Nummer 7, november 2010

Nummer 7, november 2010

Fotografie: www.sharonmoryosef.com
Haar: Mark van Westerop voor www.pro-solo.com
Producten: Bumble and bumble
Make-up: www.angeliquestapelbroek.nl
Model: republicmen.com
Postproduction: Kfir Benisho

Λ

Essential Looks

Essential Looks

Een perfect afgestemde combinatie van inspirerende kapsels, mooie nagels en prachtige modellen kenmerkte de Essential Looks show van Schwarzkopf Professional in de Central Studio’s in Utrecht. Tel daarbij op een perfecte locatie en enthousiaste stylisten en je hebt een geslaagd evenement. Met vele grote namen op het podium kon het dan ook niet anders dan dat ook dit keer weer vele verassende kapsels werden getoond aan het nieuwsgierige publiek. Maar niet alleen aan de kapsels en kleding was veel aandacht besteed, ook de perfect op kleding en haarstijlen afgestemde nagels sprongen in het oog, waarmee het totaalplaatje compleet was. Je vindt een sfeerverslag met veel foto’s in Le Salon.

Λ

Salon International Show Time

Salon International Show Time

In de volgende editie van Le Salon vind je een verslag van Salon International, de kappersvakbeurs in Londen. In deze editie vind je alvast een selectie van dé shows die tijdens dit grote evenement plaatsvonden met daarbij een uitgebreide foto-impressie. De beurs was misschien wat kleiner dan normaal, maar de shows waren weer even groots als altijd.

Λ

Topkappers en hun merken

Topkappers en hun merken

In deze special lees je alles over topkappers en de merken die voor hen belangrijk zijn. Zo sprak Le Salon met Sharon Eijsink, die samen met echtgenoot Huub eigenaar is van Hairplaza in Hattem. Bij Hairplaza wordt gewerkt met de producten van Davines. George Dikkeboom van Haute Coiffure Gébert gebruikt de producten van Keune, hij sprak daar uitgebreid over met Le Salon. Ook sprak Le Salon met Jouke van den Borg, eigenaar van Haarzaak in Burgum en Buitenpost. Jouke werkt graag met de producten van KMS California. Ad van Gorkom is eigenaar van De Kapper in Amsterdam (twee filialen) en Amstelveen. In Le Salon vertelt Ad uitgebreid over de volautomatische foliedispenser van Hairfoil Nederland. Le Salon mocht ook langs bij John Beerens, tegenwoordig is John Beerens Haarstudio de nummer 1 Great Lengths hairextension haarstudio van Nederland. Corné de Kok werkt in zijn salon zijn salon aan de Hoogvensestraat 189 in Tilburg met het exclusieve merk J Beverly Hills. Lees in Le Salon verder over deze topkappers en hun favoriete merken.

Λ

AMI viert 40 jaar met gepaste trots

AMI viert 40 jaar met gepaste trots

Jubilerende kappers, bladen en kranten staan er vol mee. Ook in deze editie van Le Salon is ruimte gereserveerd voor een feestje, maar dan wel een van een bijzondere orde. 40 jaar na de opening van Haarmode Dinie in Borculo bespreken wij met zoon Gerben één van de grootste successen in onze branche. Ter Avest is de naam van de jubilaris, zeg maar Ami Kappers. Le Salon stelde Gerben onder andere de volgende vraag: Aan de vooravond van de 65ste salon en de opening van een nieuw hoofdkantoor is het misschien goed om de balans op te maken. Waar staat de organisatie? "Er is een tijd geweest dat ik daar geen antwoord op kon geven, omdat ik gewoon te druk was. Ik was alleen maar bezig met groeien en had geen tijd om om me heen te kijken. Nu ik wat ouder word, bekruipt me wel eens een gevoel van trots. Trots op het bedrijf en de mensen die er werken. Dan denk ik nog wel eens aan mijn moeder die me waarschuwde dat er geen continuïteit in het vak zit. Dat heb ik altijd gek gevonden. Ik heb altijd een goeie boterham gehad en dat geldt eigenlijk voor al onze franchisenemers. Bijna alle franchisenemers zijn bij ons als leerling begonnen en hebben nu dus allemaal een eigen bedrijf. Ja, daar ben ik trots op." Aldus Gerben ter Avest. In Le Salon staat waar Gerben nog meer trots op is.

Λ

The Berlin Cuts and Colours

The Berlin Cuts and Colours

La Biosthetique heeft zich bij de creatie van deze collectie laten inspireren door belangrijke periodes van de wereldstad Berlijn. Zo is er de look met de naam Josefine, waarbij krullen, gekamd of gestyled, een belangrijke rol spelen. Deze look toont het beeld van de jonge creatieve avant-garde scene. De kleur is zacht en harmonisch, de krullen vallen en springen volumineus.

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws uit de branche
Sales: De commercie en de moraal
Voet bij stuk: Trouw tot in de eeuwigheid
Buitenland: Salon International Show Time
Show: Essential Looks
Fotogalerie
Steekproef
Special: Topkapper van Keune
Special: Topkapper van Great Lengths
Special: Topkapper van J Beverly Hills
Special: Topkapper van KMS California
Special: Topkapper van Davines
Praktijk: Love Story
Inspirerend: 5 minute updo’s
Collectie: The Berlin Cuts and Colours
Interview: AMI viert 40 jaar met gepaste trots
Ondernemen: Keerpunt
Uitgekamd: Coos op pad
Chain Reaction: Jeugd binden
Producten: Nouveautés

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 15 december 2010.