Sales: Hoe vind ik klanten voor mijn nieuwe salon?

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
"Ik ga starten met een eigen salon en vraag me nu af hoe ik aan klanten kom, kennissen raden mij af om te gaan flyeren, zelf twijfel ik hierover, hoe pak ik het aan?" Onze sales expert Peta Klaassen geeft tips.

Your steps!

  1. Allereerst gefeliciteerd! Een leuke uitdaging voor je en je zult zien dat het ondernemerschap je heel wat gaat brengen. Zorg er vooral voor dat je studio een goede inrichting heeft die bij jou past en dat je hebt nagedacht over jouw concept.
  2. Het winnen van klanten is niet het gemakkelijkste, je zult dus vooral veel promotie moeten maken. Dit doe je middels social media en ook via je eigen netwerk. Kijk eens op de tips van mijn collega Corné van Netbeauty in het blad en online.
  3. Als je start gaat het erom dat je concept klopt, de kwaliteit van je werk moet goed zijn en ook de manier waarop je service verleent en communiceert. Dus stel je op als een professional.
  4. Flyeren kan nooit kwaad, voor de prijs hoef je het niet te laten. Natuurlijk is het een ‘ouderwets’ manier, maar je wil niet weten hoeveel potentiële klanten toch nog de brievenbusfolders bekijken. Het voordeel hiervan is nog steeds dat je klanten bereikt die in jouw regio zitten en nu dus weten waar ze voor hun nagels terecht kunnen.
  5. Start met een ‘tell a friend’ actie, dus al jouw eerste klanten nemen hieraan deel waardoor je het aantal bezoeken verhoogt. Je geeft iets aan korting weg maar het levert je wel een klantenbestand op.

“Win een klant door op jezelf te vertrouwen, laat jouw klanten vertellen hoe goed je bent”