Nummer 1, februari 2006

Nummer 1, februari 2006
Cover
Hair: Andy Uffels en Joyce Verloot @ B academy.nl
Make up: Esther van Manen@Bcreatives
Photography: Hans de Vries
Powered by: Farouk systems
Products: Biosilk & CHI

Britse toppers

Λ Britse toppers
Le Salon biedt kappers, fotografen en stylisten de kans om hun creaties te tonen in Le Salons Fotogalerie.  Beweging domineert bij de Britse topkappers. De grote namen komen voornamelijk uit Engeland, dus daarom dit keer een greep uit de collectie van Engelse toppers. Hier alvast een voorproefje van Trevor Sorbie International. Overige toppers kun je zien in het komende nummer van Le Salon.

Sam Steele

Λ Sam Steele: een topkapper zonder sterallures. Het siert de Schot, maar het maakt het ook lastig om hem te tackelen voor een interview over zijn werk en ambities. Marco Bosmans en Andy Uffels zagen hem aan het werk op grote podia in Parijs en Londen, maar voor een persoonlijk gesprek was het altijd niet het juiste moment of niet de juiste plek. Tot hij grapte: "You know what; come to Scotland if you're really interested. I'll make time for ya." Dat had 'ie nou niet moeten zeggen… Lees het uitgebreide interview met Sam Steele in Le Salon. 

Hair Style

Λ In Le Salon lees je dit keer alles over de komende editie van de vakbeurs Hair Style. Op 23 en 24 april is het weer zo ver, dan vindt in Rotterdam de derde editie van Hair Style plaats. Deze beurs staat in het teken van trendgerichte nieuwigheden en spetterende shows. Tot nu toe hebben al 140 Amerikaanse en Europese exposanten zich aangemeld om aanwezig te zijn bij dit evenement. Niet alleen grote en kleine merken, maar ook toeleveranciers van interieur, klein materiaal, extensions en accessoires zullen hun producten en diensten promoten. Nieuw dit jaar is dat er extra aandacht wordt besteed aan innovaties op de beurs. Je kunt alle nieuwe producten en diensten alvast bekijken op de website van Hair Style: www.hairstyle-benelux.com. Klik dan op de rubriek 'Nieuw' en je vindt een lijst nieuwigheden, die wekelijks worden aangevuld. Natuurlijk is Le Salon ook aanwezig op de beurs, dus kom zeker even langs bij onze stand.>

Het Spectrum

Λ Eind vorig jaar organiseerde het Spectrum een bijeenkomst in Werkendam, verzorgd door Petra van Spellen, waar teamwork hoog in het vaandel stond. In rap tempo werden zes modellen geknipt, die door een collega perfect werd gefinished. Een belangrijke tip van Petra: koop elke maand vijf internationale modebladen en haal de foto's eruit, die je voor jezelf goed vindt. Hang die op om er vervolgens bewust en onbewust naar te kijken. Daarmee train je jezelf om het modebeeld beter te zien, maar kun je ook je eigen creativiteit beter uitbreiden. Ben je benieuwd naar beelden van de presentatie in Werkendam, sla de nieuwe Le Salon dan zeker niet over.

TrendVision Wella

Λ In het nieuwe nummer van Le Salon lees je dit keer over de driejarige Trend Vision van Wella Professional, genaamd 'Living in a world of crossovers', bedoeld om de creativiteit en inventiviteit van de kappers te stimuleren. Wella Professional reikt kappers daarbij precies die tools aan die ze nodig hebben: alle productintroducties op het gebied van kleur, omvorming en styling hebben Trend Vission als uitgangspunt. De vier trends van Trend Vision voor 2006, Techno Nature, Real Daydream, World Fusion en Gothic Luxury, benadrukken de interactie tussen verschillende schoonheden en de aantrekkingskracht die deze werelden op elkaar hebben.>

Vertrouwen in de brancheorganisatie?

Λ De lastendruk voor kappers is dit jaar fors omlaag gebracht. De ANKO heeft dit verklaard naar aanleiding van felle kritiek van de nieuwe werkgeversorganisatie Fusion en de kappersholding Wave International, de organisatie van drie grote kappersketens. Fusion en Wave begonnen met een eigen cao, onder meer omdat zij het volstrekt oneens waren met de hoogte van de afdracht aan het HBA. Maar sinds het aantreden van de nieuwe voorzitter van de ANKO, mevrouw Bibi de Vries, in 2002 heeft zij zich wel met het bestuur ingespannen iets te doen aan de afdracht door kappers aan bedrijfschappen, fondsen en regelingen. Zij wilde die transparanter, zakelijker maken en verlagen, stelt de ANKO. Dat is dan weliswaar deels gelukt, maar toch gaat Fusion en Wave naast de ANKO gewoon door. Is die afscheiding terecht? Is het wel juist, dat zij hun gebrek aan vertrouwen in de ANKO handhaven? Of speelt er iets anders? Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ Verder in dit nummer
* Haarscherp: Steekproef
* Jaaroverzicht
* Inspirerend: Lang Haar
* Praktijk: Black Girl


Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 28 maart 2006.