Nummer 6, september 2008

Nummer 6, september 2008
Haar: Marcel Sombroek@ salon B Haarlem
Andy Uffels B academy.nl
Fotograaf: Lars Beekman
Make up: Aga Urbanowicz@B creatives agency
Met dank aan: Wella, Sebastian, Vidal Sassoon, Clairol
Λ

Een dag niet geschoren…

Een dag niet geschoren…

Nat of droog, met een mesje of elektrisch, zelfs epileren en laseren… De scheermogelijkheden voor mannen zijn anno 2008 eindeloos. Le Salon geeft een overzicht voor het gladste resultaat. In 1939 introduceerde Philips de eerste elektrische shaver aan de wereld: 'de sigaar'. Om de toename in consumentenvraag bij te blijven, kwam de onderneming in 1959 met revolutionaire nieuwe technologieën, zoals zwevende scheerhoofden en in 1978 kwam 's werelds eerste oplaadbare shaver op de markt. Het aloude kappersscheermes kom je tegenwoordig niet veel meer tegen voor het scheren van het gezichtshaar. Veel mannen hebben tegenwoordig simpelweg geen tijd meer om twee keer per week naar de kapper te gaan. In het Midden en Verre Oosten is het echter nog de normaalste zaak van de wereld om enkele keren per week naar de kapper te gaan om je te laten scheren. Je vindt nog veel meer scheermogelijkheden in Le Salon.

Λ

Ingenious

Ingenious

Deze mannenserie van Jeffrey Janssen is geïnspireerd rond het gevoel 'ingenious'. De modebewuste man, door alle tijden heen, heeft een sterk imago en zoekt de ultieme manier om dit gevoel uit te dragen. Kijk mee in Le Salon naar de overige foto's. 

Λ

De laatste barbieren

De laatste barbieren

De oude Egyptenaren waren de eerste, Figaro was de beroemdste, Italië heeft de meeste (zeggen ze), maar wie is de laatste? De barbier heeft zijn beste tijd gehad. Zeker in Nederland is het lastig zoeken naar mannen met messen versus mannen met baarden. Rest voor mijn zoon straks slechts een bezoek aan het ambachtsmuseum en de mijmeringen in dat vergeelde vakblad anno 2008, waar zijn pa nog eens voor heeft geschreven? Als het aan Pasquale Capone en Carlo di Luca ligt niet. In Le Salon het artikel met deze heren.

Λ

Patrick de Loor voert kruistocht uit liefde

Patrick de Loor voert kruistocht uit liefde

De clichékapper in Nederland is gay en ijdel, droomt van glitter en glamour en haalt de laatste mode 'vers' van de catwalk. Godzijdank zijn er vakbladen met een realistische kijk op de kapperswereld. Patrick de Loor is wars van clichés en hekelt de hokjesgeest. In Le Salon lees je een interview met de 52-jarige Amsterdammer. Hij gaat zijn eigen gang, maar vecht voor het collectief belang. "Ik hou van dit vak, ik ken geen frustraties!" 

Λ

Baas in eigen salon?

Baas in eigen salon?

Herenkappers bestaan echt nog. Dames zijn niet welkom… Althans, zij worden niet geholpen en worden dus in zekere zin gediscrimineerd. Die kappers zijn gespecialiseerd in mannenkapsels en zullen echt geen dameshoofd aanraken. Opmerkelijk eigenlijk, omdat de meeste zogenaamde dameskappers - die ook bestaan - ook heren in de stoel zullen hebben. Kunnen die kappers van alleen het mannengeslacht leven? Zijn zij in hun inkomen en omzet niet beperkt? Anders gezegd, hebben herenkappers nog wel bestaansrecht? We vroegen enkele collega's naar hun mening. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Λ

Verder in dit nummer

  • Actueel: Nieuws uit de branche
  • Reactie: Richard Koffijberg
  • Inspirerend: Pink ribbon!
  • Chain reaction: Rob Vos
  • Praktijk: Country life
  • Producten: Mannenproducten en tools
  • Voet bij stuk: 1, 2 in de maat anders wordt de Buma kwaad (2)
  • Laatste productnieuws


Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 13 november 2008.