Nummer 5, augustus 2007

Nummer 5, augustus 2007
Hair Photography: Jan Andraschko (jcaphotography)
Hair: Andy Uffels & Ilham Mestour @ B academy for Balmain Paris
Make-up: Chantal van Gogh @ www.Bcreatives.nl
Styling: Jacqueline Claushuis
Extensions: Double Hair, Balmain Paris
Hair assistants: Milad Gebrael en Bianca van Zwieten for B academy
www.Bacademy.nl, www.eurohair.com

Vittel

Λ Gelukkig de zon schijnt! Dat was wel een van de meest gehoorde kreten in het Franse Vittel. Vorig jaar viel de regen namelijk met bakken uit de hemel, zelfs zo erg dat het golftoernooi bijna in het water viel. Geen regenlaarzen dit keer dus, maar slippers en een korte broek! Het was een drukte van jewelste bij Club Med. Zo’n 350 klanten en medewerkers van Schwarzkopf Professional, Clynol en Indola hadden zich ingeschreven voor het seminar. Een waar record. En al die mensen kwamen natuurlijk niet voor niets. Vier dagen genieten in een heel relaxte ambiance en een weerzien met heel veel collegakappers is natuurlijk een prettig vooruitzicht. Met de all-inclusiveformule hoef je ook nergens aan te denken: drankjes, hapjes, entertainment en heel veel sportieve activiteiten zorgen er voor dat je echt het gevoel hebt er even tussenuit te zijn. Ook de seminars waren heel divers. Maar natuurlijk kwam iedereen voor het golftoernooi. Want er werd gestreden om de Wolfgang Zoeller trofee. In Le Salon lees je meer over het seminar én wie er uiteindelijk met de trofee naar huis is gegaan. 

John Beerens

Λ Vroeger onzeker, tegenwoordig lekker in zijn vel. Vroeger de drums, tegenwoordig mes en schaar. Vroeger weelderig begroeid, tegenwoordig kaal. Ach, hoeveel vroeger kan er zijn voor een man van 37. Vroeger is verleden, de toekomst is wat komen gaat en met name dat is reden voor een goed gesprek. Wat je altijd al wilde weten van deze kale kapper, kom je in dit artikel zeker te weten. Mis daarom het interview in Le Salon niet. 

Rome

Λ De Gold Trophy, de creatieve extensionwedstrijd van Great Lengths, was een groot succes. De winnaars van de vier categorieën kregen, behalve veel faam, ook een reis naar Rome aangeboden, met als hoogtepunt een bezoek aan de fabriek van Great Lengths in Nepi, vlakbij Rome. Uiteraard werd er ook flink wat cultuur gesnoven en uiteraard geshopt. Ze hadden er zin in, de winnaars van de Gold Trophy. Vijf dagen Rome, inclusief een bezoek aan de fabriek, hét mekka van de Great Lengths extensions. Normaal laten ze hier niet zomaar iedereen toe, maar voor een selecte groep vakidioten maakten ze graag een uitzondering. In Le Salon vind je een verslag van deze leerzame, maar tevens gezellige excursie. 

Tony Rizzo

Λ In Le Salon dit keer een interview met Tony Rizzo, de man achter de Alternative Hair Show. Alternative Hair Show viert dit jaar haar zilveren bruiloft. 25 jaar vol shows, die meestal plaatsvonden in Londen, maar ook wel in Korea, Italië en Amerika. Bij elkaar werd er bijna 9 miljoen euro voor het Leukemiefonds opgehaald. Dit jaar zal Alternative Hair Show iets anders in elkaar steken dan voorgaande jaren. Tijden veranderen, het publiek verandert en de mode verandert zeker! Daarom is besloten om de teams dit jaar een nieuwe uitdaging te bieden: eerst wordt er een creatieve categorie gekozen waarin hun show voldoet: van straat tot glamour, avant-garde, architectuur of couture. Hierna wordt een thema gekozen om de categorie vorm te geven. Hier kan gekozen worden uit ‘earth’, ‘air’, ‘fire’, ‘water’ of ‘spirit’. Delta Goodrem, de Australische popzangeres, leed in haar tienerjaren aan een vorm van leukemie, en ze is dit jaar het gezicht van de promotiecampagne van de show. Zij zal, samen met een gospelkoor, de avond openen, een nieuw showbizzelement van Alternative Hair Show. En, de show is weer terug in The Royal Albert Hall, het meest prachtige theater in Londen, die de avond toch een extra dimensie geeft. 

Salon International

Λ Salon International, dé vakbeurs voor kappers in Londen, staat van 13 tot en met 15 oktober weer op het programma en dat betekent veel trends en nieuwigheden op haargebied. De stad Londen is niet alleen trendsettend, ook deze beurs staat bekend om de bezoekers als eerste op de hoogte te stellen van de nieuwste haarmode. Naast het normale beursgedeelte met de laatste producten, educatie en trends, is er ook een showruimte, waar grote namen fantastische presentaties geven. Wil je weten hoe de kapsels in de show gerealiseerd worden, dan kun je deelnemen aan de Look&Learn-sessies, waar alles tot in de details uitgelegd wordt.

Muziek terwijl je werkt?

Λ In menige kapsalon klinkt muziek. De lokale radiozender staat aan of een cd met house, Norah Jones, Madonna, oude jazz, Eric Clapton, Rita Reys of Willeke Alberti. Allemaal best leuk en zelfs mooi op z’n tijd. Het schijnt dat er per se geluid moet zijn in de salon. Maar wie heeft dat verzonnen? Is het sfeerbepalend, gezellig of prettig? Sfeerbedervend, milieuvervuilend of een vorm van geluidsoverlast. De meeste klanten zullen er niet om hebben gevraagd. Zou de kapper wel eens aan de klant vragen of die het wel prettig vindt? Dat kan de klant een half uur ergernis besparen. Zijn er klanten die de kapper eventueel verzoeken om een meegebrachte cd te draaien of om dat geluid af te zetten? Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Verder in dit nummer
  • Behandeling: Hoofdmassage
  • Debat: Grote mond vs. schone handen
  • Creatief: Nieuwe collecties
  • Ondernemen: Wat ging er mis?
  • Praktijk: 2-tone

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 25 september 2007.