Connect met Talent: je vacature invullen via Treatwell

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Treatwell heeft gezien dat er verschillende uitdagingen waren bij de werving en selectie van werknemers in de kappersbranche. Door langdurige sluiting als gevolg van COVID-19 zijn er salons die gedwongen hun deuren hebben moeten sluiten. Daardoor zijn vele professionals op zoek naar een nieuwe uitdaging. Tegelijkertijd zijn er salons die het maar niet lukt om nieuw personeel te krijgen, met openstaande vacatures als gevolg.

‘Connect met Talent’ is een nieuwe vacaturesite, een plek om te verbinden, inspiratie op te doen en mogelijk om nieuwe kansen te adverteren. Van vacatures tot het huren van een stoel. Treatwell biedt het platform gratis aan voor werkgevers, werkzoekenden en stoel(ver)huur. 

Gratis vacatureservice

Het is één van de initiatieven die Treatwell de afgelopen maanden heeft gelanceerd om niet alleen de bijna 3.000 aangesloten salonpartners te ondersteunen, maar de branche als geheel. Connect met Talent is volledig gratis, voor zowel werkzoekenden als voor werkgevers. 

64.000 salons

In Nederland zijn er 64.000 haar- en beauty salons, waarvan het merendeel eenmanszaken. Dit betekent dat veel salons in Nederland midden- klein bedrijven zijn, de groep die het meest getroffen wordt bij een economische achteruitgang. Die salons waren dit jaar vanwege de impact van COVID-19 gedwongen twee maanden hun deuren te sluiten, wat een harde klap is geweest voor branche. 

 

Veel eigen bazen

Na verder onderzoek kwam Treatwell er achter dat men in 78% van de gevallen in de kappersbranche eigen baas is. Ook huren vele kappers en barbiers een stoel in een salon. Deze grote groep zelfstandigen wordt hard getroffen door de pandemie. Werknemers in loondienst daarentegen kunnen gebruik maken van overheidshulp. Logischerwijs bestaat de kans dat zelfstandigen meer op zoek zullen gaan naar werk met meer zekerheid.

Facebook community

In maart heeft Treatwell een Facebook community groep opgericht; ‘Achter Gesloten Deuren met de haar- en beautybranche’. Deze groep heeft als doel alle professionals uit de branche met elkaar in contact te brengen. Na deze lancering werd het duidelijk voor Treatwell dat de behoefte steeg om een stoel te huren, aangenomen te worden of te adverteren voor lege salonruimten. 

Een omgeving voor werkzoekenden en werkgevers

“Met de lancering van Connect met Talent heeft de haar- en beauty branche een omgeving waar zowel werkzoekenden als werkgevers met elkaar in contact komen. Een platform dat je verbindt met professionals uit de branche, waar je nieuwe teamleden vindt en je terecht kunt voor de (ver)huur van stoelen & ruimtes. We hebben veel positieve reacties ontvangen van zowel partners als van niet-partnersalons, die van start zijn gegaan met het plaatsen van vacatures. We verheugen ons erop het platform verder te zien groeien en via deze weg positief bij te dragen en een impact te maken op de haar- en beauty branche!” Ellen Engbers – Country Manager Nederland & België.

Je vindt de vacaturesite hier.