Nummer 3, mei 2009

Nummer 3, mei 2009

Haar: Jeffrey Janssen voor www.coupdetat.nl, supported by Wella professionals
Fotografie: Gilbèrt Duivesteijn
Visagie: Yokaw @ Angelique Hoorn
Model: Ulla Models

Colour special

Λ

Kleur bekennen

Kleur bekennen

In het kleurnummer van Le Salon mogen producten voor haarkleuring en verzorgingsproducten voor gekleurd haar natuurlijk niet ontbreken. Veel merken hebben een speciale lijn om het haar te kleuren of een verzorgende lijn die het behoud van de kleur garandeert. Zo heeft Keune de Color Brilliance-lijn om gekleurd haar te beschermen, heeft het Amerikaanse Pureology verschillende systemen om de haarkleur op een natuurlijke manier te garanderen en heeft Sassoon Professional onder andere twee exclusieve in-salon services voor een nog mooiere, lang houdende kleur. In Le Salon geven we een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van haarkleuring en verzorging van gekleurd haar.

Portret

Λ

Spectrumvoorzitter Fulco Pistoor

Spectrumvoorzitter Fulco Pistoor

Hij zit al meer dan 25 jaar in de business: Spectrumvoorzitter Fulco Pistoor. Le Salon had een gesprek met hem over zijn carrière, Het Spectrum, de trends in haarkleuren, klantvriendelijkheid en bijscholing. Als voorzitter van Het Spectrum wil Fulco het kappersvak naar een hoger plan tillen: “Docenten van de kappersschool zouden bijscholing moeten krijgen. De basisstof is veel te ouderwets.” Benieuwd naar Fulco’s visie? Lees dan het artikel in Le Salon.

Thema

Λ

Tecna

Tecna

Groen is de trend in cosmetica en de kap¬persbranche. Consumenten stellen natuurlijke ingrediënten boven chemische, met het oog op milieu en wereldbehoud, maar vooral ter bescherming van hun eigen huid en haar. Kapper Richard Bindels uit het Limburgse Wanssum haalde in navolging van deze trend het biologi¬sche haar¬merk Tecna naar Nederland. De natuurlijke kleurproducten van Tecna zijn ammoniavrij, wat “ook plezie-rig is voor de mede¬werkers in de salon, die veel met deze producten moeten werken. Maar het allerbe¬lang-rijkst: Ecologisch gecon¬tro¬leerde kleuren zijn een geschenk voor je haren", aldus een trotse Richard. In Le Salon vind je meer informatie over Tecna en Richard Bindels.

Evenement

Λ

Thuis bij Florale

Thuis bij Florale

Het is een mooie zondag in april als kappersgroothandel Florale haar klanten uitnodigt voor een gezellige, maar ook leerzame dag in thuisbasis Maastricht. Er vinden demonstraties plaats, er worden zaken gedaan en shows gegeven (en vooral ook bekeken) en een funky band biedt de aanwezigen een swingende afsluiter, waar drankjes en hapjes gretig aftrek vinden. Le Salon was erbij en genoot van de goede sfeer. Tipje van de sluier: Coos de Joode maakte hier zijn foto voor Gespot. Was jij bij Florale, kijk dan snel of jij gespot bent!

Jubileum

Λ

Rob Peetoom

Rob Peetoom

Bekend en onbekend Nederland (en zelfs buitenland) trok op 14 april naar het Tuschinski theater in Amsterdam om kapper Rob Peetoom te feliciteren met zijn 40-jarig jubileum. Zelfs Paris Hilton kwam over om het feestje mee te vieren. Maar er was meer. Rob presenteerde hier namelijk ook zijn nieuwe boek ‘Haal het mooiste uit jezelf’. Hierin geeft hij tips op het gebied van huid, haar, make-up, zon, wellness en new beauty om je schoonheid te laten stralen. Een boek dus voor alle vrouwen die het mooiste uit zichzelf willen halen.

Uitreiking

Λ

Gold Trophy

Gold Trophy

De uitreiking van de Gold Trophy van Great Lengths werd door velen bijgewoond; zelfs gasten uit het buitenland waren naar Beesd afgereisd om het spektakel mee te maken. Discotheek Rodenburg was afgehuurd voor de gelegenheid en dat bleek een goede locatie, want naast de uitreiking van de winnende awards, werd er vooral veel gezongen en gedanst. Le Salon feliciteert de winnaars, die hun Gold Trophy zeker verdiend hebben!

Verder in dit nummer

Λ

Verder in dit nummer
Actueel: Nieuws uit de branche
Sales: De kunst van het verleiden
Voet bij stuk: Herinner je je deze nog?
Meningen: Coiffure Award, hoogtepunt of overbodig?
Event: Grooming voor Fashion TV
Steekproef
Terugblik: Düsseldorf groter dan ooit
Inspirerend: 5 minute updo’s
Initiatief: Dealonline.nl maakt weer geld van je voorraad
Praktijk: 80’s Dance
Gespot: Wie is dit?
Presentatie: 111 Edition: Part 1
Achtergrond: Californian lifestyle meets quality
Concept: KANSZ!
Chain Reaction: Tommy Hagen van Tommy’z Toko
Uitgekamd: Coos bij de 75e verjaardag van Jack Wesseling
Laatste productnieuws

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 2 juli.