Expert artikel

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
“Ik werk nu nog alleen maar denk erover nog iemand aan te nemen omdat ik het te druk heb. Waar moet ik aan denken?” Onze sales expert Peta Klaassen geeft tips.
  1. Ga rekenen! Oftewel, kijk of het financieel haalbaar is om iemand in dienst te nemen. Er komen heel wat kosten bij om iemand in dienst te nemen. Denk aan de te betalen loonbelasting, het vakantiegeld, een verzuimverzekering en andere kosten die er bij komen.
  2. Bepaal wanneer je hulp nodig hebt! Ook nu ga je aan het rekenwerk, wat zijn je drukste dagen, tijden? Hoeveel uur in de week heb je assistentie nodig en vooral denk na over wat je verwacht van de medewerker.
  3. Bedenk van te voren welke ‘target’ de nieuwe medewerker moet halen. Het heeft alleen maar zin om iemand aan te nemen als je er zelf ook aan gaat verdienen.
  4. Bereid je goed voor zodat je weet dat je een goed contract hebt, verdiep je erin zodat je weet wat je wel en niet mag opnemen in het contract. Bijvoorbeeld wel/geen proeftijd en of je al dan niet een concurrentiebeding mag opnemen.
  5. Als je beslist iemand aan te nemen, sluit dan in het begin een contract af voor een bepaalde (korte) tijd. Je kunt dan zien of er een klik is en hoe de samenwerking verloopt zonder dat je het gevaar loopt dat je ‘jaren’ aan iemand vast zit.

 

“Je bent toe aan personeel als je veel klanten moet weigeren en de wachttijd voor de klant niet meer te overzien is.”


Peta Klaassen is geen onbekende in de kappersbranche, naast het opzetten van verschillende kappersconcepten en het begeleiden van ondernemers, geeft zij nog steeds enthousiast trainingen op het gebied van verkoop, communicatie en management. Vanuit haar ervaring weet zij als geen ander hoe je met je kapsalon of formule kunt groeien en hoe jij je bedrijfsresultaat kunt versterken. In Stylevision geeft zij tips om meer uit je salon te halen en om op een leuke manier te ondernemen.