Nummer 2, maart 2009

Nummer 2, maart 2009

Haar: Jeffrey Janssen voor www.coupdetat.nl, supported by Wella professionals
Fotografie: Gilbèrt Duivesteijn
Model: Saskia Visagie: Yuko Kau @ angelique hoorn agency

Λ

Hair Style 2009

Hair Style 2009

Het was even moeilijk om binnen te komen bij de vakbeurs Hair Style, die plaatsvond op 15 & 16 februari in Kortrijk. Diverse formulieren waren nodig om te bewijzen dat wij als pers naar binnen mochten. De beveiliging hield voet bij stuk en Le Salon mocht de beurshallen pas betreden na een grondig onderzoek. Toch een veilig idee dat niet zomaar iedereen de beurs mocht binnenkomen. Zou het daarom zo rustig zijn geweest? Le Salon geeft een impressie van de shows, bespreekt de nieuwste producten en laat de ambassadeurs van Farouk Systems, Jim Bakkum en EliZe, aan het woord.

Λ

Chic Summer Styling

Chic Summer Styling

De Milan Fashion Week Spring/Summer 2009 stond ook dit keer weer in het teken van super vrouwelijke mode. Ook de New Upcoming Designers (NUDe) flirtten met de vrouwelijke sensualiteit, met figuurstrelende kleding van zachte, lichte materialen. Wella Professionals was voor het derde opeenvolgende jaar Official Hair Partner van de NUDe show. Voor de Chic Summer Styling Spring/Summer 09 collectie heeft het backstage styling team twee looks gecreëerd: The Designer Ponytail en The Halo. In Le Salon zie je hoe deze looks een elegante of juist sexy uitstraling neerzetten.

Λ

Great Lengths Gold Trophy

Great Lengths Gold Trophy

De Great Lengths Gold Trophy timmert lekker aan de weg. Ieder jaar worden er meer inzendingen ingestuurd en wordt het voor de jury lastiger om vier genomineerden te kiezen in de drie categorieën: lang haar, trendy en heren. De jury heeft toch een keuze kunnen maken. Le Salon laat zien welke kappers een nominatie kregen.

Λ

Trendcollectie Azure

Trendcollectie Azure

De Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk is de inspiratiebron voor Keunes Trend Collection Azure. Het Keune Artistiek Studio Team heeft de schoonheid, mystiek en rijkdom van deze Franse kustlijn vertaald naar de trends voor het voorjaar, onder de naam Allure by Day. Kijk en geniet van deze lentecoupes!

Λ

De magie van kleuren

De magie van kleuren

Begin februari vond in Studio 21 in Hilversum de finale plaats van de L’Oréal Color Trophy, een evenement dat tevens in het teken stond van het 100-jarig bestaan van L’Oréal. Een gala is het niet geworden, wel een feestelijke avond vol kleur, spektakel, creativiteit, show en magie, vakkundig aan elkaar gepraat door Lieke van Lexmond. Le Salon was er bij en geeft een impressie van de avond in woord en beeld.

Λ

Doorwerken na je 65ste?

Doorwerken na je 65ste?

Er wordt veel over gepraat en geschreven, zowel door politici als door vakbondsmensen: doorwerken na je 65ste, dus AOW vanaf je 67ste. Vooral vanwege de financiële houdbaarheid van de oudedagsvoorziening. De reserves van de pensioenfondsen zijn door de kredietcrisis fors teruggelopen. Bovendien neemt het aantal ouderen, dat een beroep kan doen op de AOW zodanig toe dat de pensioengerechtigde leeftijd zou moeten worden verhoogd. Werken tot je 65ste is vele tientallen jaren als een vanzelfsprekendheid geaccepteerd. In diverse branches werd het zelfs 62; ook vervroegde uittreding, vut en andere voor de werknemer vaak prettige financiële regelingen en mogelijkheden deden hun intrede. Langer werken tot je 67ste? Dat zou een oplossing voor financieringsproblemen kunnen zijn, zeggen de mensen die het kunnen weten. Maar hoe staan wij daartegenover? Willen wij dat wel? Kunnen wij dat lichamelijk aan? We vroegen enkele collega’s hoe zij hierover denken. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws uit de branche
Elk wat Wil’s: Blijf doen waar je goed in bent
Voet bij stuk: Actie op de wijk
Sales: Niet twijfelen
Spiegelingen: Kinderen knippen is grote mensenwerk
Creatief: Fotogalerie
Inspirerend: Mirror, mirror in the wall
Steekproef
Praktijk: Rounded Form
Presentatie: Texture
Terugblik: Megabeurs in Frankfurt
Show: Hair Fashion Show AMI Kappers
Ondernemen: Wat ging er mis?
Chain Reaction: Hester Wernert van Mogeen
Uitgekamd: Coos bij Hair Style en L’Oréal Color Trophy
Laatste productnieuws

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 28 mei.