Nummer 3, mei 2008

Nummer 3, mei 2008
Haar: Marcel Sombroek@ salon B Haarlem
Andy Uffels B academy.nl
Fotograaf: Lars Beekman
Make up: Aga Urbanowicz
Met dank aan: Wella, Sebastian, Vidal Sassoon, Clairol
Λ

Hair Style 2008

Hair Style 2008

Op 20 en 21 april vond de vierde editie van Hair Style plaats in Ahoy Rotterdam. Naast de firma’s die hun nieuwe producten en diensten hebben getoond, was er veel meer te beleven: shows, seminars en presentaties. Hoewel het gesprek van de beurs toch wel het ontbreken van de grote namen op Hair Style was, kan de beurs toch een groot succes genoemd worden. Met maar liefst 170 exposanten en een sterke bezoekersopkomst van 22.853 kappers kan Hair Style 2008 absoluut niet klein worden genoemd. Een verslag vind je in Le Salon.

Λ

Spectaculair in Ahoy

Spectaculair in Ahoy

In Le Salon vind je niet alleen een verslag van Hair Style en de exposanten die daar hun nieuwste producten en diensten lieten zien, ook vertellen we je alles over de shows die daar plaatsvonden. Zo waren er shows van onder andere de Gezamenlijke Nederlandse Kappers, Kinki en ook Bert de Zeeuw liet zijn kunsten zien. Sommige shows waren indrukwekkend, anderen waren over de top en te schreeuwerig. Je leest en ziet alles in Le Salon. 

Λ

Tien jaar Coos

Tien jaar Coos

Coos de Joode en Le Salon worden vaak in één adem genoemd. Waar Le Salon is, is Coos en waar Coos is, is Le Salon. Natuurlijk is de liefde ergens ontstaan, maar of het er meteen zo vriendelijk aan toe ging? Het begon allemaal met De Steekproef, waarin uit het oog van de klant een kapsalon wordt beoordeeld door een mystery guest. Sinds die tijd is er veel gebeurd. Wat? In Le Salon lees je zijn levenswerk.

Λ

Fotogalerie

Fotogalerie

Le Salon biedt kappers, fotografen en stylisten de kans hun creaties te tonen in Le Salons Fotogalerie. De redactie krijgt van alle kanten de mooiste collecties toegestuurd, waar we er een aantal uitkiezen om aan je te laten zien. In Le Salon onze keuze en we hopen dat je er veel inspiratie uit kunt halen.

Λ

Essential Looks

Essential Looks

Van Nelle ontwerpfabriek, zondag 13 april 2008, zes uur; de rode loper ligt klaar en genodigden van Schwarzkopf Professional beginnen langzaam binnen te druppelen. De grote industriële ruimte is binnen een uur gevuld en dan kan de show beginnen. Geen grote stand op Hair Style dit jaar voor Schwarzkopf Professional, maar natuurlijk wilden ze toch iets bijzonders doen voor hun bestaande en nieuwe klanten. Een groot feest, ook in Rotterdam, was het resultaat en het bleek een goed idee. Alles was uit de kast gehaald: mooie modellen die de Essential Looks presenteerden, een show van Maurice den Exter, Gerard Joling die de zaal op zijn kop zette, een casino en workshops zodat de aanwezigen de Essential Looks zelf ook konden leren. Ál met al een evenement om trots op te zijn.

Λ

Hair Style vooral een dagje uit

Hair Style vooral een dagje uit

Waarom gaat een kapper naar Hair Style? Je zou denken dat de beantwoording van deze vraag voor elke professioneel werkende kapper geen probleem hoeft te zijn. Maar het blijkt toch anders te zijn. Niet alle bezoekers gingen er vorige maand heen om kennis te vergaren, iets te leren of trends waar te nemen. Tal van collega’s beschouwen een beursbezoek als een dagje uit: mensen en collega’s kijken, shows bezoeken als amusement, slenteren langs de stands, zich verlekkeren aan sieraden en lekker lunchen. Gezelligheid viert hoogtij. Prima, als er daarnaast maar echt professionele belangstelling is. Gelukkig zijn die professionelen er ook. Van de zo ongeveer 18.000 geregistreerde bedrijven in de kappersbranche waren heel wat saloneigenaren met hun personeel en kappers in opleiding naar de beurs gekomen. Zij keken hun ogen uit, want er was heel wat te zien daar in Ahoy. We vroegen het aan kappers in Nederland. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Λ

Verder in dit nummer

  • Branche: Succesvol ondernemen
  • Reportage: Rovenhair
  • Collectie: Heart & Soul
  • Show: Keune
  • Event: Hairdressers Golf Open
  • Laatste productnieuws


Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 3 juli 2008.