Nummer 5, augustus 2009

Nummer 5, augustus 2009

Haar: Jeffrey Janssen voor www.coupdetat.nl, supported by Wella Professionals en Chi Tools
Fotografie: Gilbèrt François
Visagie: Yokaw @ Angelique Hoorn
Model: Anouk van der Wal@Max Models

Λ

Kunstkapsalon Leon van der Zijden

Kunstkapsalon Leon van der Zijden

Leon van der Zijden (53) hekelt de hokjescultuur in Nederland. Hij brengt de kappersklant, kunstliefhebber en designfreak in één ‘hokje’. “Dit is mijn hokje en iedereen mag vinden wat hij daarvan vindt.” Kapper en kunst. Die twee-eenheid blijkt al 37 jaar zijn levensmotto. Deze bijzondere man is gek op kunst in de breedste zin van het woord en kappers zijn ook kunstenaars, toch? Reden te meer om deze twee hobby’s te combineren. Lees meer over deze unieke salon in Le Salon.

Λ

Club Med Vittel 2009

Club Med Vittel 2009

Van 7 tot en met 10 juni vond voor de 24e keer het seminar in Club Med Vittel plaats. Schwarzkopf Professional en Indola organiseerden voor ruim 330 gasten uit de Benelux vier dagen vol vaktechniek, presentaties, sport en gezelligheid. De Nederlandse golfprofs verzorgden een golfclinic, waar heel wat beginnende golfers aan deelnamen. Wie geen zin had om te golfen kon meedoen met een wedstrijd boogschieten of de voetbalwedstrijd tussen Nederland en België. Niemand minder dan Jean Marie Pfaff leidde de wedstrijd en ook de zangers van de Belgische band De Romeo’s speelden een potje mee. Een uitgebreid verslag van dit geslaagde event lees je in Le Salon.

Λ Herfst/winter 2009 van Wella

Op de catwalks zagen we verschillende stijlen: van knotjes tot rock met een romantische touch en van futuristische kapsels tot maximaal contrast. Om je te inspireren in Le Salon alvast een impressie van de nieuwste looks, geselecteerd door Wella flex.

Λ

Trainingen als kostenbesparing

Trainingen als kostenbesparing

De kapperswereld is complexer geworden: stageplaatsen tegenover arbeidscontracten; vaste termijncontracten tegenover contracten voor bepaalde tijd; saloncultuur tegenover arbeidsethos. En dan is er binnen de kappers-CAO ook geen mogelijkheid meer om medewerkers zonder vast contract, maar waarin wel flink is geïnvesteerd met opleidingen, enige tijd in het bedrijf te houden. Dit goedbedoelde werknemersbelang bijt zichzelf daarmee in de staart, want nu stoppen werkgevers de eerste drie jaar niet veel geld meer in opleidingen voor nieuwe medewerkers. Genoeg redenen dus om opleidingen in eigen beheer te regelen. Maar waar moet je rekening mee houden en wat is haalbaar? Le Salon biedt je een aantal aanknopingspunten.

Λ

Rome en nog veel meer

Rome en nog veel meer

Van 21 tot en met 24 juni was de Great Lengths delegatie in Rome om de winnaars van de Gold Trophy te eren én de fabriek van Great Lengths te bezoeken. Een van de prijzen die de winnaars van de Gold Trophy kregen, was namelijk een bezoek aan Rome voor twee personen. Omdat Great Lengths is overgenomen door het Italiaanse moederbedrijf, mochten de buitendienstmedewerkers ook mee om met eigen ogen te zien hoe de producten die ze verkopen tot stand komen. Een buitenkansje, vonden ze en Le Salon was erbij.

Λ

LaDress, Fashion meets hair

LaDress, Fashion meets hair

Simone van Trojen is de naam achter het grote succes van LaDress. Haar zoektocht naar dé perfecte jurk leidde er uiteindelijk toe dat ze hem zelf ging creëren. De populariteit van LaDress is ongelooflijk. De presentatie van de herfst/wintercollectie werd dan ook druk bezocht door liefhebbers, pers en veel BN’ers. Sponsors Wella Professionals voor het haar en M.A.C voor de make-up hadden hun beste mensen meegenomen om de modellen van een prachtige look te voorzien. Le Salon was erbij, dus lees snel verder…

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws uit de branche
Meningen: Kappersopleiding versus praktijk
Voet bij stuk: Hoe lang leven we nog gelukkig?
Aankondiging: Make-up Award 2009
Sales: Kansrijk seizoen
Steekproef
Gespot: Wie is dit?
Fotogalerie
Presentatie: Awesome van Sexy Hair
Inspirerend: 5 minute updo’s
Praktijk: Glamazon
Fashion: Getting lost by MLY
Ondernemen: Wat ging er mis?
Chain Reaction: Piet-Jan Duivenvoorden van NIK
Uitgekamd: Coos in Club Med Vittel
Nouveautés

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 25 september.

.