Nummer 4, juli 2011

Nummer 4, juli 2011

Cover:
Hair, make-up & styling: NIK, www.newimagekappers.nl
Model: Anne Marijn
Fotograaf: Hans Mooijer
Special thanks: L’oreal professionnel

Λ

The winner is: Hester Wernert

The winner is: Hester Wernert

Twaalf awards, veel, heel veel zenuwachtige kappers en een geweldig programma, zo kunnen we de uitreiking van de twintigste editie van de Coiffure Awards in de Rai het beste samenvatten. Naast het diner (dat heerlijk was), de Essential Looks show (die spectaculair was), de awards (die zenuwslopend waren), gaven ook de Hall of Fame-leden een korte presentatie weg. De ‘Tribute to the Hall of Fame’, die gepresenteerd werd door de vier leden van de Hall of Fame: Ad & Jane Peters, Robert van der Horst, Andy Uffels en Berni Ottjes was inspirerend, innovatief en trendsettend en ze lieten zien waarom zij drie keer winnaar zijn geweest van de titel Hairdresser of the Year en daardoor zijn opgenomen in de Hall of Fame. Je leest er alles over in het nieuwste nummer van Le Salon.

Λ

Eurovision Hair Contest

Eurovision Hair Contest

Dit jaar vond het Eurovisie Songfestival plaats in Düsseldorf. En Schwarzkopf zou Schwarzkopf niet zijn om tijdens dit evenement het Duitse merk weer goed in de spotlights te zetten. En daarom werd Henkel offical beauty partner van het Europese liedjesfestijn. Le Salon was erbij. Zonder Nederlands vlaggetje, want helaas waren de 3J’s al naar huis.

Λ

Xposed by Farouk

Xposed by Farouk

Dit jaar bestaat Farouk Systems 25 jaar, maar ondanks de stevige concurrentie in Amsterdam (immers de Amsterdamse RAI was het toneel voor de Coiffure Award) kon Farouk rekenen op een uitverkochte zaal. Marc van Toren, general manager van Farouk Systems Europe, was in zijn aankondiging niet zonder reden apetrots. Van Toren: “Mensen vragen of er de laatste tijd dingen zijn veranderd voor Farouk. Nogal ja! We hebben alleen maar pieken en geen dalen gekend, het is alsof we de crisis hebben overgeslagen en groeien als kool.”

Λ

Difference is in the detail

Difference is in the detail

Le Salon spreekt een maand na de opening van hair/shop/experience LUXe, opnieuw met Peter Mulder. Peter is jarenlang werkzaam geweest als Learning Expert voor Sassoon Professional, maar heeft onlangs de beslissing genomen om voor zichzelf te beginnen. In de komende uitgaven van Le Salon volgt de redactie van Le Salon Peter op dit pad van zelfstandig ondernemerschap.

Λ

Coos op pad

Coos op pad

Als trendwatcher bezoekt Coos de Joode tal van kappersevenementen in binnen- en buitenland. Bij deze gelegenheid ontmoet hij allerlei mensen en maakt hij beurtelings leuke, ontroerende, opvallende en merkwaardige dingen mee. Dit keer was Coos aanwezig bij een literair en gastronomisch event van ICAP, Institut Club Artistique de Paris in restaurant De Echoput in Apeldoorn. In Le Salon een verslag!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws uit de branche
Sales: Mond-op-mondbeademing
Voet bij stuk: De tamtam voor Kika
Educatie: Pivot Point International
Steekproef
Fotogalerie
Collectie: Desmond Murray
Inspirerend: 5 minute updo
Style: Streetstyle Collection
Volgens Hein: Personeelverloop
Praktijk: Edge
Contest: Celebrate Hairdressers
Training: Kapper Aart geeft verkooptrainingen
Chain Reaction: Voldoende verzekerd
Producten: Nouveautés

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 12 augustus.