Nummer 2, april 2006

Nummer 2, april 2006
Cover
Hair: Andy Uffels en Joyce Verloot @ B academy.nl
Make up: Esther van Manen@Bcreatives
Photography: Hans de Vries
Powered by: Farouk systems
Products: Biosilk & CHI

Kappersseminar Gerlos

Λ Interessante seminars, prachtige besneeuwde pistes en veel après ski, dat waren de ingrediënten van het Kappersseminar in Gerlos afgelopen januari. Een goede manier om kennis met plezier te combineren, want ook de presentaties mogen absoluut niet vergeten worden. De seminars waren van hoog niveau en de onderwerpen waren zeer divers. Zo kwamen thema’s als hygiëne, veiligheid en kleur aan bod, waar onze eigen Coos de Joode bijvoorbeeld heel anders is gaan denken over de ‘plantenspuit’. Meer over de lezingen en de gezellige sfeer lees je in Le Salon.

Heeren van Oegstgeest

Λ “Op 3 oktober 2005 kregen we de sleutels en op 1 december vond de opening van onze nieuwe kapsalon plaats”, zo beginnen William van Zuilen (22) en Claire van Klaveren (21) hun verhaal aan Le Salon. Voor een oude winkel in danskleding aan de Deutzstraat in Oegstgeest een extreme make-over in een recordtijd. Weliswaar heeft het pand mooie boogramen met glas in lood en een hoog plafond, maar tijdens de verbouwing kwamen ook de gebreken aan het licht. Het uitgangspunt van het ondernemende duo was een kapsalon voor heren. Claire: “Er zijn niet zoveel echte kapperszaken uitsluitend voor de man en wij beschouwen dat toch als een trend. Bovendien willen wij ons specialiseren.” Bij de verbouwing en inrichting van kapsalon Heeren van Oegstgeest adviseerde Guy Sarlemijn de twee jonge eigenaren William van Zuilen en Claire van Klaveren. Le Salon vroeg ze naar hun ervaringen. Deze lees je in het nieuwe nummer van Le Salon.

Preview Hair Style

Λ Op 23 en 24 april vindt de derde editie van Hair Style plaats in Ahoy Rotterdam. Wat biedt deze beurs, behalve de vele stands waar je je hart kunt ophalen aan de vele nieuwe producten en innovaties? Vooral veel shows en Look & Learn sessies. Je wordt op deze beurs geïnspireerd als nooit te voren.
Hoe je showkapsels kunt vertalen naar draagbare kapsels, die je in je salon maakt, leer je tijdens de Look & Learn seminars. Deze sessies zijn gratis bij te wonen en staan 30 minuten in het teken van vaktechnieken, zoals knippen, kleuren en stylen in de laatste trends. De Look & Learn sessies vinden om het uur plaats vanaf 11.00 uur in hal 5. Op www.hairstyle-benelux.com vind je het hele programma. Ook het showprogramma is niet mis. Hieronder vind je het schema van de shows:Zondag 23 april                    

11.30 Haarlijn Zomer 2006
12.30 Gandini Team
13.30 Haircontrast
14.30 Kinki Kappers
15.30 Haarlijn Zomer 2006
Maandag 24 april

11.30 Haarlijn Zomer 2006
13.30 Haircontrast
14.30 Haarlijn Zomer 2006
15.30 Kinki Kappers

In de komende Le Salon vind je meer informatie over dit showprogramma.

Haarlijn voorjaar/zomer 2006

Λ Comfort, klasse, stijl en avontuur, dat zijn de kernwoorden van de haarlijn voorjaar/zomer 2006. Maak het je klant comfortabel deze zomer in een lekkere ambiance met vrij en bewegelijk haar. Drie trends zijn duidelijk zichtbaar: Nautic/Navy, Global Mix en Classic Romance. Wat hebben deze trends gemeen? Comfort! In Le Salon zullen we deze Haarlijn uitgebreid bespreken.

Open tot zeven uur?

Λ Kapsalons kennen overwegend traditionele openingstijden. Van negen tot zes bijvoorbeeld. Waarom zou een kapsalon niet geopend zijn tot zeven of acht uur ’s avonds of ’s ochtends vroeg? Dat zouden toch  heel wat klanten prettig vinden. Maar hoe zouden kappers daartegenover staan. Zou dat te verenigen zijn met het privé-leven? We maakten een telefonische ronde. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  •   Bedrijfsvoering: Reclameacties via internet
  •   Creatief: pony’s
  •   Inspirerend: High & Mighty
  •   Praktijk: Simplicity
  •   Award: Color Trophy

Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 9 mei 2006.