Nummer 1, januari 2008

Nummer 1, januari 2008
Haar: Marcel Sombroek@ salon B Haarlem
Andy Uffels B academy.nl
Fotograaf: Lars Beekman
Make up: Maaike Beijer
Met dank aan: Wella, Sebastian, Vidal Sassoon, Clairol
Λ

Fotogalerie

Fotogalerie

Le Salon biedt kappers, fotografen en stylisten de kans hun creaties te tonen in Le Salons Fotogalerie. Het is interessant om te zien hoe kapsalons de nieuwste trends op haargebied interpreteren en die een eigen touch geven. Op deze foto zie je Lord, de nieuwste collectie van Kinki. Meer over deze look én meer collecties zie je in Le Salon.

Λ

Hairdressers Golf Open

Hairdressers Golf Open

Het Hairdressers Golf Open 2008 komt er weer aan! Noteer de data alvast in je agenda, want op 14 april en 5 en 26 mei worden weer op drie prachtige golfbanen op diverse locaties in Nederland de voorronden van hét golftoernooi voor de kappersbranche gehouden. En als je nog niet eerder hebt gegolft, meld je dan aan voor de clinic. De uitgelezen manier om kennis te maken met deze leuke sport. Iedereen is welkom, maar wees er wel snel bij, want vol is vol! In dit nummer van Le Salon vind je veel meer informatie over dit leuke toernooi.

Λ

Holland's Next Topmodel

Holland's Next Topmodel

Maandag 17 december vond in de Lichtfabriek in Haarlem de finale plaats van Holland’s Next Topmodel. Carmen, Kassandra en Cecile streden om de felbegeerde titel tijdens een spannende liveshow. Terwijl de finalisten op het podium rust en kalmte uitstraalden, was het backstage een drukte van belang. Le Salon was erbij. Je kunt het verslag lezen in Le Salon.

Λ

Op pad met de Arbeidsinspectie

Op pad met de Arbeidsinspectie

Huidallergieën, irritaties aan de luchtwegen en rsi zijn de belangrijkste oorzaken van het hoge ziekteverzuim onder kappers. Reden voor de Arbeidsinspectie om zo’n 1000 kapperszaken in heel Nederland te controleren. Le Salon liep een ochtend mee in Zaandam met inspecteur Ilja de Vries, specialist in pinksteunen, chemiehoeken en handschoentjes van vinyl en latex.

Λ

Van topmodel tot haarontwerp¬ster

Van topmodel tot haarontwerp¬ster

De 40-jarige Isabelle Broekhuizen stond op het punt van door­breken als internationaal fotomodel toen haar haar ‘in brand’ vloog. Oorzaak: waarschijnlijk een foute sa­men­stelling van een ontkroesmiddel van een cosmetica­fa­brikant. Isabelle kan het gelukkig navertellen. Haar haren keerden helaas niet meer terug. Isabelle zet haar ervaring als kaalhoofdige in ten goede: ze is haarontwerpster en -adviseuse. In Le Salon lees je haar verhaal.

Λ

Wat? Een eigen website?

Wat? Een eigen website?

De meeste ondernemers zullen op de een of andere manier wel aan public relations, marketing of adverteren doen, bijvoorbeeld door middel van een eigen website. De ene website ziet er heel basic uit, de ander is uitgebreid en geeft veel informatie, is creatief en aantrekkelijk. De consument moet verleid worden en overtuigd raken om juist naar jou te komen. Duizenden, tienduizenden ondernemers, grote en kleine, hebben een website, maar doen kappers hieraan mee? Zijn kappers ingesteld op de website-manie of laten ze het allemaal aan zich voorbij gaan? We vroegen het aan kappers in Nederland. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Λ

Verder in dit nummer

  • Praktijk: Glitterati
  • Ontmoeting: Het wereldwijde Guliker succes
  • Inspirerend: Lady Di
  • Show: B Club Night
  • Innovatie: De Strap
  • Laatste productnieuws


Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 28 maart 2008.