Nummer 7, november 2008

Nummer 7, november 2008
Haar: Marcel Sombroek @ salon B Haarlem
Andy Uffels B academy.nl
Fotograaf: Lars Beekman
Make-up: Aga Urbanowicz @ B creatives agency
Met dank aan: Wella, Sebastian, Vidal Sassoon, Clairol
Λ

Salon International

Salon International

Recessie, merken we daar iets van? Dat blijkt wel degelijk zo te zijn, gekeken naar de vele afwezigen op de Londense beurs Salon International. De shows waren ondanks alles van hoog niveau. Toni & Guy hadden een show vol boblijnen en krullen, Sassoon komt met de ‘binnenstebuitentechniek’ en waar Tim Hartley zweert bij de bolle pony zit Patrick Cameron met zijn hoofd bij de pin-ups uit de jaren ‘40/’50. In dit nummer van Le Salon een opgewekt verslag over een uitgedunde beursvloer. 

Λ

The name is Bond

The name is Bond

Sexy en verraderlijk en uiteindelijk belanden ze bij 007 in bed. We hebben het over de Bond Girls. In dit nummer van Le Salon een fotoshoot geïnspireerd op de legendarische femme-fatales uit deze reeks spionagefilms. Zou James nog steeds warm draaien voor deze schonen? Bekijk het in Salon, Le Salon. 

Λ

Mooi rood...

Mooi rood...

Slechts 1 procent van de wereldbevolking heeft rood haar. Reden voor kunstenaar Bart Rouwenhorst om hier een feestelijke dag aan te wijden. Op 7 september vond in Breda de jaarlijkse Roodharigendag plaats. Vele duizenden roodharigen en geïnteresseerden reisden af naar Brabant voor diverse evenementen, workshops en fotosessies voor en over mensen met rood haar. Wil je weten wat roodharigen, naast hun uitmuntende zoenprestaties, nog meer uniek maakt? Lees het in dit nummer van Le Salon. 

Λ

Hair Color Event 2008

Hair Color Event 2008

Ken je die grap van Wolter kroes die kwam zingen bij het Spectrum Hair Color Event? Inderdaad, die kwam - weer – niet. De vrouw die de Hair Color Ambassador Award in ontvangst mocht nemen, Lieke van Lexmond, was er gelukkig wel. Hoewel aan de late kant. Buiten deze kleine tegenslagen werd het een geslaagde avond. Spectrum presenteerde de najaar/wintercollectie ‘Eclection Collection’, gebaseerd op de Essential Looks van Schwarzkopf Professional. En het geheel werd feestelijk afgesloten met een spetterend optreden van idol van het eerste uur Jamai. Lees het volledige verslag in dit nummer van Le Salon.

Λ

Studio 13

Studio 13

Je gaat met ‘m aan tafel, koffie erbij, beetje praten en een jaar later heb je de droomsalon die in je hoofd zat, recht voor je neus. Zo moet het ongeveer gaan wanneer je Jan Bakker in de arm neemt. Cosmo, Team en Hairmaxx komen van zijn tekentafel, maar ook Catch (Breda) en de Antwerpse salon Jeffrey zijn geboren in zijn Studio 13. Bakker: “Tachtig procent van mijn opdrachten zijn ‘turnkey’. Dat houdt in, van het interieur tot de loodgieter en van de installateur van de airco tot de man van de vloerbedekking.” Zo te horen is Bakkers bron van inspiratie nog lang niet opgedroogd. Le Salon vroeg deze bevlogen ontwerper het hemd van zijn lijf.

Λ

De Arbeidsinspectie is welkom

De Arbeidsinspectie is welkom

In ruim tweederde van de kapperssalons is het personeel onvoldoende beschermd tegen risico’s die het vak met zich mee brengt. Resultaten die de organisaties van werkgevers en van werknemers in de kappersbranche te denken moeten geven. Hoe komt dat? Worden de Arboregels zo slecht nageleefd? Vindt de kapper goede werkomstandigheden niet belangrijk? We vroegen enkele collega’s naar hun mening. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Λ

Verder in dit nummer

 • Actueel: Nieuws uit de branche
 • Elk wat Wil’s    
 • Sales: Gemene communicatie
 • Voet bij stuk: Het gevoel van de kapper
 • Inspirerend: Quick, simpel en chique
 • Fotogalerie: Nieuwe inspiratie
 • Steekproef    
 • Praktijk: Sculptured form
 • Haarlijn: Herfst/winterlijn GNK
 • Ondernemen: Wat ging er mis?
 • Management: Communicatie
 • Uitgekamd: Coos in bij de opening van de salon van Claire
 • Chain reaction: Jan Francissen
 • Laatste productnieuws


Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 18 december.