Nummer 5, augustus 2011

Nummer 5, augustus 2011

Cover:
Haar en make-up: Team Nik, www.newimagekappers.nl.
Model: Max Brama.
Fotograaf: Hans Mooijer.
Special thanks: L’oréal Professionnel

Λ

Boutyq maakt onuitwisbare indruk

Boutyq maakt onuitwisbare indruk

Op de vooravond van Amsterdam International Fashion Week verzamelde tout Bekend Nederland en iedereen die iets betekent in de modewereld zich in Hotel the Dylan aan de Amsterdamse Keizersgracht. Het evenement: het tweejaarlijkse mode-event Boutyq dat voor de vijfde keer werd georganiseerd door Mynth events en creatieve partner Wella Professionals. De namen van de ontwerpers waren zeker niet de minste, zo toonden de modellen kleding van Fransisco van Benthum, Jeroen van Tuyl en het Britse label Unconditional. In Le Salon een uitgebreid verslag!

Λ

Kappersseminar in Vittel

Kappersseminar in Vittel

Van 5 t/m 8 juni vond voor de 26e keer het kappersseminar in Club Med Vittel plaats. Deze editie, georganiseerd door Schwarzkopf Professional & Indola, met gasten uit de Benelux, stond bol van vaktechniek, presentaties, sport en gezelligheid. Le Salon blikt terug op deze dagen die gekenmerkt werden door een goede sfeer en saamhorigheid, interessante programmaonderdelen en activiteiten en uiteraard heerlijk eten en drinken.

Λ

Ontmoeting met Trinity Hair Care

Ontmoeting met Trinity Hair Care

Nog niet iedereen kent het jonge merk Trinity Haircare uit Zwitserland, maar daar willen Jolanda, Robin en Jeroen Schenke snel verandering in brengen. Met een ongekend enthousiasme en dito drive timmeren zij alweer ruim een jaar hard aan de weg om deze originele Zwitserse premium kwaliteitsproducten aan de salon te brengen. De redactie reisde af naar Cuijk en had een interessant gesprek met deze jonge ondernemers. Gelukkig waren we ook in de buurt om de hoofdredacteur van Le Salon nog wat bemoedigende woorden toe te juichen tijdens de 3e dag van Nijmeegse 4-daagse!

Λ

Fotogalerie

Fotogalerie

Le Salon biedt kappers, fotografen en stylisten de kans hun creaties te tonen in Le Salons Fotogalerie. In deze uitgave prachtige inzendingen van Fellowship Academy of Merit and Excellence, Robert Masciave at Metropolis Hairdressing for Revlon Professional, Nederlandse Haute Coiffure Française; Remco van Oosterom, Osman Tekin, Astrid Begheijn en Bert de Zeeuw.

Λ

Nooit meer met je handen in het haar

Nooit meer met je handen in het haar

In je werk kun je verschillende hoofdhuidproblemen tegenkomen. Klanten die chemotherapie hebben ondergaan, last hebben van eczeem of een allergische reactie krijgen op een van de producten. Ze komen bij jou voor advies of je kunt de klant zelf wijzen op een bijzonder plekje dat aandacht vraagt. Natuurlijk ben je geen arts, maar toch is het belangrijk om de verschillende aandoeningen te herkennen, zodat je zekerder bent in je werk als kapper. Lees snel meer!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws uit de branche
Voet bij stuk: Oh oh Volendam
Spiegelingen: Kappen in pakhuis
Volgens Hein: Winststijging door lagere kosten
Golf: HG Open
Steekproef
Inspirerend: minute updo
Praktijk: Urban
Starter: LUXe in
Doetinchem
Collectie: The Belle Collection
Chain Reaction: Vroeger was alles beter
Uitgekamd: Coos op pad
Producten: Nouveautés

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 16 september.