Nummer 5, augustus 2006

Nummer 5, augustus 2006
Cover
Hair: Andy Uffels en Joyce Versloot @ B academy.nl
Make up: Esther van Maanen@Bcreatives
Photography: Hans de Vries
Powered by: Farouk systems
Products: Biosilk & CHI

Figaro Pasquale

Λ Rapporteren over de grootste internationale kappers of Nederlandse toppers in den vreemde geeft een groot genoegen. Het zijn ware inspiratoren. In deze aflevering van Le Salon Ontmoeting een portret van een Italiaanse topper voor wie Nederland in 1961 nog ‘den vreemde’ was. Een portret met een moraal: Laat Figaro een inspirator zijn! Het eerste deel van het interessante interview lees je in Le Salon. 

Nieuwe trends

Λ Le Salon biedt kappers, fotografen en stylisten de kans hun creaties te tonen in Le Salons Fotogalerie. De nieuwe collecties en looks stromen de redactie binnen. Het is interessant om te zien hoe kapsalons de nieuwste trends op haargebied interpreteren en dit omzetten met hun eigen touch. In het nieuwe nummer van Le Salon een paar inspiratiebronnen; doe er je voordeel mee. Hier alvast een voorproefje uit de nieuwe collectie van het Engelse Rainbow Room International Artistic Team.

Recreatief knippen

Λ Eind vorig jaar publiceerde Le Salon een artikel over Daphne, die met haar rijdende kapsalon door de kleine Limburgse dorpjes rijdt. Hierin schreven we dat Daphne de eerste rijdende kapsalon bezit, maar dit klopt niet helemaal. Onlangs ontvingen wij een e-mail van Tino, de zoon van Lenny Klijn-de Vries over zijn moeder, die al sinds 1984 met een tot kapsalon omgebouwde Spijkstaal SRV-wagen campings bezoekt. Le Salon reed naar het uiterste puntje van Zuid-Holland, Ouddorp, om het verhaal van Lenny te horen. Lees haar verhaal in het komende nummer van Le Salon.

Indola Profession Award

Λ Onlangs werd de Indola Profession Award uitgereikt in de Efteling. Een feestelijke show voor meer dan 120 kappers was het resultaat. Twaalf genomineerden wachtten in spanning op het verlossende antwoord: wie wint deze prestigieuze award? Uiteindelijk werden de diverse awards uitgereikt, met als klap op de vuurpijl de Profession Award. Deze Award werd toegekend aan Roger van Zijl van Rocla Kappers uit Eygelshoven. Naast de uitreiking van de awards, vonden er ook diverse shows plaats. In Le Salon een verslag.

Vakantiehulp, hulp of ramp?

Λ Velen van ons zullen hun vakantie alweer achter de rug hebben. De meeste personeelsleden zijn ook weer aan het werk. De dagen van hittegolf zijn gelukkig historie, ook al zullen we daar nog lang over praten, want wat was het warm. De meesten van ons zijn de zomer goed doorgekomen, ook zij die met personeel werken en de afgelopen maanden de zaak open hebben gehouden. Sommigen van hen hebben gewerkt met vakantiehulp, maar hebben de kappers echt wel iets aan hun ‘hulp’? Dragen zij iets bij? Of zijn zij overbodig of zelfs een sta-in-de-weg? Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site. 

Verder in dit nummer

Λ * Steekproef: Haarscherp
* Praktijk: Sport Luxe
* Opmerkelijk: Han ter Mors
* Wereldwijd: Nieuw-Zeeland
* Actueel: Nieuws uit de branche

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 26 september 2006.