Le Salon 6 - StyleVision Special, september 2011

Le Salon 6 - StyleVision Special, september 2011

Cover-credits
Fotografie: Richard Monsieurs
Styling: Django featuring NIK
Haar: Piet-Jan en Lonneke for NIK
Visagie: Tim For NIK
Model: Rabia for Ulla Models
Special thanks: Balmain Hair and Django

Λ

Mod.s

Mod.s

Mod.s is nog maar vorig jaar opgericht; een modellenbureau speciaal voor haarmodellen. Inmiddels is het bureau een website en een flink portfolio aan modellen en opdrachten verder. In StyleVision een uitgebreid gesprek met de drie enthousiaste krachten achter dit bijzonder bureau. Torben Raun, haar- en modefotograaf met een ruime ervaring in de beautywereld weet als geen ander hoe moeilijk het is om geschikte modellen te vinden voor haarshows en wedstrijden zoals bijvoorbeeld de Coiffure Award. Het team uit de salon van Jeffrey Janssen, award winning kapper, beoordeelt de modellen als ze zich in komen schrijven bij Mod.s. Manager en ‘gezicht’ van Mod.s is Jeanie Overduin. Jeanie is zelf jarenlang model geweest en kent dus het klappen van de zweep. Wil je meer weten over wat Mod.s kan bieden? In StyleVision lees je het!

Λ

Rode lipstick

Rode lipstick

Wat geeft binnen no time een party-uitstraling aan dat simpele zwarte jurkje? Waarmee geef je dat Bretonse streepjesshirt instant glamour? Juist, met rode lipstick! Tijd dus voor een test. De redactie van StyleVision tuitte de lipjes, stiftte ze rood en viel aan op koffie, thee, lunch en de mannen. In deze nieuwe trenduitgave lees je het resultaat.

Λ

Fotograaf Paolo Roversi

Fotograaf Paolo Roversi

In elk nummer van StyleVision zullen de groten der aarde besproken worden. Dit keer fotograaf Paolo Roversi. Zijn foto's zijn puur, intiem en tijdloos. Romantisch, vernieuwend en vertrouwd. Alhoewel de fotografietechnieken van Roversi door de jaren heen hetzelfde gebleven zijn, blijft hij keer op keer verrassen. Misschien is het de sprookjesachtige lichtval die je het gevoel geven naar een schilderij te kijken. Misschien zijn het de modellen die zacht en kwetsbaar geportretteerd worden maar tegelijkertijd een goddelijke kracht en elegantie uitstralen. Eén ding is zeker, je proeft zijn warme Italiaanse roots in elk beeld. In StyleVision een portret van deze boeiende man.

Λ

Het leven van een styliste

Het leven van een styliste

Van jongs af aan is Iris Woering al gefascineerd door mode. Haar vroegste herinnering was samen met haar moeder naar de tv serie Dynastie kijken, waar de leading ladies larger than life leken in hun grote paillettenjurken met imposante pofmouwen. Mode was iets heel bijzonders was en Iris droomde dan al snel dat zij ook thuis hoorde in die wereld van glitter en glamour. Het principe styliste kende ze toen nog niet, maar ze begon al vroeg met het tekenen van mooie meisjes in prinsessenjurken en zich te verkleden met jurken uit de verkleedkist. Inmiddels heeft ze haar eigen bedrijf Iris E Styling & Illustration en probeert zich zo breed mogelijk te ontwikkelen. Lees haar verhaal in StyleVision!

Λ

Twisted luxe

Twisted luxe

De Twisted Luxe vrouw is excessief, uitdagend en extravagant. Deze trend heeft de nieuwste, meest sexy shows als inspiratie en toont de donkerste kant van decadentie; party girls met uitgelopen eyeliner in combinatie met ‘net uit bed’-haar. De Twisted Luxe vrouw is cool met een houding die ‘wat kan het mij schelen’ uitstraalt. De looks bij deze trend geven het gevoel van verlopen elegantie en mixen rockstar-styling met extreme, intense kleuren als platinablond, gitzwart en zoetroze. In deze uitgave van StyleVision een step-by-step met een prachtig knip, kleur en styling eindresultaat.

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Laatste haar- en make-upnieuws
Backstage: Amsterdam International Fashion Week
Streetstyle: Wie draagt wat tijdens Fashion Week
Mode: Lichting 2001, mode van morgen
Q&A: Style File Q&A
Fotogalerie     
Steekproef     
Diary: Summer of Solo
Flashback: 60’s & 70’s
Style: Snelle steps voor haar en make-up  
Interview: Visagist bij de Oprah Winfrey Show   
Test: Föhns
Interview: De kapper van Oprah Winfrey, Andre Walker
Fashion: Herfst/winter 2011
Haarlijn: Najaar/winter : Move 
Uitgelicht: Interview met Piet Paris
Bodypainting: Zebra style
Interieur: Olymp verovert de markt
Challenge: Goldwell Color Zoom Challenge
Producten     

De volgende editie van Le Salon verschijnt op 2 november en de volgende uitgave van Visagie verschijnt op 24 oktober.