Marleen Bosman over de Coronacrisis in haar salon

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Het Coronavirus treft ons allemaal. We vroegen Marleen Bosman van Bosman Haar en Make-up in Alkmaar hoe zij de Coronacrisis ervaart en vroegen haar hoe zij de komende weken door gaat brengen.

Marleen: “Het Coronavirus dook steeds meer op in Nederland en toch hadden we toen nog geen idee wat ons boven ons hoofd hing. We zaten midden in een verbouwing en druk met alle plannen waar we al anderhalf jaar mee bezig zijn. Ons ‘oude’ pand werd volledig gesloopt en op 10 maart zijn we verhuisd naar een tijdelijke locatie in het centrum van Alkmaar. Na de eerste week werken dook het virus overal op en kwamen de maatregelen. We hebben na de toespraak van Rutte nog één week doorgewerkt, met halve bezetting, en alle maatregelen genomen. We hebben onze medewerkers gezegd dat als ze niet wilden werken, ze thuis mochten blijven en bij klachten bleven ze uiteraard ook thuis. Gelukkig wilden de meeste collega’s zonder klachten graag werken. 

Maar afgelopen maandag hadden we besloten dat we ons team en klanten moesten beschermen en besloten we om dicht te gaan. ‘s Avonds hoorden we de nieuwe maatregelen van het RIVM en moesten alle salons sluiten. Een prima beslissing, dan is het maar duidelijk voor iedereen en is gelijk alle twijfel weg. Maar wow, wat een strijd als ondernemer, als moeder, als mens. De ondernemer in je zegt iets heel anders, want ja, er zijn mensen die willen komen en dan moet je gewoon NEE zeggen. Iets waar we jaren keihard voor gewerkt hebben, waar we heel veel voor hebben moeten doen én laten, ligt nu als een bouwval plat. Maar als mens is er maar één goede morele beslissing: sluiten. 

Home kits

Toch wilden we graag onze klanten helpen. Als je dan al bijna niks meer kan, en je zit thuis met een enorme uitgroei, wordt niemand daar blij van. In deze tijd zou je ook kunnen zeggen ‘lekker belangrijk, gezondheid voor alles’, maar we weten allemaal dat iedereen zich toch lekkerder voelt als het haar goed zit. We besloten home color en care kits te maken, compleet met kleurrecept, wegwerpbakje, mantel, waterstof en professionele kwast. We voegen het recept bij en het stappenplan. Ze kunnen het op vaste tijden ophalen of we verzenden het of we brengen het in de buurt langs.

We hebben met de klant gecommuniceerd dat we dit aanbieden om hen te helpen. Want je ‘geheim’ weggeven, dat zou je immers nooit doen, daar zit jarenlange educatie en expertise in. Net zoals een kok ook zijn recepten niet deelt. We hebben gezegd: wij vertrouwen u onze recepten toe. Kunnen wij er dan op vertrouwen dat u zodra het kan weer in onze stoel komt zitten? De mailbox ontplofte! Zoveel blije mensen die deze service geweldig vinden! En ik weet zeker dat iedereen niets liever wil dan straks weer heerlijk in de watten gelegd te worden. Zeker in ons nieuwe concept!
We krijgen ook mails van mensen die nog geen klant zijn en die vragen we om foto’s te sturen. Overigens is de color kit alleen echt voor een totale uitgroeikleuring. Dames met highlights, etc moeten nog even geduld hebben.

Hartverwarmend

Het gekke is dat het hoofd koel houden toch niet zo heel moeilijk is. We zijn nuchtere, hardwerkende mensen. Deze situatie is nu eenmaal wat het is, we kunnen er allemaal niks aan doen en het treft ons allen heel hard. Ik krijg zoveel berichten van klanten dat ze het zo erg voor ons vinden, juist omdat we nu zo’n grote investering zijn aangegaan. Dat is echt hartverwarmend. Ook van artsen, en dan denken Barry en ik: wow, zo lief, maar wat jullie moeten doen, dat is pas zwaar! Ik heb echt diep respect voor de zorg. Die gedachte relativeert enorm. En zolang onze ‘handen en hoofd ‘ goed blijven, komt straks alles weer goed! Dan nemen we die aantal slapeloze nachten wel voor lief!

Missen

De komende weken gaat ons team online educatie volgen en oefenen op doll heads. We delen resultaten in de groepsapp en gaan regelmatig bellen via ZOOM. We willen veel contact houden en elkaar graag ‘zien’.  We missen elkaar ook echt! En ik heb ons team gezegd ook uit te rusten, want als straks alles weer open gaat, dan komt er wel wat op ons af. We moeten dan met z’n allen echt onze schouders eronder zetten en dat gaat lukken. Dat weet ik zeker. Het mooie is dat we in deze tijden heel bewust worden van de natuur en dat niets vanzelfsprekend is.”

Marleen Bosman