Nummer 3, mei 2006

Nummer 3, mei 2006
Cover
Hair: Andy Uffels en Joyce Verloot @ B academy.nl
Make up: Esther van Manen@Bcreatives
Photography: Hans de Vries
Powered by: Farouk systems
Products: Biosilk & CHI

Hair Style 2006

Λ Hair Style kan zich makkelijk meten met de grote beurzen in Parijs en Londen. Er waren maar liefst 175 exposanten van vrijwel alle Europese en Amerikaanse merken op de beurs aanwezig en met maar liefst 23.426 bezoekers was het dan ook een groot succes. Kortom het is was weer dé kappersbeurs bij uitstek om de nieuwste producten en laatste trends te leren kennen. In Le Salon lees je wat er allemaal te doen en te zien was!

Showprogramma Hair Style

Λ Hair Style vond dit jaar plaats op 23 en 24 april in Ahoy Rotterdam en naast de twee grote beurshallen, was er ook een uitgebreid showprogramma opgesteld. De entreekaart van Hair Style gaf tevens toegang aan alle shows en Look & Learn sessies. Er was genoeg plaats voor alle geïnteresseerden en had je toch een show gemist, dan kreeg je de kans om het programma de volgende dag, of bij sommige shows zelfs dezelfde dag, nogmaals bij te wonen. Het showprogramma bestond uit de Haarlijn zomer 2006, Gandini Team, Haircontrast en Kinki Kappers. Meer over deze shows lees je in Le Salon.

Boy division

Λ Het kapsel van Boy division uit de Glamour collection van Schwarzkopf Professional heeft een korte gegradeerde uitstekende vorm met lange contrasterende lagen en gebroken lijnen. Een semi-permanente kleur is gebruikt om de natuurlijke diepte te ondersteunen en glans toe te voegen. In Le Salon vind je stap-voor-stap hoe het kapsel tot stand is gekomen.

Hollands Glorie

Λ Nederlandse kappers timmeren steeds meer aan de weg en verschijnen jaarlijks met de mooiste, trendy haarmodelijnen. Zo ook deze zomer. In Le Salon een greep uit de collecties van de Hollandse toppers. Hopelijk inspireert het andere kappers om hun creativiteit nog verder uit te breiden. Hier alvast een voorproefje van de haarlijn ‘Unique’ van Bob Jansen en haarcollega’s. 

Kans om creatief te zijn?

Λ We zouden het eigenlijk allemaal wel willen: eens lekker creatief je gang kunnen gaan. Niet hoeven vragen: “Hoe zou u het gehad willen hebben.” Maar eens lekker knippen, permanenten en modelleren. Creatief en origineel zijn. Maar krijg je die kans eigenlijk wel? Probeer je die klant toch op een ander idee te brengen? Lukt het ons nog iets van onszelf in dat kapsel te stoppen? Le Salon maakte een telefonische ronde. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ * Reportage: Studio Stroop in Hilversum
* Bedrijfsvoering: Gezonde kappers gezocht
* Show: It’s showtime met Tigi
* Markt: Full Service
* Presentatie: Unite versus 80’s classics

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 27 juni 2006.