Sales: wat doe ik tegen verlegenheid als kapper?

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
"Mijn werk vind ik geweldig, niets mooiers dan klanten behandelen die iets bijzonders willen. Daarom heb ik ook dit vak gekozen, creatief bezig zijn. Maar ik ben nogal verlegen en merk dat ik het moeilijk vind het gesprek met de klant aan te gaan." Onze sales expert Peta Klaassen geeft tips.

Your steps!

  1. Als je iets wil veranderen in je gedrag dan is bewustwording al de eerste stap. Die heb je gezet, je weet dat je iets moet ondernemen om je verlegenheid te overwinnen.
  2. Verlegenheid kun je overwinnen, bedenk dat het een gewoonte is geworden die jij jezelf eigen hebt gemaakt. Het is vaak de angst om te spreken omdat je bang bent voor de reactie van een ander.
  3. Draai het om, juist als je twijfelt moet je bij jezelf denken: Ik weet wat ik kan, ik ben goed in mijn werk en ik kan deze klant helpen. Ga het gesprek aan, je hebt niets te verliezen! En elke keer dat jij dit doet voelt het als een overwinning op jezelf en zal het de volgende keer beter gaan.
  4. Volg een cursus op het gebied van communiceren en ga hiermee actief aan de slag. Je zult zien dat het je helpt in je werk en ook privé.
  5. Verdiep je in klantentypen zodat je weet hoe je hierop kunt inspelen, iedereen is anders en door de juiste communicatie te kiezen zal je merken dat het je steeds gemakkelijker afgaat.

“Denk niet: ‘Wat vindt de ander’, maar denk ‘Wat vind ik ervan’ en spreek dat uit.”