Nummer 8, december 2009

Nummer 8, december 2009

Cover: Haar: Jeffrey Janssen
Fotografie: Gilbèrt François
Visagie: Yokaw @ Angelique Hoorn
Model: Ulla Models

Λ

Het succes van de gehuurde stoel

Het succes van de gehuurde stoel

De gehuurde stoel rukt op in kappersland. Hoewel vooralsnog voorbehouden aan enkele moderne salons in de Randstad, lijkt stoelhuur in 2010 ook buiten de Randstad terrein te winnen. Niet in de minste plaats door de salons van B. Opgepikt in Amerika en vier jaar geleden voor Nederland verder ontwikkeld aan een tekentafel in Amersfoort. Inmiddels zijn er meer dan honderd stoelen verhuurd. In Le Salon lees je meer over deze trend.

Λ

De baard is weer hot

De baard is weer hot

Terug in het straatbeeld of beter gezegd terug op kin en wangen van de man: de baard. Veel trendy mannen, van model tot filmster, showen met trots hun gezichtshaar. Brad Pitt of David Beckham; of het ze nu wel of niet staat, we kunnen er niet meer omheen. En Elsevier meldde dat de metroman dood is en dat de man met baard is opgestaan. Daarom een artikel over de baard van mannelijkheid. Maar wat heeft de crisis er mee te maken? Je leest het in Le Salon.

Λ

Salon International

Salon International

Salon International staat nog steeds bekend als dé beurs in Europa op haargebied, maar is dat nog wel terecht? Le Salon vloog naar Londen om verslag te doen van de beurs, de shows en, zo bleek daar aangekomen, van het publiek. Want de bezoekers bleken achteraf het hoogtepunt van het beursbezoek. Het aantal stands was behoorlijk verminderd, in vergelijking met voorgaande jaren. Opvallend was wel dat vooral de Nederlandse bedrijven mooie standruimtes hadden. Iets om trots op te zijn. In Le Salon een verslag van de beurs en veel foto’s om inspiratie op te doen.

Λ

Schwarzkopf Professional in Dubai

Schwarzkopf Professional in Dubai

Op zondag 15 november vertrok een groep klanten van Schwarzkopf Professional naar Dubai, voor een reis om nooit te vergeten. Een mooie afsluiting van een feestelijk jaar. Naast de vele uitstapjes naar bezienswaardigheden en momenten van ontspanning, was er ook een ochtend gereserveerd voor een inspirerende haarmodedemonstratie gebaseerd op Essential Looks, door internationale topkapper Dieter Kaiser. Lees in Le Salon wat de deelnemers verder allemaal gedaan hebben.

Λ

Topavond met Keune

Topavond met Keune

Niets recessie, moet Keune gedacht hebben. Het Nederlandse merk pakte groots uit met een event vol inspiratie in de Passenger Terminal in Amsterdam. Er waren heerlijke cocktails, bijzondere hapjes, nieuwe trends, prachtige modellen en als klap op de vuurpijl Gerard Joling. Kortom, Keune organiseerde een echte topper. Natuurlijk niet zomaar, want er viel weer veel nieuws te zien: Blend toonde de New College collectie, Tinta Color Red Infinity heeft een zusje gekregen en de nieuwe lijn Chic by Night uit de trendcollectie Azure werd er gepresenteerd. Nieuwsgierig geworden? Je leest er alles over in Le Salon.

Λ

Amsterdam eert zijn barbier

Amsterdam eert zijn barbier

Pasquale 60 jaar vakman! Het was op 30 oktober jl. reden voor een feest in Amsterdam. Niet met toeters en bellen, niet met bubbels en kaviaar en al helemaal niet met Paris Hilton in Tuschinski. Nee, de barbier viert zoals het de barbier siert; met kannen witte wijn, brood met kaas en 174 gasten op de stoep voor zijn salon in de Begijnensteeg. “Ik heb twee avonden in de keuken gestaan om lekkere hapjes te maken. Dat kan ik prima zelf. Ook dat doe ik al zestig jaar.” Le Salon doet verslag van dit bijzondere jubileum.

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws uit de branche
Voet bij stuk: Pensioen
Meningen: Doorwerken tot je 65e of een opvolger?
Sales: Nieuwe cao
Inspirerend: 5 minute updo’s
Portret: Kappers.nl moet kappers verenigen
Praktijk: 40’s Romance
Steekproef
Tour: We will rock you
Gespot
Presentatie: Tomorrow’s Look
Inrichting: PAC Projects & Concepts ook in Lelystad een succes
Ondernemen: Wat ging er mis?
Chain Reaction: Klantenbinding
Uitgekamd: Coos op pad
Producten: Nouveautés

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 12 februari 2010.