Nummer 6, oktober 2006

Nummer 6, oktober 2006
Cover
Hair: Andy Uffels en Joyce Versloot @ B academy.nl
Make up: Esther van Maanen@Bcreatives
Photography: Hans de Vries
Powered by: Farouk systems
Products: Biosilk & CHI

Figaro Pasquale

Λ Rapporteren over de grootste internationale kappers of Nederlandse toppers in den vreemde geeft een groot genoegen. Het zijn ware inspiratoren. In de vorige Le Salon stapten we over de drempel bij een Italiaanse topper voor wie Nederland in 1961 nog ‘den vreemde’ was: Figaro Pasquale. We hadden een complete Le Salon kunnen vullen met zijn verhalen, maar verkozen een vervolg in dit nummer.

Blend

Λ ‘Blend Launch Event at Club 11 Amsterdam’ stond er op de uitnodiging van Keune, die we op de redactie van Le Salon ontvingen. Discover Blend, Feel Blend, Hear Blend, Smell Blend… Maar wat is Blend? Onze interesse is gewekt en daarom reizen we vol verwachting af naar de trendy Club 11 om uit te vinden wat Blend inhoudt. Ben je ook geïnteresseerd? Lees dan de introductie in Le Salon.

'Paletti': superieur interieur en vakmanscha

Λ Design, rust, trendy en kwaliteit zijn de steekwoorden voor de recent geopende zaak van Rob Extercatte in Oldenzaal. Het interieur werd ontworpen en geleverd door Guy Sarlemijn. Op een A-locatie in het Twentse Oldenzaal ligt kapsalon ‘Paletti’: een aanwinst voor het hart van de stad. De salon ligt net buiten het fraaie winkelcentrum. Als service krijgen de kappersklanten een gratis uitrijkaart, wanneer ze hun auto parkeren in de garage onder het centrum. Voor een beschrijving van Paletti gaat Le Salon er eens rustig voor zitten, nee, liggen. De massagebanken bij de wasbakken staan niet voor niks in het midden van de zaak en het schrijft best comfortabel zo. In Le Salon lees je de rest van de reportage.

Shape

Λ De haarlijn van dit najaar en deze winter van de Gezamenlijke Nederlandse Kappers heet Shape. Het kapsel vormt een eenheid met het gezicht, de kleding en de make-up. Daarbij heeft de lijn één algemeen kenmerk: kapsels zijn opgebouwd uit geometrische vormen, die zowel symmetrisch als a-symmetrisch gestileerd en geknipt kunnen worden. Hoekige vormen worden afgewisseld met zachte rondingen. Meer over de haarlijn lees je in Le Salon.

Nee, met mij gaat het niet goed...

Λ De klanten komen binnen, goedgeluimd, opgewekt, joviaal zoals altijd. Maar een enkele keer is het anders. Soms zie je het al gauw. Ze zijn stil, zeggen nauwelijks goedendag, ze brengen kilte met zich mee, ze doen anders dan anders. Er is iets aan de hand: is de klant iets ernstigs overkomen? Een ongeneeslijke ziekte? Een kind op school blijven zitten? Is de verkering uit? Allemaal afschuwelijke zaken voor de klant. Maar hoe moet je als kapper daarop reageren, als de klant het vertelt. Zwijgen, meehuilen of het onderwerp veranderen? Moeilijk meestal. Wat te doen… Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site. 

Verder in dit nummer

Λ * Steekproef: Haarscherp
* Lang Haar: You go curl!
* Presentatie: Hair Color Ambassador of the Year
* Creatief: Fotogalerie
* Actueel: Nieuws uit de branche

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 14 november 2006.