Nummer 8, december 2006

Nummer 8, december 2006
Cover
Hair: Jeffrey Janssen, www.Bacademy.nl
Make up: Miriam van Ede
Styling: Anouk Houtappel
Photography: Yorick Nubé
Supported by: Farouk Systems
Products: Biosilk & CHI

Alternative Hair Show Londen

Λ Eind oktober was Londen weer the place to be. Toen vond voor de 24e maal de Alternative Hair Show plaats, de jaarlijkse benefietshow georganiseerd door topkappers ten bate van het Leukemie Fonds. Het thema van de 24e editie van The Alternative Hair Show was dit jaar Regalia: koninklijke allure dus! Achttien internationale teams mochten hun interpretatie op dit thema geven. In Le Salon vind je een uitgebreid verslag van deze spectaculaire show.

Feestkapsels

Λ Deze kerst en oud & nieuw kun je je klanten mooie feestkapsels aanbieden, zoals de kapsels van XYZ. Zij hebben namelijk een collectie voor speciale gelegenheden bedacht, No Limit Fashion genaamd. Kijk in de aankomende Le Salon voor deze feestkapsels en laat je inspireren. Natuurlijk zijn deze creaties ook uitermate geschikt voor bruiloften.

Alterna jubileert

Λ Ooit in de chocoladefabriek van Willy Wonka geweest? Wij wel. Willy heet Michael Shaun Corby en de chocolade Alterna. Het is de fabriek van de meest luxueuze haarproducten ter wereld die tien jaar bestaat en Le Salon was genodigd! Hiep, hiep… hoezee! Want het moet natuurlijk wel luxueus blijven. De beroemde stylist van Alterna gaf in Amsterdam aan een grote zaal genodigden een vermakelijke presentatie. Een paar ingrediënten kunnen we wel even noemen: kaviaar, witte truffelolie, de arnicabloem… Wat er nog meer op het menu stond, lees je in het aankomende nummer van Le Salon. 

Tyler Johnston bij Het Spectrum

Λ In het nieuwe nummer van Le Salon aandacht voor de presentatie van Schwarzkopf Professional’s Global Editorial Ambassador Tyler Johnston, die exclusief voor Spectrumleden een presentatie gaf bij Het Spectrum. Tyler Johnston werkte voor alle grote mode-ontwerpers bij de fashion weeks in Milaan, Londen en Parijs. Daarnaast is hij als session stylist verantwoordelijk voor het haar bij de modepagina’s in toonaangevende tijdschriften als Vogue en Elle. Ieder half jaar is Tyler verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Essential Looks, zoals dit seizoen de Fusion Collection. Tyler liet een eigen interpretatie op de nieuwste haarmodetrends zien. 

Die zondagen voor de feestdagen...

Λ December is voor ons kappers dit jaar een wel heel bijzondere en problematische maand. Een piekmaand, zoals altijd. Maar je hebt ook vast al bij het boeken van klanten in de agenda gezien, dat twee piekdagen, de dag voor kerst en oudejaarsdag, op een zondag vallen. Dat wordt ongetwijfeld een groot probleem. Wat te doen? Deze twee zondagen gewoon, zoals we gewend zijn, vrij nemen en de zaak sluiten? Of naar die toch al volle zaterdag ervoor boeken? Daar ligt wellicht een ‘escape’: gewoon zaterdagnamiddag en  -avond doorwerken? Zondag open zijn? Is er een oplossing? We legden dit probleem aan enkele collega’s voor. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site. 

Verder in dit nummer

Λ Voet bij stuk: HBA doet aan potverteren
* Wereldwijd: Italië
* Sales: Een nieuw begin
* Visie: Arbo-regels
* Inspirerend: Just Cavalli…
* Praktijk: New Radical
* Creatief: Inspiratie van kappers voor kappers
* Branche: Anko Theatertour
* Visie: Get inspired by Berni Ottjes
* Evenement: World Wide Hair Tour Davines
* Show: Richard Jordan
* Beleid: Groei en continuïteit (II)
* Automatisering: Durf te ondernemen!
* Uitgekamd: Coos bij Style Councils
* Actueel: Nieuws uit de branche

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 1 februari 2007.