Nummer 3, mei 2007

Nummer 3, mei 2007
Hair Photography: Jan Andraschko (jcaphotography)
Hair: Andy Uffels & Ilham Mestour @ B academy for Balmain Paris
Make-up: Chantal van Gogh @ www.Bcreatives.nl
Styling: Jacqueline Claushuis
Model: Marijn @ Touche ModelsExtensions: Double Hair, Balmain Paris
Hair assistants: Milad Gebrael en Bianca van Zwieten for B academy
www.Bacademy.nl, www.eurohair.com

B-Young Creative Team 'on stage'

Λ Nederlandse kappers in het buitenland. Er zijn er veel, zeker wanneer je ons kleine land afzet tegen grootmachten als Engeland, Italië of Amerika. Leo Passage, Antoinette Beenders, Fred van de Bunt; allemaal vonden ze de uitdaging en het succes over de grens en allemaal kregen ze al eens bezoek van Le Salon. De groep Nederlandse kappers die de wereld ‘bereist’ en na sessie, shoot of show weer terugkeert in eigen land, is nog veel groter. Onder de hoede van o.a. Ilham Mestour, Jeffrey Janssen en Andy Uffels introduceerde Joyce, Bè en Luca van B Amsterdam de nieuwste vinding van Philips in Milaan, Madrid en Stockholm. Jeffrey (education director B): “Ze waren er klaar voor! Kijk, het is altijd een groeiproces waarbij we kijken naar de individuele kwaliteiten en hoe ze functioneren in een team. Ze staan alle drie aan het begin van hun carrière en moeten daarom nog veel leren, maar Joyce, Bè en Luca voegen duidelijk iets toe. Ze zijn gepassioneerd, leergierig, denken goed mee en ze begrijpen de bedoeling.” Meer over dit jonge trio in Le Salon.

Hairdressers Golf Open

Λ Let the games begin! Het Hairdressers Golf Open 2007 is gestart. De Nunspeetse Golf en Country Club was ditmaal het toneel van de eerste voorronde van de sportieve golfwedstrijd voor alle kappers van Nederland. En het werd een prachtige dag. Ook de clinicers vielen met hun neus in de boter. Onder een stralend zonnetje kregen zij de beginselen van het golfspel onder de knie. De Nunspeetse Golf en Country Club is een prachtige baan midden in de natuur, maar ook een heel uitdagende. Door de smalle fairways en de vele bomen en heuvels was het toch nog een hele kunst om goed te presteren. Menigeen stond dan ook regelmatig tussen de struiken en dennenappels te zoeken naar de bal. Een verslag van deze dag lees je in Le Salon. Even een teaser voor tussendoor: bij welke fanatieke Schwarzkopf Professional-golfer horen deze sexy benen?

Cosmoprof Bologna

Λ In dit nummer van Le Salon lees je alles over veertig jaar beauty in Bologna. Veertig jaar van groei, niet alleen in beauty, maar ook in haar. De beurs groeide zelfs zozeer dat er dit jaar een Cosmolounge is gelanceerd. Cosmoprof is ontegenzeggelijk een van de grootste en belangrijkste beurzen in het vak. Top haarstylisten vanuit de hele wereld kwamen in een aparte ruimte van 1000 m2 samen, waar de laatste trends en educatieve programma’s werden getoond en waar uiteraard genetwerkt werd. Voor de meeste bezoekers van Cosmoprof zijn de internationale contacten heel belangrijk, net als de nieuwe ideeën die worden opgedaan. Op de beurs is te zien wat er leeft in de branche. Uiteraard zijn er in de honderden stands veel recente snufjes te bewonderen, naast de spetterende shows die ook in de Hair Salon hallen te bewonderen waren. De beurs beslaat 85.811 m2. Dat kun je niet in één dag bezoeken, daarvoor is hij te groot. Meer dan een derde op het terrein is bestemd voor haarverzorgers: ruim 30.000 m2. Er stonden dit jaar meer dan 2.000 standhouders, die voor meer dan de helft uit het buitenland kwamen. 

10 jaar Essential Looks

Λ Central Studios in Utrecht was in maart weer het domein van Schwarzkopf Professional. Daar kon de kappersbranche weer genieten van de presentatie van de nieuwe Essential Looks Diverse. De Essential Looks collectie van Schwarzkopf Professional wordt twee keer per jaar gepresenteerd. De collectie omvat een trendvisie gebaseerd op de catwalkshows in New York, Parijs en Londen. We hadden een primeur. Voor het eerst was de Essential Looks een Benelux productie. Onder leiding van Schwarzkopf Professional Global Editorial Ambassador, Tyler Johnston brengt Schwarzkopf Professional je voor de komende lente/zomer 2007 gedurfde statements, die passen bij Essential Trends.

Down Under

Λ Sydney, 4 januari 2007. In Nederland is het warm voor de tijd van het jaar, maar toch blijft het winters. In Australië daarentegen is het heerlijk vertoeven met temperaturen rond de 25 graden. Jamie Carroll, een van de bekendste kappers ‘down under’ vroeg Le Salon op bezoek. En laten wij nou toevallig in de buurt zijn… Een interview met deze ‘Ozzie’ lees je in dit nummer van Le Salon.

Wordt groothandel kapperswinkel?

Λ Is het een trend die in het beginstadium verkeert of een, incidenteel verschijnsel? Er zijn groothandels in kappersartikelen, die rechtstreeks aan de consument leveren. Kappers worden in deze situatie gepasseerd en dat treft hen direct in de portemonnee. Aangenomen mag worden dat de kapper daar, op z’n zachts gezegd, weinig positief tegenover staat. Gelukkig is het nog geen gemeengoed, maar de vraag is toch: moeten kappers dit accepteren? En wat is de volgende stap als er niets aan gedaan wordt? Door het toenemende aantal kappers, dat een salon opent, wordt de spoeling toch al dunner, nu en zeker in de komende jaren. Moet de kapper zich dit zomaar laten welgevallen? Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Ondernemen: Wat ging er mis?
  • Event: glansrijke avond voor Sebastian
  • Praktijk: The Dancer
  • Steekproef: Haarscherp
  • Great Lengths Happening: Let me entertain you!
  • Actueel: Nieuws uit de branche

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 26 juni 2007.