Nummer 4, juli 2007

Nummer 4, juli 2007
Hair Photography: Jan Andraschko (jcaphotography)
Hair: Andy Uffels & Ilham Mestour @ B academy for Balmain Paris
Make-up: Chantal van Gogh @ www.Bcreatives.nl
Styling: Jacqueline Claushuis
Extensions: Double Hair, Balmain Paris
Hair assistants: Milad Gebrael en Bianca van Zwieten for B academy
www.Bacademy.nl, www.eurohair.com

Coiffure Award

Λ Het was een avond om nooit te vergeten. Niet alleen voor Ilham Mestour, die als grote verrassing tot Hairdresser of the Year werd benoemd, maar ook vanwege de tijdsduur van de avond, de vele awards en soms memorabele uitreikingen door BN’ers. 13 mei was Hilversum – nog meer dan anders – the place to be. The Coiffure Awards werden uitgereikt en kappend Nederland had z’n beste beentje voorgezet om zich aan de dresscode ‘black tie’ te houden en de outfit en het kapsel net even spectaculairder te maken dan een doorsnee zondagavond. Een verslag van deze avond lees je in Le Salon.

Engels Creations Lifestyle Salon

Λ Dit moet je gezien hebben! De nieuwe salon van Koenraad Engels is een beleving. Het geeft je inspiratie. Zo’n salon is in Nederland ongekend: 700 m2 en schitterend ingericht. Overal is over na gedacht. Zowel over het merk waarmee gewerkt wordt, Aveda, als over de inrichting: organisch en eerlijk. Het enthousiasme van Koenraad spat ervan af en het is niet verwonderlijk dat klanten maar wat graag een behandeling willen! Nog niet eens geopend, zit de nieuwe salon van Koenraad meteen al volgeboekt. Hij heeft de prijzen zelfs behoorlijk verhoogd om even tot rust te komen, maar dat werkte alleen maar averechts. Hoewel, averechts… de klanten willen gewoon heel snel komen. Niet alleen naar het Hair gedeelte, ook voor de City-Spa, de manicure- en pedicurebehandelingen en voor de visagie. In Le Salon lees je meer over deze salon.

Richard en Kimm Koffijberg

Λ In Le Salon dit keer een portret van Richard en Kimm Koffijberg. Kleine meisjes worden groot, oude vaders grijs en het brengt ons bij een nieuwe fase voor de twee generaties Koffijberg. Richard sluipt dit jaar van het toneel en Kimm mag zich straks eigenaar noemen van de salon aan de Scheldestraat. Kimm Koffijberg heeft de Coiffure Award niet gewonnen. “Maar ze heeft ook niet verloren.” Het is dat kleine zinnetje van papa waarin zich de bijzondere relatie laat lezen tussen een vader en dochter. Zes woorden van trots en relativering. Een goede rede om een artikel te wijden aan Richard en Kimm Koffijberg, op de drempel van een nieuw tijdperk.

Joico

Λ Sunrise Beach Club Aqua Best, het lijkt wel Zandvoort aan zee, maar schijn bedriegt, want in plaats van aan zee ligt deze strandtent in Brabant aan een meer. Joico koos deze locatie voor de Vero Beach Party en presentatie van het Vero K-Pak color system. Kijk in Le Salon naar de creaties die op het podium werden gecreëerd en natuurlijk meer over het nieuwe systeem.

Futurism

Λ De visie op de toekomst is een mix van technologie en een duidelijke harde styling, met individuele structuren en invloeden gebaseerd op deze toekomst. Een nieuwe stemming met sluike en vlijmscherpe inspiratie uit het verleden en de toekomst. Dit keer de look Futurism uit de serie Essential Looks.

Of laat je ze maar kletsen...

Λ Naast het verzorgen van het haar met al zijn vereiste technische vaardigheden en creatief vermogen, vooral het communiceren met de klant een vak apart. Een luisterend oor hebben, reageren, ingaan op wat de klant zegt, geïnteresseerd zijn of soms veinzen. Een andere keer moeten we zelf het gesprek op gang houden, als we tenminste denken dat de klant in de stoel dat prettig zal vinden. De klant is immers koning. De klant tegenspreken als die iets beweert waarmee je het volstrekt oneens bent? Vaak brengt je dat in een moeilijke positie. En wil die klant jouw mening wel horen? Twee onderwerpen, zo hebben velen van ons geleerd, zijn taboe: heb geen mening over de politiek en klaag nooit over je eigen gezondheid. Laat die zaken altijd aan de klant over en reageer adequaat. Of laat je ze maar kletsen… Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Ondernemen: Wat ging er mis?
  • Presentatie: Wella
  • Collectie: Llongueras
  • Steekproef: Haarscherp
  • Actueel: Nieuws uit de branche

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 14 augustus 2007.