Nummer 7, november 2007

Nummer 7, november 2007

Hair Photography: Jan Andraschko (jcaphotography)
Hair: Andy Uffels & Ilham Mestour @ B academy for Balmain Paris
Make-up: Chantal van Gogh @ www.Bcreatives.nl
Styling: Jacqueline Claushuis
Extensions: Double Hair, Balmain Paris
Hair assistants: Milad Gebrael en Bianca van Zwieten for B academy www.bacademy.nl, www.eurohair.com

Salon International 2007

Λ Stands die ieder jaar groter worden, presentaties met grote namen in de kapperswereld en het laatste nieuws op haargebied. We hebben het hier natuurlijk over Salon International, hét internationale kappersevenement van het jaar, dat plaatsvond van 13 tot en met 15 oktober. Tijdens Salon International werden er op het Salon Live-podium, in een aparte ruimte in het beursgebouw, imposante shows gegeven door British Hairdresser of the Year 2006 Andrew Barton en het team van Saks, Vidal Sassoon, Patrick Cameron, Rush, Mahogany, Tim Hartley en het jeugdteam van Tigi. Le Salon geeft je de hoogtepunten van de shows.

Een koninklijk debuut

Λ Je kunsten vertonen tijdens de Paris Fashion Week is voor veel haarstylisten de ultieme droom. Voor Andy Uffels is het al enkele jaren werkelijkheid. Tijdens deze week draait het echter niet alleen om vaktechniek, ook de bovenkamer is van groot belang. Wie in die hectiek de stress en spanning kan weerstaan, kan de hele wereld aan. Ook dit jaar deden de Chef de Cabins van onder andere Dior, Kenzo, Givenchy, Valentino en Viktor & Rolf een beroep op de creative director van de B Academy en salons. “Het is een geweldige ervaring om in de beste haarteams van de wereld te zitten, vooral de show van Balmain was dit jaar extra speciaal. Voor deze show had ik niet alleen ons eigen team van de academy en van B creatives meegenomen, maar ook internationale tophaarstylisten van Balmain zelf.” Lees het verslag in Le Salon.

Fotogalerie

Λ Le Salon biedt kappers, fotografen en stylisten de kans hun creaties te tonen in Le Salons Fotogalerie. Het is interessant om te zien hoe kapsalons de nieuwste trends op haargebied interpreteren en die een eigen touch geven. Op deze foto zie je de sterke vormen, pasteltinten en metaalachtige kleuren die ervoor zorgen dat Kinki Kappers zich dit seizoen onderscheidt van de mainstream-kapsels. Meer collecties zie je in Le Salon.

World of Blend

Λ De introductie van Blend is nu al ruim een jaar geleden, maar nog niet iedereen is bekend met het funky merk van Keune. Daarom was het tijd voor diverse demo-avonden om nieuwe klanten kennis te laten maken, maar ook bestaande klanten meer over de producten te leren. Le Salon was 8 oktober te gast in de Amsterdamse Club Panama. Het enthousiast maken voor het product was niet zo heel moeilijk met Blend-ambassadeur George de Keijzer. Op een ontspannen, interactieve manier nam hij de aanwezigen mee in de 'World of Blend'. Meer weten over deze demo? Lees dan verder in Le Salon.

Trends volgens B academy

Λ De bekendmaking van de winnaars van de fotowedstrijd Make-Up Award tijdens de vakbeurs Beauty Salon dimensions in Utrecht was een geweldig succes. Niet alleen waren er heel veel prachtige foto’s te bewonderen, ook de show van B academy maakte deze prijsuitreiking heel speciaal. De spanning van de bekendmaking werd opgevoerd door de trendshow voor haar en make-up van B academy uit Amsterdam, een opleidingsinstituut voor hair, make-up en fashion styling. Je kunt er opleidingen volgen voor visagist, modestylist en kapper. Aan het hoofd van de opleiding voor technisch kappen staan Jeffrey Janssen en Andy Uffels. Na de technische kappersopleiding kun je een masterclass volgen, B creative platform, om een portfolio op te bouwen. Alle opleidingen zijn gedegen en trend gericht. Visagist Carlijn Beukers en colour specialist Mariëtte Gakes presenteerden de show met vier trends voor haar en make-up.

Een leestafel?

Λ Een heleboel kappers krijgen klanten op afspraak. Dat betekent dat deze klanten erop kunnen rekenen dat ze op het afgesproken tijdstip worden geholpen. Maar hoe vaak komt het niet voor dat kappers meer tijd nodig hebben dan gepland? Afspraak of niet, de klant die erna komt moet dan wachten. Hoe vang je zo'n situatie op? Dit is onder andere afhankelijk van de ruimte. Wellicht wordt er een kopje koffie of iets fris aangeboden. Voor het nodige leesvoer moet ook worden gezorgd: glossy's voor de dames en sport- en autobladen voor de heren. En dan moet je maar hopen dat de klant zich, al starend naar de klok, niet gaat ergeren door de uitlopende afspraak. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Creatief: nieuwe collecties
  • Show: Essential Looks
  • Colour: Tigi’s Instinctive
  • Event: Z.one Concept
  • Ondernemen: wat ging er mis?
  • Uitgekamd: Coos bij Kérastase on Tour
  • Laatste productnieuws

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 20 december 2007.