatform Treatwell.

Boekingen via Treatwell waren nog niet eerder zo hoog; ongeveer vier keer hoger dan een ‘normale’ woensdag en 45 keer hoger dan de woensdag ervoor. De meeste groei zat in het boeken van haarbehandelingen, met name haarkleuring en knippen.

Business insights 

Sinds de aankondiging dat salons weer open mogen, is het aantal boekingen gestegen met 4500% Week on Week. Met name haarkleuring, knippen en nagels (manicure en pedicure) worden veelvuldig geboekt 

 

De meeste groei zat in het boeken van haarkleuring en knippen.

Haarkleuring breekt records

Opvallend is dat vooral ‘haarkleuring’ het record breekt. Eerder was mannen knippen veruit de meest geboekte behandeling op het platform. Alhoewel dit onveranderd blijft, ziet Treatwell Nederland na de lockdown duidelijk een verschuiving.  De vraag naar behandelingen was na de persconferentie vier keer zo hoog in vergelijking met een ‘normale’ dag. Treatwell partners ontvangen boekingen van terugkerende klanten – klanten supporten dus hun vertrouwde salons. Ook worden veel nieuwe klanten op het platform verwelkomt.

Boekingsgedrag

De maatregelen van de overheid hebben invloed op het boekingsgedrag. Klanten boeken dichter bij huis dan bij werk; lokale salons (buiten stadscentra) ontvangen veel meer boekingen dan voorheen.