Cover

Haar: Andy Uffels@BCreatives Amsterdam
Haar assistentie: Els Suurs, Marriet Gakes en Petri Groenendijk
Make-up: Dominique @ Touche
Fotografie: Hans de Vries
Styling: Angela Kuperus
Met medewerking van Farouk Systems USA

Alternative Hair Show

Λ Eind oktober was de prestigieuze Royal Albert Hall in Londen wederom het decor van de spetterende kappersshow The Alternative Hair Show, de jaarlijkse benefietshow georganiseerd door topkappers ten bate van het Leukemie Fonds. Er werd spektakel beloofd en dat is precies wat het publiek kreeg. Het thema van de 23e editie van The Alternative Hair Show was dit jaar Renaissance. Renaissance staat voor wedergeboorte, de herleving van de menselijke waarden. De vijftien internationale teams die alleen op uitnodiging die avond een show mochten geven, hadden dit onderwerp allemaal verschillend geïnterpreteerd. Dit resulteerde in een afwisselend tafereel, waarvoor je ogen én oren te kort kwam. Benieuwd geworden naar de Alternative Hair Show? Lees dan het uitgebreide verslag in Le Salon.

Hairdressers Golf Open

Λ Veel bedrijfstakken hebben al een eigen golftoernooi; van de grafische industrie tot en met de automatiseringsbranche - zelfs arbodiensten hebben een eigen toernooi. Het werd dan ook tijd voor een golftoernooi voor de gehele kappersbranche. En dat is er nu: het Hairdressers Golf Open, het toernooi voor élke kapper, met een spetterende finale in Vittel, Frankrijk. Het is niet alleen bedoeld voor de 'professionele' golfers in de kappersbranche, ook mensen die nog nooit een balletje hebben geslagen kunnen meedoen. Er wordt speciaal voor deze groep een clinic georganiseerd, waaraan iedereen kan meedoen. Meer informatie over dit evenement vind je in Le Salon.

Tribal shaving

Λ In Le Salon maken we dit keer kennis met Rossano (Ross) Toney, inspirerende en trotse eigenaar van hairstudio 'No Jokes' in Leiden, een salon gespecialiseerd in 'tribal shaving' en 'painting prints'. Motiefscheren, oftewel 'tribal shaving' gaat verder dan alleen het verwijderen van het haar. Op het hoofd en in de baard worden motiefjes geschoren en voor een extra dimensie wordt het haar ook nog ingekleurd. Ross Toney heeft zich hierin gespecialiseerd. In Le Salon zie je stap-voor-stap hoe een geweldig 'tribal' kapsel tot stand komt.

Elumen Award

Λ Onlangs vond de uitreiking van de International Elumen Award 2005 plaats in de Amsterdam Convention Factory. Ongeveer 400 kappers waren aanwezig om te genieten van de shows van drie topkappers én een spetterende presentatie van de winnaar van vorig jaar: Twins Hair & Beauty. Als klap op de vuurpijl werd aan het einde van de avond de Elumen Award uitgereikt. Wie was de grote winnaar? Je leest een uitgebreid verslag in Le Salon.

Prêt à porter

Λ Op de drempel van het nieuwe jaar meldt Le Salon Internationaal zich vanuit Parijs. Niet zomaar, want in de herfst van 2005 werd in de Franse hoofdstad de zomer van 2006 gepresenteerd. Op de catwalk werden de belangrijkste collecties geshowd van grote namen én Andy Uffels achter de schermen. Parijs is al sinds de 14e eeuw een belangrijke modestad. Hier zitten de modehuizen, hier zitten de ontwerpers, hier wordt de mode bepaald, gemaakt en gedragen. Toch is het New York dat de nieuwste mode als eerste presenteert. Daarna verhuist het circus naar Londen en Milaan om uiteindelijk - noem het de grande finale - 'thuis' te komen in Parijs. Het is de zogenaamde prêt à porter, waar de haute couture wordt getoond en de nouveau riche het aanschouwt. Op deze foto poseert Andy Uffels met een model tijdens de show van John Galliano. Wil je meer weten over het werk achter de schermen, mis dan vooral niet het nieuwe nummer van Le Salon.

Sleutel mee aan personeel?

Λ Het zal je maar overkomen: de ene inbraak in je zaak na de andere. Niet alleen je verkoopproducten zijn weg, maar ook de kas is geleegd. De dief was blijkbaar met een valse sleutel door de voordeur gekomen. Geef jij een sleutel van de zaak aan je medewerkers? We vroegen het aan de kappers van Nederland. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Creatief: Fotogalerie
  • Haarscherp: Steekproef
  • Inspirerend: Lang Haar
  • Praktijk: Voluminous

  • Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 7 februari 2006.