Nummer 2, april 2007

Nummer 2, april 2007
Hair Photography: Jan Andraschko (jcaphotography)
Hair: Andy Uffels & Ilham Mestour @ B academy for Balmain Paris
Make-up: Chantal van Gogh @ www.Bcreatives.nl
Styling: Jacqueline Claushuis
Model: Marijn @ Touche Models
Extensions: Double Hair, Balmain Paris
Hair assistants: Milad Gebrael en Be Pham for B academy
www.Bacademy.nl, www.eurohair.com

Hair Style 2007: de moeite waard

Λ Kortijk heeft het geweten: Hair Style was in town! Er was geen hotel in de wijde omgeving meer te boeken, er waren lange files richting beurs en er stonden dikke rijen voor de kassa. Vele, voornamelijk Belgische, kappers lieten zich graag informeren over de nieuwste haarmodetrends en noviteiten op kappersgebied. Van nieuwe kleuringen en innovaties op het gebied van inrichtingen tot extensions en kleine accessoires, iedereen die maar enigszins iets op kappersgebied te melden heeft, was op de beurs aanwezig. De ruimere opzet van de beurs maakten het event helemaal af. Hair Style was weer een uitstekende gelegenheid om op de hoogte te zijn van de nieuwste producten en trends.

Op en top Belgisch

Λ Niet alleen op de beursvloer viel veel te ontdekken, ook de shows en look and learn sessies waren meer dan de moeite waard. In het theater vonden de shows plaats van nationale en internationale teams: LLongueras International, Trevor Sorbie Art team en Gandini wisselden elkaar af. Om een plaatsje te bemachtigen in het nieuwe theater van de Look & Learn sessies moest je er snel bij zijn, of zelfs bereid zijn te vechten voor je plaats. Daar werden de nieuwste knip- en stylingtechnieken stap-voor-stap getoond met duidelijke vaktechnische uitleg. Hieronder vind je een samenvatting van de imposante shows, die te zien waren tijdens Hair Style 2007. 

Gold Trophy

Λ Great Lengths is dit jaar gestart met de Gold Trophy: een jaarlijks terugkerende extensionwedstrijd voor alle Great Lengths kapsalons. Uit de vele inzendingen die zijn binnengestroomd, is gebleken dat deze wedstrijd een schot in de roos is. Aan creativiteit ontbreekt het de Nederlandse kapper absoluut niet: prachtige en uitdagende creaties waren het resultaat. Zware taak van de jury was om uit de enorme stapel inzendingen de genomineerden te kiezen. In Le Salon zie je de genomineerde foto’s. 

Gerlos

Λ Van 7 tot en met 13 januari stond Gerlos weer in het teken van kappers, seminars en gezelligheid. De seminars hadden dit jaar als hoofdonderwerp ‘informatie opdoen door middel van goede referenten’. De rode draad van de seminars in Gerlos was teambuilding en het omgaan met medewerkers. Ondanks dat de voorspellingen over sneeuw niet optimaal waren, was er niets te klagen, want alle pistes waren tot in het dal besneeuwd. 

Hip Helsinki

Λ Het is een terugkerende en frustrerende factor die ons scheidt, de factor tijd. Uffels de session stylist/ondernemer, Bosmans de journalist. Wanneer Finland op de agenda staat en Uffels Le Salon uitnodigt hem te vergezellen, gaat de fantasie ons vooruit. Finland: 5 miljoen inwoners, bossen, meren, vis en een bruisend uitgaansleven in de hoofdstad Helsinki. Feest tot in de kleine uurtjes! De vliegtickets brengen ons tot realiteit. Vertrek 13.10 uur, aankomst 17.35 uur. Dat zijn inderdaad kleine uurtjes, maar dan in aantal. En – niet onbelangrijk – it’s strictly business, dus dag feest, aan de slag!

Totale verzorging bij de kapper?

Λ Veel ambitieuze kappers willen meer dan alleen maar knippen, modelleren, föhnen en verven. Ze willen creatief zijn, iets anders proberen, een trendy model van een van de vele haarshows bijvoorbeeld. En dat is alleen maar goed. Het assortiment uitbreiden is weer een heel andere route. Niet alleen het haar doen, maar bijvoorbeeld ook nagels verzorgen. Handverzorging ligt al in de lijn der verwachtingen, maar zelfs voor voetverzorging kan de consument wellicht binnen afzienbare tijd in de kapsalon terecht. Als het aan de Kappersbond FNV/FNV Schoonheidsverzorging ligt, bieden kappers hun diensten ook aan op het gebied van nagelstyling, manicure en pedicure. Sinds enkele maanden spant FNV Mooi zich daarvoor in. Een te verwerpen branchevervaging? Of een toe te juichen ontwikkeling: een totale verzorging bij en door de kapper. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Uitgekamd: Coos tijdens Hair Style
  • Event: Fashion Week Amsterdam
  • Praktijk: Siren
  • Steekproef: Haarscherp
  • Presentatie: Team & Cosmo
  • Actueel: Nieuws uit de branche

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 8 mei 2007.