Nummer 4, juli 2010

Nummer 4, juli 2010

Haar: Mark van Westerop voor www.pro-solo.com
Producten: Bumble and bumble en Haircontrast
Fotografie: www.sharonmoryosef.com
Photoshop: Kfir Benisho

Λ

Go Green, go New York

Go Green, go New York

In een klein straatje aan de Upper East Side tussen de grote avenues van Manhattan ligt de kleine eco-salon van Fabian Lliguin: Cocoon. Je zou het niet zeggen door de hoge wolkenkrabbers en vele yellow cabs, maar de stad New York staat bekend om zijn groene imago. De biologische supermarkten zijn in groten getale aanwezig en ook de kapsalons die groen werken zijn er in overvloed. Le Salon bezocht Cocoon en praatte niet alleen over de salon, maar ook over hun eigen merk Rahua, een productlijn uit de Amazone. Lees in Le Salon het verhaal van Fabian.

Λ

Coiffure Awards

Coiffure Awards

Amsterdam, 9 mei, de spanning is voelbaar, de kappers zijn er klaar voor: de uitreiking van de Coiffure Awards 2010. Een avond vol verrassingen en vooral veel blijdschap. In plaats van de eeuwige ‘Runner up’ stond Piet-Jan Duivenvoorden (samen met zijn vrouw Sonja) van NIK (New Image Kappers) weer op het podium om diverse awards in ontvangst te nemen, die uiteindelijk leidde tot dé award: Hairdresser of the Year. Een verslag van de avond lees je in het aankomende nummer van Le Salon.

Λ

Webshops

Webshops

Vorig jaar had in Nederland drie op de tien winkels een webshop en dit worden er steeds meer. Online verkoop heeft als voordeel dat het dag en nacht beschikbaar is en je over de hele wereld je bestelling kunt plaatsen. Bovendien automatiseert het de verkoop voor een groot deel. De consument denkt dat webshops goedkoper zijn, een groot voordeel nu iedereen beter op de centen let. Mensen vergelijken vaker prijzen en hoe kan dat beter dan op internet. De bestelling is binnen een paar muisklikken gedaan. Ook kappersbenodigdheden vind je online. Le Salon zocht de meest interessante webshops voor je uit.

Λ

25-jarig jubileum Vittel

25-jarig jubileum Vittel

In Le Salon vind je een verslag van het 25-jarig jubileum van het seminar in Club Med Vittel plaats. De jubileumeditie, georganiseerd door Schwarzkopf Professional en Indola met ruim 325 gasten uit de Benelux, stond bol van vaktechniek, presentaties, sport en gezelligheid. Mark van Westerop gaf een spetterende presentatie weg en gastspreker Fiona Hering vertelde de gasten alles over het wel en wee van fashion. Natuurlijk werd ook gestreden om de Wolfgang Zoeller trofee, de golfwedstrijd waar het seminar om heen is gebouwd.

Λ

Ciro Rago

Ciro Rago

Ruim 18 jaar werkt hij al voor L’Oréal, in diverse internationale managementfuncties; inmiddels is hij alweer anderhalf jaar in Nederland, als directeur van de divisie Professionele Producten: Ciro Rago, een innemende Italiaan vol passie voor het kappersvak. Le Salon sprak met hem op het hoofdkantoor in Hoofddorp – in het Engels, want Nederlands verstaan gaat goed, maar spreken is toch wat lastiger… “De indruk die ik nu heb van de kappersbranche in Nederland is niet erg verschillend van mijn eerste indruk anderhalf jaar geleden,” zegt Ciro Rago desgevraagd. “Het vak staat hier op een hoog niveau. De honderd beste salons van Nederland zijn beter dan de top 100 in andere Europese landen. En datzelfde geldt voor de mensen die er werken: ze zijn pragmatisch en efficiënt, en hebben een hoge standaard van werken. Daardoor kun je hier in twee jaar doen, waar je in andere landen vijf jaar voor nodig hebt. Dat maakt het tot een plezier om hier te werken; Nederland is de Formule 1 van het kappersvak..! Het hele interview lees je in Le Salon.

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws uit de branche
Voet bij stuk: De fotokapper
Inspirerend 5: minute updo’s
Fotogalerie
Sales: Nieuwe tijden
Praktijk: Boudoir
Innovatie: Gezonder, gladder en pluisvrij zonder chemicaliën
Steekproef
Show: Contradiction
Ondernemen: Wat ging er mis?
Chain Reaction: Hair Heroes
Uitgekamd: Coos op pad
Producten: Nouveautés

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 11 augustus 2010.