Nummer 4, juli 2008

Nummer 4, juli 2008
Haar: Marcel Sombroek@ salon B Haarlem
Andy Uffels B academy.nl
Fotograaf: Lars Beekman
Make up: Aga Urbanowicz
Met dank aan: Wella, Sebastian, Vidal Sassoon, Clairol
Λ

Great Lengths

Great Lengths

Ingeborg, Miranda en Svenja doen het, maar ook Maud, Tatjana en Tanja Jess, allemaal dragen ze het haar van een ander. Ik bewonder hun foto’s in de brochure van Great Lengths, terwijl ik op het hoofdkantoor in Gouda even wacht op Catharine. Catharine Dors; voorheen kapster, tegenwoordig general manager Great Lengths Nederland. Zou zij ook? Natuurlijk: 50 centimeter rood. Lees de hele reportage in Le Salon.

Λ

Coiffure Award

Coiffure Award

Studio 21 was dit jaar op 13 mei het domein van de kappers. Hier vond namelijk wederom de uitreiking van de felbegeerde Coiffure Awards plaats. De zwarte, ja inderdaad zwarte, loper lag klaar voor de belangrijke namen uit de kapperswereld (de genomineerden!) en de BN’ers. Iedereen zag er geweldig uit en had zich aan de black-tie dresscode gehouden. De spanning was van de gezichten van de genomineerden af te lezen. Wie zal de award winnen? Genoeg speculatie, maar niemand weet waar de jury precies op let. Daphne Bunskoek presenteerde het geheel en deed dit op een leuke, ontspannen manier. Een voor een werden de winnaars van de diverse categorieën bekend gemaakt. Alles leidde natuurlijk tot het hoogtepunt van de avond: de uitreiking van de Hairdresser of the Year. Meer van dit evenement lees je in Le Salon.

Λ

Vittel 2008

Vittel 2008

Begin juni was Club Med Vittel in Frankrijk weer het domein van Schwarzkopf Professional, Clynol en Indola. Het was namelijk weer tijd voor het jaarlijkse kapperseminar waar menig kapper al een jaar naar uitkijkt. En, niet geheel onbelangrijk, in Club Med wordt ook de finale van het Hairdressers Golf Open gespeeld. Alhoewel het weer altijd een belangrijke rol van succes speelt bij dit soort evenementen, slaagde de geoliede organisatie er dit jaar meer dan voortreffelijk in om alles op rolletjes te laten lopen, zelfs al zou het pijpenstelen regenen! In Le Salon een uitgebreid verslag.

Λ

Klantvriendelijkheid sinds 1799

Klantvriendelijkheid sinds 1799

Hoewel veel media graag anders willen doen geloven, bestaat het kappersvak anno 2008 niet alleen uit glitter & glamour of een wereld van catwalks en backstage. 90 procent van de salons in Nederland houdt het hoofd koel en de beide voeten op de grond. Hier is geen ruimte voor ego’s of status, maar worden ambacht en nijverheid gepredikt en koetjes en kalfjes besproken. Zoals bij De Bruijn in Utrecht, waar de kapper nog kapper is en de klant koning. Lees meer in Le Salon.

Λ

Geen eenheid in de branche. Erg?

Geen eenheid in de branche. Erg?

Het rommelt in de kappersbranche en met name binnen de brancheorganisatie, de Anko. In het persbericht van de Anko van 27 mei wordt gesteld dat de Algemene Ledenvergadering ingestemd heeft met het bestuursvoorstel om André Snellen, sinds mei vorig jaar vice-voorzitter, te ontslaan. Het bestuur zal dit besluit heroverwegen als de Anko en Wave International (Cosmo, Team en Hairmaxx kapsalons) alsnog overeenstemming bereiken over de toetreding van Wave tot de Anko. Chris Boerland, inmiddels voorzitter van de Anko, zegt dat het ontslag te maken heeft met afspraken met Wave International. André Snellen was namens Wave vice-voorzitter geworden in de veronderstelling dat de Anko samen met Wave een cao voor de hele kappersbranche zouden realiseren en dat Wave zich zou aansluiten bij de Anko. Dit is helaas niet gebeurd, aldus Chris Boerland. Hoewel André Snellen een gedreven en bekwaam bestuurder is, vormt zijn positie in het bestuur een barrière bij nieuwe onderhandelingen met Wave. Het kan kortweg niet, aldus Chris Boerland, dat een niet-Anko-lid een vertegenwoordiging in het bestuur heeft zonder zicht op toetreding. Er zijn in de kapperswereld verschillende stromingen en cao’s. Verder zouden er extreme vergoedingen voor de top van het bestuur worden gegeven, waarmee André Snellen het volstrekt oneens is. Kunnen we daarmee leven of moeten kwesties als deze zo snel mogelijk de wereld uit? We vroegen enkele collega’s naar hun mening hierover. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Λ

Verder in dit nummer

  • Ondernemen: Wat ging er mis?
  • Opmerkelijk: Eerste avondkapper
  • Fotogalerie: Nieuwe inspiratie
  • Presentatie: Beach party
  • Inspirerend: To the city
  • Praktijk: Brigade
  • Chain reaction: Marc van Toren
  • Laatste productnieuws


Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 14 augustus 2008.