Nummer 3, mei 2011

Nummer 3, mei 2011

Cover:
Hair: Piet-Jan Duivenvoorden NIK
Visagie: Tim Kruik NIK
Model Tessa@bm: model management
Fotograaf: Hans Mooijer
Special thanks: L'oreal professionnel

Λ

Juan Juan in Hollywood

Juan Juan in Hollywood

De celeb-kapper Juan Juan, met salons op Rodeo Drive en in Pasadena, kwam naar Nederland voor interviews met de pers. Zo zagen we hem voorbij komen in RTL Boulevard en ook de andere media reisden af naar Tilburg waar ze hem het witte hemd van z’n lijf vroegen. Le Salon had een beter idee en sprong in het vliegtuig om de beste man in zijn eigen omgeving te ontmoeten: Beverly Hills. Het is een zware taak, maar iemand moet het doen… Lees de rest van dit interview in Le Salon.

Λ

Tomorrow’s Look Great Lengths

Tomorrow’s Look Great Lengths

Op 10 april stond het stylingteam van Great Lengths onder de enthousiaste leiding van Mario Gutman op het podium van Park Plaza Amsterdam Airport. Het thema van de avond: Changes. Mario liet zien dat je met deze Great Lengths collectie letterlijk alle kanten op kunt, door de coupes op verschillende manieren te stylen. De metamorfoses die daarmee in een handomdraai werden gerealiseerd waren inspirerend en opwindend. Dat laatste werd vooral bewerkstelligd door het originele kleurgebruik: met de fel gekleurde en two-tone strengen werd on-stage meer diepte aan de kapsels toegevoegd. In Le Salon het volledige verslag!

Λ

Iraans bloed, Italiaanse touch

Iraans bloed, Italiaanse touch

Soms zitten grote verrassingen in kleine hoekjes. Neem salon The Italian Touch in Amersfoort. Verscholen achter een Japans eethuis blijkt een Iraanse kapper zich de Italiaanse kneepjes van het vak meester te hebben gemaakt. Hoe multicultureel kan een salon zijn? Het maakt nieuwsgierig, temeer wanneer blijkt dat Mari van de Ven er nog extra kneepjes doceerde. Meer lezen? Sla gauw de nieuwe le Salon open.

Λ

Arbeidsongeschikt

Arbeidsongeschikt

In elke uitgave van Le Salon wordt een vraag gesteld en beantwoord door verschillende mensen uit de branche. In deze uitgave van Le Salon wordt de vraag van Edwin van Gorp beantwoord door Peter de Boer van Novel Hairline in Hoogerheide. “Waar haal jij de energie vandaan om elke dag weer klaar te staan voor jouw personeel en klanten?” Peter stuurt vervolgens zijn vraag over arbeidsongeschiktheid weer door aan David Oberink, jurist bij de ANKO. Zo ontstaat de Chain Reaction.

Λ

Verslag Hairstyle

Verslag Hairstyle

Eind februari vond in Kortrijk weer een succesvolle editie van Hairstyle 2011 plaats. Er waren ruim 18.000 bezoekers en 130 exposanten uit negen landen. Verder werden en 72 demonstraties gegeven en kon men genieten van 11 shows, waaronder Pro-Duo voor Paul Mitchell, Carlo Bay voor Kemon, William de Ridder, Peter van Dooren voor Balmain Hair en Fuente, Christine Xantippe, Toni Kalin, Pascal van Loenhout en jong talent van Young Intercoiffure uit Oostenrijk, Denemarken, België, Engeland en Nederland. In Le Salon een uitgebreid verslag.

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws uit de branche
Sales: Mond-op-mondbeademing
Voet bij stuk: Opleidingen: stuurloos of kansloos?
Steekproef
Fotogalerie
Praktijk: Pure
Beurs: Hair Style
Volgens Hein: Artikelverkoop
Step-by-step: Chess Color Technique
Lancering: Aanbevolen door dermatologen
Step-by-step: Glober Keratin
Look&Learn: Kleur en kracht kenmerken
Inspirerend: 5 minute updo
Uitgekamd: Coos op pad
Producten Nouveautés

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 29 juni.