Nummer 7, november 2011

Nummer 7, november 2011

Cover credits: Piet-Jan Duivenvoorden NIK Make-up: Tim Kruik NIK Fotograaf: Richard Monsieur Model: Rabia for Ulla Models Special Thanks: Balmain Hair

Λ

Le Salon wordt StyleVision

Le Salon wordt StyleVision

Het afgelopen jaar hebben onze abonnees kunnen genieten van twee edities StyleVision, naast het gebruikelijke abonnement op Le Salon. Hier heeft de redactie zoveel positieve reacties op gekregen, dat we hebben besloten StyleVision vanaf volgend jaar acht keer uit te brengen, in plaats van de originele Le Salon. Je krijgt dus nog meer magazine voor je abonnement. Naast de vertrouwde Le Salon-onderwerpen, krijg je als extra de laatste visagietrends, backstage reports, step-by-steps, trendspotting, internationale reportages, streetstyles, fashion en nog veel meer. Kortom, een compleet vakblad voor jou als kapper, zodat je je werk nóg beter kunt uitoefenen!

Λ

Show: PC Catwalk: The Accessories Edition

Show: PC Catwalk: The Accessories Edition

4 september was de PC Hooftstraat wederom het decor voor het jaarlijkse mode-evenement Grazia PC Catwalk. Modeliefhebbers kwamen van heinde en ver om front row plaats te nemen aan de 320 meter lange catwalk. De trends van de komende wintermode, haar en make-up zorgden voor veel bekijks. Het thema dit jaar: The Accessories Edition. Modemerken als Prada, Dolce&Gabbana, Wolford en Replay presenteerden hun nieuwste collectie en natuurlijk stonden accessoires hier centraal. Meer weten? Lees het uitgebreide verslag in Le Salon!

Λ

Wella Trend Vision 2011

Wella Trend Vision 2011

De Wella Trend Vision Awards die dit jaar plaatsvonden op de NDSM werf in Amsterdam waren een lust voor het oog. Er deden dit jaar maar liefst 55 deelnemers uit het hele land mee aan het 'battle' traject om een plek te veroveren in de internationale Trend Vision Finale in New York. De avond met een vol programma werd gepresenteerd door niemand minder dan Do. Onder leiding van de doorgewinterde battle coaches Kimm Koffijberg, Jeffrey Janssen en Mandy Berger waren alle deelnemers in de maanden voorafgaand aan deze spannende landelijke finale klaargestoomd voor dit grote moment. Wil jij weten naar wie de Gold Award Color ging? Sla dan snel je favoriete vakblad open!

Λ

Cosmo Hairstyling 25 jaar jong!

Cosmo Hairstyling 25 jaar jong!

Op een stralende zondagmiddag eind september vond in het stoere Storkgebouw in Amsterdam Noord de viering van het 25-jarige bestaan van Cosmo Hairstyling plaats. Peta Klaassen heette de ongeveer 250 aanwezigen hartelijk welkom en stond stil bij 25 jaar Cosmo. Zij sprak de hoop uit dat Cosmo de komende 25 jaar even zo succesvol zal zijn. Daarna was het tijd om de verschillende franchisenemers en medewerkers in het zonnetje te zetten met cadeautjes. Ook werd even stilgestaan bij de opening van Cosmo’s 78-ste vestiging in Berkel en Rodenrijs. In Le Salon het uitgebreide verslag!

Λ

LUXe

LUXe

Le Salon volgt de ontwikkelingen van salon LUXe in Doetinchem op de voet. Inmiddels bestaat de zaak ruim een half jaar. Tijd om weer eens langs te gaan bij kapper/ondernemer Peter Mulder. Bij binnenkomst valt gelijk op hoeveel leven er in de brouwerij is: er wordt druk geknipt, gestyled en gedroogd bij LUXe, terwijl nieuwe klanten al met een heerlijke kop koffie zitten te wachten op hun beurt. Peter staat ook niet langer alleen in de zaak, sinds een aantal maanden is Nikita Smit bij hem in dienst. "Ik ben blij dat ik heb vastgehouden aan het concept van LUXe". Lees snel meer…

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws uit de branche
Voet bij stuk: Kapper 2.0
Interieur: Yorimage in Breda
Fotogalerie
Steekproef
Kleur: The winner is…
Event: Freedom of Style
Inspirerend: 5 minute updo
Volgens Hein: Klantenpassen: interessant of geldverspilling?
Praktijk: Future Classics
Spiegelingen: Hair Plaza in Hattem
Chain Reaction: Volop ruimte voor persoonlijke groei
Uitgekamd: Coos op pad
Producten: Nouveautés

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 16 december.