Nummer 2, maart 2008

Nummer 2, maart 2008
Haar: Marcel Sombroek@ salon B Haarlem
Andy Uffels B academy.nl
Fotograaf: Lars Beekman
Make up: Aga Urbanowicz
Met dank aan: Wella, Sebastian, Vidal Sassoon, Clairol
Λ

Hair Style 2008

Hair Style 2008

Op 20 en 21 april vindt de vierde editie van Hair Style plaats in Ahoy Rotterdam. Naast de firma’s die hun nieuwe producten en diensten zullen tonen, is er nog veel meer te beleven. Er valt genoeg inspiratie te halen bij de diverse demonstraties op de stands, maar ook de Look&Learns en het showprogramma zijn meer dan de moeite waard. In dit nummer van Le Salon vind je het hele showprogramma, inclusief een greep uit de laatste beursnoviteiten van de diverse firma’s. Je hoeft dus niets te missen!

Λ

Winterseminar IKK

Winterseminar IKK

De stichting IKK (Inspiratie, Kennis en Kunde), opgericht door Kees de Bruin en Antoine van Veggel, organiseerde in de week van 13 tot en met 19 januari een seminar in Hinterglemm met het thema ‘Verbondenheid’. Een seminar waarin veel werd geleerd door presentaties van Henk-Jan Hoefman, Richard Koffijberg en Paul Gehring, maar er werd vooral ook veel gelachen. Een verslag in Le Salon.

Λ

Great Lengths Gold Trophy

Great Lengths Gold Trophy

De genomineerden van de Great Lengths Gold Trophy zijn bekend! Daarom vind je in Le Salon de voor- en nafoto's van de genomineerden van de drie categoriën Trendy, Lang Haar en Mannen. De jaarlijks terugkerende extensionwedstrijd voor alle Great Lengths kapsalons was dit jaar weer een overweldigend succes. Veel uitdagende en vaktechnisch goed uitgevoerde creaties waren het resultaat. Aan de vakjury de moeilijke taak om uit het enorme aanbod een keuze te maken. Maar het is gelukt! Op 20 april zullen de winnaars tijdens de vakbeurs Hair Style in Rotterdam bekend worden gemaakt. Wil je de genomineerde foto's bekijken en meestemmen voor de publieksprijs klik dan hier!

Λ

Team en Cosmo

Team en Cosmo

In Le Salon een verslag van de shows van Team Kapsalon en Cosmo Hairstyling. Met beide presentaties op de locatie Brothers in Bunnik werd het een swingende show met een geweldig zicht op het podium. De kapslons van Team en Cosmo maken er altijd een uitje van en dat merk je. Tijdens deze avonden worden de nieuwste trends van het komende seizoen getoond en ook worden er awards uitgereikt. Het gaat niet alleen om de kapsels, maar ook om de mode en visagie, want dat is onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Λ

Top Hair International Düsseldorf

Top Hair International Düsseldorf

De vakbeurs Top Hair in Düsseldorf, is kleiner dan Hair Style, maar zeker niet minder interessant. In het immense beurscomplex van Messe Düsseldorf was hal 8 bestemd voor de kappers. Hier waren niet alleen de kappersfirma’s aanwezig met hun laatste nieuws en producten, maar ook konden de aanwezigen workshops bezoeken en shows bewonderen. Zo gaven onder andere L’Oréal Professionnel, Lluis Llongueras en Angelo Seminara hun visie op de laatste haarmode weg. 

Λ

Heeft zo'n wedstrijd waarde?

Heeft zo'n wedstrijd waarde?

Menig bedrijf, leverancier of fabrikant van haarproducten organiseert van tijd tot tijd wedstrijden voor hun depositairs, waar je je op vakgebied kunt meten met collega’s. Het zijn vaak leuke happenings met een hapje en een drankje en soms een bekende Nederlander erbij als aantrekkelijke speaker. Een (v)aardige, creatieve haarstylist laat vaak in een bijprogramma zien wat er allemaal mogelijk is, als je maar wil. Willen is meestal geen probleem, maar je die vaardigheid en kennis eigen maken in korte tijd is iets heel anders. Maar wat is eigenlijk de waarde van zo’n wedstrijd in eigen kring? Geeft het een positief signaal naar de klant? Is het alleen een vergelijking met collega’s? Zegt het iets over je kwaliteit en niveau? We vroegen het aan kappers in Nederland.Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Λ

Verder in dit nummer

  • Portret: Mobella, knippen aan huis
  • Collectie: Passion van Keune
  • Praktijk: East
  • Opening: Kapsalon Solo
  • Event: Hairdressers Golf Open 2008
  • Laatste productnieuws


Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 29 mei 2008.