Nummer 1, februari 2007

Nummer 1, februari 2007
Hair Photography: Jan Andraschko (jcaphotography)
Hair: Andy Uffels & Ilham Mestour @ B academy for Balmain Paris
Make-up: Chantal van Gogh @ www.Bcreatives.nl
Styling: Jacqueline Claushuis
Model: Kim @ Ulla models
Extensions: Double Hair, Balmain Paris
Hair assistants: Milad Gebrael en Be Pham for B academy
www.Bacademy.nl, www.eurohair.com

Hair Style

Λ In Le Salon lees je dit keer alles over de komende editie van de vakbeurs Hair Style, die op 11 en 12 februari in Kortrijk in België plaatsvindt. Deze beurs staat in het teken van trendgerichte nieuwigheden en spetterende shows. Tot nu toe hebben al 170 Amerikaanse en Europese exposanten toegezegd om aanwezig te zijn bij dit evenement. Niet alleen grote en kleine merken, maar ook toeleveranciers van interieur, klein materiaal, extensions en accessoires zullen hun producten en diensten promoten. Ook dit jaar is er weer extra aandacht voor innovaties op de beurs. Je kunt alle nieuwe producten en diensten alvast bekijken op de website van Hair Style: www.hairstyle-benelux.com. Klik op de rubriek 'Nieuw' en je vindt een lijst nieuwigheden, die wekelijks worden aangevuld. 

Wella Trend Vision 2007

Λ In het nieuwe nummer van Le Salon ook aandacht voor de Trend Vision 2007 van Wella Professional, bedoeld om de creativiteit en inventiviteit van de kappers te stimuleren. Wella Professional reikt kappers daarbij precies die tools aan die ze nodig hebben: alle productintroducties op het gebied van kleur, omvorming en styling. De vier trends van Trend Vision 2007 zijn Nordic Serenity, Rustic Deluxe, Pop Couture en Sensual Intrigue.

Hairdressers Golf Open

Λ Het Hairdressers Golf Open 2007 komt er aan! Op 23 april en 7 en 21 mei worden op twee prachtige golfbanen van BurgGolf en op de Nunspeetse Golf & Country Club voorronden van hét golftoernooi voor de kappersbranche gehouden. Als je een beetje sportief bent aangelegd, mag je het zeker niet missen. Schrijf je snel in, want vol is vol! Vorig jaar deden al heel veel kappers uit alle delen van Nederland mee aan dit sportieve evenement. De winnaars van de voorronden winnen een fantastisch seminar in het Franse Club Med Vittel, maar er zijn veel meer prijzen te winnen. Vorig jaar werd Ronny Janssen van Ronny’s Hair uit Nijmegen de gelukkige overall winnaar. Hij zal de beker dit jaar moeten verdedigen. Voor degenen die het spel nog niet onder de knie hebben, is er een clinic. Een clinic is een uitgelezen manier om kennis te maken met het golfspel. In Le Salon lees je meer over dit toptoernooi voor de kappersbranche. Kijk voor meer informatie ook op www.hgopen.nl

Club Night bij B Academy

Λ Hoe kunnen trends vertaald worden naar draagbare coupes en kleuren voor de klanten? Hoe laat je de producten waar je mee werkt optimaal tot hun recht komen en welke invloed hebben make-up en fashion styling op het eindresultaat? Dat waren de uitgangspunten van de eerste B Trend Collection Club Night in Amsterdam in samenwerking met Wella. In het aankomende nummer van Le Salon vind je een verslag van deze inspirerende avond in de B Academy van Andy Uffels.

De telefoon: een noodzakelijk kwaad?

Λ Gebeld worden terwijl je in de zaak bezig bent, wie overkomt dat niet? Het hoort bij je werk. Degenen die werken op afspraak moeten het zelfs van die telefoon hebben. Irriteert dat? Je wordt tenslotte middenin je werk gestoord. Moet je kam, schaar of föhn neerleggen en naar die vermaledijde telefoon gaan? Klant is immers koning. Of denk je juist dat dat doordringende en aanhoudende geluid van de telefoon heel prettig is, want het is per slot van rekening handel. Een dilemma? We legden dit probleem aan enkele collega’s voor.
Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ * Voet bij stuk: Welke bond heeft de grootste mond
* Sales: Eenmanszaken
* Presentatie: Intercoiffure
* Inspirerend: Joan of Arc…
* Praktijk: Beat Girl
* Creatief: Inspiratie van kappers voor kappers
* Advertorial: Dijadirect
* Special: Matrix Academy
* Interview: Tyler Johnston
* Beleid: Groei en continuïteit (III)
* Automatisering: Verdeel en heers!
* Uitgekamd: Coos bij Hair Jolie
* Actueel: Nieuws uit de branche

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 27 maart 2007.