Nummer 7, november 2006

Nummer 7, november 2006
Cover
Hair: Andy Uffels en Joyce Versloot @ B academy.nl
Make up: Esther van Maanen@Bcreatives
Photography: Hans de Vries
Powered by: Farouk systems
Products: Biosilk & CHI

Salon International Londen

Λ Op 14, 15 en 16 oktober vond de vakbeurs Salon International plaats in ExCel Londen. Bezoekers kwamen uit alle windstreken om de laatste trends op kappersgebied te ontdekken. Bijna alle grote merken waren aanwezig om hun nieuwste producten en andere noviteiten aan het publiek te tonen. Salon Live, de aparte showruimte waar grote namen als Antoinette Beenders, Tigi en Trevor Sorbie presentaties gaven, was erg populair. Hier kon je genieten van een goede balans tussen show en educatie. In Le Salon een uitgebreid beursverslag met natuurlijk ook voldoende aandacht voor de diverse shows.

Herenkapper

Λ Kapsalon Duinmeijer is een bekende in Beverwijk en omstreken. Sinds 1950 is de herenkapsalon gevestigd aan de C.H. Moensstraat en – drie verbouwingen later – weten de buurtbewoners de gezellige kapperszaak nog steeds te vinden. Een ouderwetse herenkapsalon? Absoluut niet, want Duinmeijer gaat met de tijd mee. “Herenkappers zijn toch een beetje het ondergeschoven kindje”, aldus Piet Duinmeijer. “Er wordt veel te weinig aandacht aan besteed.” Piet Duinmeijer krijgt in Le Salon zijn verdiende aandacht. Lees de hele reportage in de komende editie.

Essential Looks

Λ In het nieuwe nummer van Le Salon aandacht voor de presentatie van de nieuwe Essential Looks van Schwarzkopf Professional: the Fusion Collection, die plaatsvond op 2 oktober in Central Studios te Utrecht. Niet alleen deze collectie werd geshowd, ook was er aandacht voor de nieuwe Osis-lijn The Art of Contradiction. Twee keer per jaar komt Schwarzkopf Professional met een nieuwe collectie Essential Looks. Deze herfst/winter wordt het the Fusion Collection genoemd en is onderverdeeld in vier trendmodellen: Raven, Rock Chic, Beat Girl en New Radical. Behalve de stylingtechnieken heeft Essential Looks nu voor het eerst acht verschillende looks van de vier voornaamste modetrends, die de looks voor komend seizoen bepalen. 

Viktoria's new look

Λ Dit keer een andere lang haar-sessie van wat je van Le Salon gewend bent. Dit keer wordt Victoria Koblenko, de BN’er die, naast haar acteertalent, vooral bekend staat door haar veelzijdige (korte) coupe, onder handen genomen door Andy Uffels. Victoria is een persoon die altijd open staat voor verandering en vernieuwing. In opdracht van Cosmopolitan werd het team van B gevraagd om haar van een tijdelijke ‘editorial’ lang haar look te voorzien. Binnen twee uur was Viktoria gerestyled en had ze een compleet nieuwe look door het gebruik van Balmain Paris hairextensions. De toegepaste techniek wordt vaak gebruikt voor fotoshoots en catwalkshows.

Heeft elk voordeel wel een nadeel?

Λ Na de verkiezingen van 22 november zal de voorzitter van onze brancheorganisatie Anko, Bibi de Vries, geen lid meer zijn van de Tweede Kamer. Prettig voor de kappersorganisatie nu haar voorzitter alle tijd zou kunnen hebben om zich voor de Anko en de belangen van haar leden in te spannen? Of juist minder plezierig, omdat Bibi de Vries haar dagelijkse contacten met politiek Den Haag gaat verliezen? Een voordeel of een nadeel? Een telefonische ronde. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site. 

Verder in dit nummer

Λ

* Politiek: Verkiezingen 2006
* Wereldwijd: Japan
* Praktijk: Rock Chic
* Buitenland: Coiffure Mondial Beauté Parijs
* Actueel: Nieuws uit de branche

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 21 december 2006.