Kappers helpen de zorg

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
De Nederlandse kappersbranche ondersteunt de thuiszorgorganisatie Buurtzorg Nederland met noodzakelijke zorgmiddelen. “In onze gezamenlijke strijd tegen het Coronavirus, zetten wij onze kracht als kappers in om een bijdrage te leveren aan de helden van de zorg in Nederland", aldus Kappersunited. 

Buurtzorg Nederland is een landelijke thuiszorgorganisatie. Met lokale Buurtzorgteams van verpleegkundigen en ziekenverzorgenden leveren zij een breed scala van verpleging en persoonlijke zorg aan huis. De ca. 900 teams en 10,000 medewerkers van Buurtzorg werken verspreid over heel Nederland. 

Kappersunited is een gezamenlijk initiatief van Nederlandse kappersbedrijven, dat is ontstaan ten tijde van de coronacrisis. Het bestaat onder andere uit Cosmo Hairstyling, Team Kappers, Brain Wash Kappers, Yes! Salons, Club Kappers, Hizi Hair, Kinki Kappers, AMI Kappers, en vele zelfstandigen in de kappersbranche. 

Kappersunited doet een beroep op alle kapsalons, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten en andere experts in de professionele schoonheidsbranche, en vraagt hen om de zorg middelen uit hun salons beschikbaar te stellen aan de medewerkers in de thuiszorg. 

Hierbij valt te denken aan handschoenen, desinfectanten en handgel (tenminste 70% alcohol), mondkapjes, plastic mutsen, etc. De artsen en verpleegkundigen in onze zorginstellingen kampen in deze crisis met tekorten aan verschillende zorgmiddelen. Deze zorgmiddelen zijn van vitaal belang om de hygiëne en bescherming van henzelf en hun patienten te garanderen. Hier dragen wij met liefde ons steentje aan bij. 

Als je mee wilt doen aan dit initiatief van Kappersunited, stuur dan een e-mail aan kappersunited@provalliance.nl. Zij coördineren de lokale overdracht van de zorgmiddelen daarna samen met jou.