Nummer 8, december 2008

Nummer 8, december 2008
Cover: Haar: Marcel Sombroek @ salon B Haarlem
Andy Uffels B academy.nl
Fotograaf: Lars Beekman
Make-up: Aga Urbanowicz @ B creatives agency
Met dank aan: Wella, Sebastian, Vidal Sassoon, Clairol
Λ

De laatste interieurtips

De laatste interieurtips

In dit nummer van Le Salon gaan we dieper in op het thema interieur. Zo laten we je onder andere de laatste trends zien van diverse firma’s. Ook interviewde Le Salon Michaël de Vuyst van Pac Projects & Concepts. Hier laat Michaël een aantal salons zien waarin zij bezig zijn het interieur te vernieuwen. 

Λ

Alternative Hair Show

Alternative Hair Show

Op 19 oktober van dit jaar vond een nieuwe editie plaats van de Alternative Hair Show in de Royal Albert Hall in Londen. Dit jaar had het event de naam Emotions meegekregen en de avond nam de bezoekers inderdaad mee in diverse emoties. De opbrengst van de Alternative Hair Show gaat zoals gebruikelijk naar het Leukemie Fonds, waarvoor dit jaar 176.000 pond werd opgehaald. 

Λ

Concept

Concept

Een volledig eigen salon starten met een minimale inbreng van €10.000? Het klinkt onmogelijk, maar sinds Paul Warmerdam het Easy Salon concept op de markt heeft gebracht, is het wel degelijk mogelijk. Dat klinkt easy, maar is het ook zo? Le Salon ging op bezoek bij de pilot store in Enschede en sprak met Paul Warmerdam, directeur van Fuente International. Het hele artikel lees je in het laatste nummer van dit jaar van Le Salon.

Λ

Miskleun

Miskleun

Verandering is niet altijd goed. Dat is wat de nieuwe cao voor de kappersbranche wel duidelijk maakt. Lonen gaan een stukje omlaag, waarna dit geld vervolgens terug kan worden verdiend met een bonus. Niet erg sympathiek. Verder gaat het vooral om kwantiteit. Zaken als klantvriendelijkheid leveren blijkbaar niets op.

Λ

Steekproef

De redactie van Le Salon bezoekt steeds drie wisselende kapsalons die vanuit het oog van de klant met elkaar vergeleken worden. Deze bedrijven worden slechts eenmaal bezocht. De bedrijven die onderzocht worden, zijn hiervan niet op de hoogte. In deze editie werden de volgende kapsalons bezocht: Stephan Keller Hairdressers en Beauty Salon (Den Bosch), Kapsalon Solo (Alkmaar) en Gewoon Jansen, (Diemen). Wil je weten hoe zij uit de steekproef kwamen, mis dan zeker niet het nieuwe nummer van Le Salon. 

Λ

Recessie? Ik zie wel...

Recessie? Ik zie wel...

Wat staat ons allemaal te wachten met de recessie? We kunnen er slechts over gissen. Er zijn verwachtingen op grond van veronderstellingen, sommigen beweren op basis van feiten. Moeten we op de veranderingen in de maatschappij, vooral economisch, inspelen? In de stoel praten we daar wel eens over met de klant. Onze mening wordt daardoor mede gevormd. We vroegen enkele collega’s naar hun mening. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Λ

Verder in dit nummer

  • Actueel: Nieuws uit de branche
  • Elk wat Wil’s    
  • Fotogalerie: Nieuwe inspiratie
  • Praktijk: City siren
  • Show: Devotion
  • Evenement: Trend Vision Awards
  • Show: Inspiration
  • Ondernemen: Wat ging er mis?
  • Chain reaction: Henk Schenkels
  • Laatste productnieuws


Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 29 januari.