Nummer 5, augustus 2008

Nummer 5, augustus 2008
Haar: Marcel Sombroek@ salon B Haarlem
Andy Uffels B academy.nl
Fotograaf: Lars Beekman
Make up: Aga Urbanowicz@B creatives agency
Met dank aan: Wella, Sebastian, Vidal Sassoon, Clairol
Λ

M&E Kappers

M&E Kappers

Exclusief in Le Salon vind je de komende nummers collecties die Kinki Kappers, Maurice den Exter en Olaf van den Wildenberg gezamenlijk schoten. Deze keer zie je het resultaat van Maurice den Exter in het augustusnummer van Le Salon.

Λ

Anko versus André Snellen

Het lukt de werkgeversorganisatie Anko maar niet om uit de wind te blijven. Jaren geleden was er twijfel rondom de toenmalige voorzitter Piet Kalle, die met vele petten op zolang mogelijk probeerde te blijven zitten. Later was er de verwevenheid van Bibi de Vries, VVD-prominent en alleen daarom al een gekleurde voorzitter van de werkgevers, die voor een groot deel helemaal niet bij die partij thuishoren gezien hun kleinschaligheid en dus andere belangen hadden. En nu is er een nieuwe episode aan de Anko-geschiedenis toe te voegen. De hoofdrolspelers? Het voltallige bestuur met voorop Chris Boerland en daartegenover André Snellen, als ‘luis in de pels’ terechtgekomen in een, naar zijn eigen zeggen, ongewenste en kwaadmakende beerput die open moest. Voor een volledig verslag en up-to-date inkijkje, lees je het augustusnummer van Le Salon.

Λ

Deense kapster maakt Groenland westers

Deense kapster maakt Groenland westers

Salon Puk is de grootste kapperszaak van Groenland. Voor Puks tijdperk kon het traditionele mannenkapsel het best omschreven worden als ‘ouderwets en geblokt’. Vrouwen kozen veelal voor een ‘kort en bolstaand’ model. Na jaren van experimenteren, lijken de Groenlandse modellen steeds verder te verwesteren. “Extensions, spikes, kleurspoelingen, de bevolking probeert nu van alles uit,” glundert eigenaresse Puk. Een kijkje in deze unieke salon vind je in Le Salon.

Λ

Fudge@work

Fudge@work

Het Australische merk Fudge staat bekend om zijn funky uitstraling en producten met namen als ‘Body Builder’, ‘Dynamite’ en ‘Skrewd’. Maar Fudge staat ook voor creativiteit. En dat was nu net het doel van de presentatie Fudge@Work in de Fabrique te Utrecht: laten zien wat voor creativiteit ze in huis hebben. Dat deden ze in het nieuwe nummer van Le Salon.

Λ

Baas in eigen salon?

Baas in eigen salon?

Dat roken in de horeca vanaf 1 juli verboden is, is nu bij iedereen wel bekend. Bij kapsalons was het al een tijd rookvrij, althans bij die ondernemers die met personeel werken. Die moeten, ter bescherming van de niet-rokers onder het personeel, eventueel een aparte rookruimte hebben. Anders moeten de rookfreaks maar even naar buiten: een beeld van rokende mensen dat we steeds vaker zien op de stoep en voor winkels en kantoren. Anders is het gesteld met de zzp’ers, de kappers zonder personeel. Daar mogen de klanten wel roken. De kapper is daar vrij in. Als hij wil dat zijn salon rookvrij moet blijven, neemt hij dat besluit. Een argument om het rookverbod in alle salons in te voeren, zou kunnen zijn dat de klant niet gediend is van sigarettenrook. De klant is immers nog steeds koning. Daartegenover staat dat een wachtende klant wel wil roken en dat een goede afzuiginstallatie toch ook vrij snel alle luchtjes zou moeten kunnen verwijderen. Maar hoe zit het dan met de mening van de klant die net geknipt wordt? Er zijn genoeg argumenten vóór en tegen. Hoe staat het met de rookvrije kapsalon? We vroegen enkele collega’s naar hun mening. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Λ

Verder in dit nummer

 • Actueel: Nieuws uit de branche
 • Elk wat Wil’s    
 • Ondernemen: Wat ging er mis?
 • Chain reaction: Andy Uffels
 • Sales: Zijn groeimarkten aantrekkelijk?
 • Award: De Stadskappers: entrepreneur of the year
 • Voet bij stuk: Op z’n Volendams
 • Praktijk: Gothic Romance
 • Excursie: Winnaars Gold Trophy in Rome
 • Inspirerend: Trendy hair!
 • Opening: L’Oréal Academie
 • Fotogalerie: Nieuwe inspiratie
 • Steekproef    
 • Uitgekamd: Coos in het Berghotel in Amersfoort
 • Laatste productnieuws


Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 25 september 2008.