Nummer 6, september 2009

Nummer 6, september 2009

Haar: Jeffrey Janssen voor www.coupdetat.nl, supported by Wella Professionals en Chi
Grooming: Monique Brinkhorst
Fotografie: Gilbèrt François
Model: Joerie @ Skinmodels

Λ

Mannen

Mannen

In dit mannennummer van Le Salon vind je natuurlijk heel veel mannen. In de Fotogalerie inspirerende mannencoupes, een portret van George Keune sr., step-by-step mannencoupes, tips voor de inrichting van een mannenkapsalon en natuurlijk heel veel producten voor de man. Daarnaast namen we voor Spiegelingen een kijkje bij herenkapper Nan Bulthuis. Kortom een nummer vol mannen!

Λ

George Keune sr.

George Keune sr.

George Keune sr. is dit jaar 80 jaar geworden, maar dat is nog geen reden om te stoppen als President van Keune Haircosmetics. In Le Salon vind je een inspirerend portret van deze kwieke man, die het bedrijf van vader Jan groot maakte.

Λ

Grijze haren

Grijze haren

In Achtergrond gaan we in op mannen met grijze haren. Is een grijze man sexy of zijn grijze haren de eerste tekenen van verval? Sterren als George Clooney en Richard Gere dragen hun grijze haar in ieder geval met trots. Maar hoe zit het met de ‘gewone’ man?

Λ

Ambassador

Ambassador

Kleurspecialisten van Nederland kwamen op 7 september bijeen in de Rotterdamse Maassilo voor de jaarlijkse uitreiking van de Hair Color Ambassador of the Year Award, georganiseerd door Het Spectrum. Tot het laatste moment werd geheim gehouden wie de felbegeerde award mee naar huis zou nemen. Niemand minder dan Fiona Hering mag zich een jaar lang Hair Color Ambassador of the Year noemen. Fiona is trots op deze titel. In Le Salon lees je waarom.

Λ

Rockaholic

Rockaholic

The Talent Factory in Den Bosch was een uitstekende locatie voor de presentatie van de nieuwe lijn van Tigi: Rockaholic. De industriële ruimte was bezaaid met kappers die benieuwd waren naar de producten én het Tigi International Creative Team, dat speciaal voor de Nederlandse show uit Londen was gekomen. Op de site vind je ook een filmpje van de show, zodat je met eigen ogen kunt zien wat je gemist hebt.

Λ

Embron 45

Embron 45

Elly van Wijk begon enkele jaren geleden met Embron. Daarmee biedt ze kapsters trendy kleding op maat en van hoge kwaliteit. Geen saaie en stoffige outfits meer, maar mooie, hippe bedrijfskleding. Ook iets voor jouw kapsalon? Lees dan snel het artikel over Embron in dit nummer van Le Salon.

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws uit de branche
Voet bij stuk: Heeft de kapper nog toekomst?
Meningen: Man minder modebewust dan vrouw?
Sales: (Inter)netwerk
Spiegelingen: Herenkapper Nan Bulthuis
Steekproef
Producten: Men Special
Fotogalerie
Step by step: Mannencoupes
Praktijk: Glamazon
Gespot
Inrichting: Geen tierlantijnen in een mannenkapsalon
Ondernemen: Wat ging er mis?
Chain Reaction: Educatie
Uitgekamd: Coos bij Spectrum
Nouveautés

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 5 november.