Nummer 6, september 2007

Nummer 6, september 2007

Hair Photography: Jan Andraschko (jcaphotography)
Hair: Andy Uffels & Ilham Mestour @ B academy for Balmain Paris
Make-up: Chantal van Gogh @ www.Bcreatives.nl
Styling: Jacqueline Claushuis
Extensions: Double Hair, Balmain Paris
Hair assistants: Milad Gebrael en Bianca van Zwieten for B academy www.bacademy.nl, www.eurohair.com

17 jaar en een eigen kapsalon

Λ Met dromen begint iedereen vroeg, maar dromen realiseren, dat duurt meestal iets langer. Dit geldt niet voor Ellen Heusschen. Ellen is 17 en heeft haar eigen kapsalon in Geleen: Salon La Belle. In augustus 2006 ontving ze haar diploma allround kapper. Ze werkte een paar maan­den in loondienst, maar gaf de voorkeur aan een eigen zaak. El­len volgt nu een visagie-opleiding om straks veelzij­diger te kunnen werken. Van jongs af aan wist Ellen dat ze kapper en visagiste wilde worden, en zelfstandig wilde werken. In Le Salon lees je hoe zij dit voor elkaar heeft gekregen.

Best of British

Λ Londen staat bekend voorloper te zijn op het gebied van haarmode en ook elders in de UK worden de meest trendy kapsels gecreëerd. Er zijn veel Engelse topkappers die geweldige collecties maken, die we jullie zeker niet willen onthouden. Daarom vind je hier een selectie van de mooiste creaties van Britse bodem, zoals hier van Hooker & Young. 

Hair Color Ambassador 2007

Λ In Le Salon lees je dit keer hoe Myrna Goossen uitgeroepen is tot Hair Color Ambassador of the Year. Deze prijs wordt ieder jaar door Het Spectrum uitgereikt aan een bekende Nederlander die opvalt door zijn of haar coupe en haarkleur en daarmee de Nederlandse consument inspireert. Wederom heeft Het Spectrum in samenwerking met kleurspecialiste Lesley Lawson en session stylist Tyler Johnston een aantal nieuwe haarkleurlijnen ontwikkeld: The Modern Life Collection, een collectie van moderne haarstijlen, geïnspireerd op de catwalktrends met sterke contourlijnen. De collectie geeft een voorproefje van de look, trend en het gevoel van de toekomst, die naadloos aansluit op de modetrends van dit najaar/winter. Spectrumleden Fulco Pistoor, Betlem Taravilla, Maurice den Exter en Peter Reuvers lieten elk op eigen wijze zien hoe zij de trends Minimalist, Glitterati, Boys Own en Femme Fatale vertalen.

The art of shaving

Λ Lopend door een winkelgalerij in Las Vegas, verbaast menig bezoeker zich over de mooie zaak van The Art of Shaving. Talloze verschillende scheermesjes en andere attributen zijn er te koop, en in de wachtruimte zitten verschillende heren te wachten op een behandeling: een traditionele scheerbeurt of eentje met een gezichtsbehandeling erbij. Mannen scheren zich zo’n twintigduizend keer in hun leven. Daar doen ze ongeveer 139 hele dagen over. Waarschijnlijk gaat het daarbij wel eens fout, waardoor wondjes en/of ingegroeide haren ontstaan. Maar het lijden is verleden tijd volgens de auteurs van het boek The Art of Shaving, Myriam Zaoui en Eric Malka. Want met hun informatie zal de man geen foute scheerkwast of een verkeerd scheermesje meer gebruiken. Van nu af aan zal hij zich, zo beloven de auteurs, beter voelen en er ook beter uitzien. In Le Salon meer over deze zaak.

Return

Λ Terugkeer naar het verleden staat dit najaar centraal bij de kapsels van de nieuwe Haarlijn. Return is daarom een passende naam voor de collectie. De belangrijke inspiratiebronnen zijn de zorgvuldig geknipte basislijnen van toen, de kniptechnieken en de vormen van de kapsels. Samen met de technologie van nu vormen ze de basis voor een bijzondere, rijke en levendige haarlijn. Een gevarieerde mix van moderne en levendige kapsels, gericht op een nieuw tijdperk. Ieder kapsel moet niet alleen goed bij de vorm van het gezicht van de klant passen, het moet de klant ook de mogelijkheid bieden om er volop mee te kunnen variëren. Het geeft de klant inspiratie om het kapsel op ieder moment van de dag aan te passen. De haarlijn is onderverdeeld in drie trends: City Sleek, Central Park en Neon Trash. Meer foto’s kun je bewonderen in het nieuwe nummer van Le Salon.

Naar de grote shows?

Λ De grote najaar- en wintershows met de nieuwe looks zijn alweer gestart. De lancering van de nieuwste mode uit Londen, Parijs en Milaan hebben we al achter de rug. Haarstylisten kijken al maanden uit naar de kappersshows en vakbeurzen. Wat zijn de trends voor de komende maanden? Lang, kort, onregelmatig, sluik of krullend, blond, zwart of rood? Prachtige foto’s in de media geven ons enig inzicht, maar moeten de nieuwe trends niet vooral zelf aanschouwd worden? Gaan de Nederlandse kappers eigenlijk wel naar shows of laten ze zich alleen informeren door hun eigen merk? Of kijken ze ook nog naar andere grote namen? Én, wat doet de kapper in de praktijk met die nieuwe looks? Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Coaching: Meer dan training alleen
  • Creatief: Winter 2007/2008
  • Ontmoeting: Ilham Mestour
  • Collectie: Bob Jansen
  • Reportage: Kapsalon in garage
  • Inspirerend: Elegance
  • Praktijk: Boys Own

  Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 8 november 2007.