Nummer 8, december 2007

Nummer 8, december 2007

Hair Photography: Jan Andraschko (jcaphotography)
Hair: Andy Uffels & Ilham Mestour @ B academy for Balmain Paris
Make-up: Chantal van Gogh @ www.Bcreatives.nl
Styling: Jacqueline Claushuis
Extensions: Double Hair, Balmain Paris
Hair assistants: Milad Gebrael en Bianca van Zwieten for B academy www.bacademy.nl, www.eurohair.com

Alternative Hair Show 2007

Λ Speciaal voor de 25e editie van de Alternative Hair Show mochten maar liefst 25 kapsalons een show van een paar minuten weggeven. Hoe ze deze show invulden, mocht iedereen zelf bepalen, als ze zich maar aan de thema’s van Elements ‘earth’, ‘air’, ‘fire’, ‘water’ en ‘spirit’ hielden. Doel van de avond was het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor het Leukemie Fonds. En dat is gelukt: er werd maar liefst 260.000 pond opgehaald. In Le Salon zie je prachtige foto’s van de geweldige shows.

Fotogalerie

Λ Le Salon biedt kappers, fotografen en stylisten de kans hun creaties te tonen in Le Salons Fotogalerie. Het is interessant om te zien hoe kapsalons de nieuwste trends op haargebied interpreteren en die een eigen touch geven. Op deze foto zie je de chignon-collectie, Queen Session van XYZ. Haar: Pascal del Natale en Severine Tieleman, Visagie: Edith Carpentier, Fotografie: Fabrice Mariscotti, Styling: Geneviève Rouffiange. Meer collecties zie je in Le Salon.

Tommy van der Veken

Λ In Le Salon vind je dit keer een portret van Tommy van der Veken. Deze kapper had het in Nederland een beetje gehad. Met hard en vooral veel werken is niets mis, maar als het succes uitblijft, kun je twee dingen doen: opgeven of opnieuw proberen. Dat laatste deed hij op Engelse bodem. En dit keer met succes. Le Salon sprak Tommy in Londen, waar hij tijdens de kappersvakbeurs Salon International op het podium spectaculaire shows gaf. 

Inspirerend Wella

Λ Onlangs presenteerde Wella in The Factory in Amsterdam Trend Vision 2008. Tijdens deze inspirerende dag presenteerde Richard Jordan en de Dutch Haircutters Wilfred Zonneveld en Richard Hensen de trends Couture Allure, Factory Lyrics, Mineral Splendor en Wonderland. Na de presentatie van Trend Vision kwam het team van B Academy op het podium om hun visie op haar, styling en make-up te geven. Met deze twee toppresentaties was het een zeer inspirerend en geslaagd geheel. Wil je meer van deze presentatie zien, mis dan het nieuwe nummer van Le Salon niet.

Anko Ondernemersdag

Λ Begin november organiseerde de Anko voor de vijfde keer Kapperszaken, een ondernemersdag voor de leden. Het was een inspirerende dag, waarop de ondernemende kappers werden uitgedaagd zelf ook eens wat vaker in hun eigen spiegel te kijken. Zeven sprekers waren uitgenodigd om hun geheimen prijs te geven. En wat blijkt: ondernemen is vooral een passie! Alles over de Anko Ondernemersdag vind je in Le Salon. Een aantal van deze presentaties kun je in zijn geheel bekijken en/of downloaden op www.anko.nl.

Bellen onder werktijd

Λ Een onderzoek heeft uitgewezen dat een werknemer een kleine 25 minuten per werkdag besteedt aan niet-werken, terwijl ze dit wel zouden moeten doen. Rookpauzes, even bellen of sms’en of even een boodschap doen tussen twee klanten in, in plaats van de zaak opruimen, de tijdschriften netjes leggen of de vuile koffiekopjes wegwerken. Niet-werken in werktijd; we staan er nauwelijks meer bij stil. Het zijn vaak ongeschreven, toegelaten verworvenheden, maar bijna 25 minuten per dag loopt toch wel op. Time is money, toch? Hoe denken de kappers hierover? We vroegen het aan kappers in Nederland. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Verder in dit nummer
  • Praktijk: Femme Fatale
  • Uitreiking: Color Trophy 2007
  • Ontmoeting: Nieuwe uitdaging voor Koffijberg
  • Buitenland: German Hairdresser of the Year
  • Laatste productnieuws

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 31 januari 2007.