Nummer 4, juli 2006

Nummer 4, juli 2006
Cover
Hair: Andy Uffels en Joyce Verloot @ B academy.nl
Make up: Esther van Manen@Bcreatives
Photography: Hans de Vries
Powered by: Farouk systems
Products: Biosilk & CHI

Vijftiende editie Coiffure Award

Λ Kappers in galakleding die zenuwachtig over de rode loper van Studio 21 in Hilversum lopen… Iedereen weet dan dat we het over de Coiffure Award hebben. 14 mei vond de vijftiende editie plaats van dit spectaculaire evenement vol show, spanning en vooral awards. Niemand minder dan Marco Borsato reikte aan het einde van de avond de award uit voor de ‘Hairdresser of the year’, die voor de tweede keer naar Bernie Ottjes ging. In Le Salon een uitgebreide reportage over deze awarduitreiking. 

Veelzijdig Vittel

Λ Van 28 tot en met 31 mei werd in het Franse Vittel het jaarlijkse evenement van Schwarzkopf Professional, Indola en Clynol gehouden met interessante lezingen, maar ook de golffinale van de Wolfgang Zoeller trofee. Gasten konden genieten van diverse haarshows, van onder andere Haar in de Wind. Wolfgang Peppmeier gaf een lezing over uitstraling en ook werd er een seminar gehouden over fashion. Het weer zat niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken. De golffinale werd gespeeld en Ronny Janssen ging uiteindelijk met de felbegeerde trofee naar huis. Na de sportieve prestaties was er genoeg tijd over voor gezelligheid. Een verslag in het nieuwe nummer van Le Salon.

Aart Bijvoet

Λ In dit nummer van Le Salon wordt Aart Bijvoet uit Volendam aan je voorgesteld. Hij zal vanaf volgende keer een spraakmakende column gaan schrijven en zijn mening over het kappersvak met je delen. Maar wie is Aart precies? Dat wordt duidelijk in dit nummer.

Moskouse kappersbranche

Λ Moskou is een wereldstad met ruim tien miljoen inwoners. De kappersbranche is een booming business, maar de concurrentie is vlijmscherp. Journalist Ivo Pertijs bezocht voor Le Salon een aantal salons in de Russische hoofdstad. Een verslag hiervan kun je lezen in de nieuwste uitgave van Le Salon.

Wat is nu eigenlijk in?

Λ Welke haarstijl is momenteel eigenlijk ‘in’ en wie bepaalt dat? Geven trendsetters echt de haarmode van nu aan voor iedereen? Willen we echt met een haircut volgens de laatste mode de straat op? Is de straat misschien dé trendsetter, meer dan die beroemde stylisten uit de glossy’s? We vroegen de mening van enkele kappers. Le Salon maakte een telefonische ronde. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site. 

Verder in dit nummer

Λ * Steekproef: Haarscherp
* Praktijk: Purity
* Ontmoeting: Schoonheid van Marokko
* Evenement: Studio 54
* Actueel: Nieuws uit de branche

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 15 augustus 2006.