Nummer 7, november 2005

Nummer 7, november 2005

Cover

Haar: Andy Uffels@BCreatives Amsterdam
Haar assistentie: Els Suurs, Marriet Gakes en Petri Groenendijk
Make-up: Dominique @ Touche
Fotografie: Hans de Vries
Styling: Angela Kuperus
Met medewerking van Farouk Systems USA

Seminars en Shows

Λ Salon International, dé vakbeurs van Londen, bestond niet alleen uit vele stands met promotieactiviteiten, ook de kapper die meer wilde leren over trends en wilde genieten van vele shows, was in Londen aan het goede adres. Zo vonden er seminars plaats, waar op een leuke, maar educatieve manier de laatste technieken werden uitgelegd, en op het podium van het Salon Live theater werden grote shows gegeven, waar het alleen maar genieten was. Het was weer drie dagen inspiratie opsnuiven in wervelende shows en seminars. Ben je benieuwd geworden naar een uitgebreid verslag van deze shows en seminars? Mis dan zeker niet het komende nummer van Le Salon.

Vive la France!

Λ De Mondial Coiffure Beauté in Parijs, die dit jaar plaatsvond van 17 tot en met 19 september, is met meer dan 60.000 bezoekers een van de grootste beurzen in het kappersvak. Het was een waar genoegen om daar rond te mogen lopen. Alle grote firma’s waren aanwezig, maar ook de kleinere bedrijven gaven acte de présence. Het leuke van deze beurs is dat al het wedstrijdwerk op kappersgebied nog in alle hevigheid bedreven wordt. Vooral de bruidskapselswedstrijd deed menigeen versteld staan. Zie hier een voorproefje. Meer over deze beurs vind je in Le Salon.

Looks

Λ Een wervelende show zou het worden: de presentatie van Essential Looks, de visie van Schwarzkopf Professional op de komende haartrends en mode. En wervelend was het zeker. In de Central Studios in Utrecht kon kappend Nederland genieten van de spectaculaire show. Schwarzkopf Professional toonde de volgende trends op het podium: Black Girl & Boy, Starlet, Voluminous en Modernist. In Le Salon lees je een verslag van deze presentatie.

Peking

Λ Geen enkele kapper is gelijk. Journalist Suk-jae Hummelen bezoekt kapsalons in verre oorden en ontdekt hun verscheidenheid. Lees in Le Salon het eerste deel van de serie, waarin kapster Chan-ni uit China pas om twaalf uur ’s nachts het licht in haar zaak uit doet.

Eerste Hairextension Award

Λ Maandag 12 september vond de eerste editie van de Hairextension Award plaats tijdens de vakbeurs Beauty Salon dimensions in de Jaarbeurs Utrecht, georganiseerd door Total Hair Academy. De wedstrijd ging al vroeg van start. Om tien uur waren de deelnemers al met de voorbereidingen begonnen. Het was mogelijk om met twee kappers aan een model te werken, aangezien dit ook in de kapsalon gebeurt. In totaal waren er veertien modellen. Om het spectaculaire eindresultaat te bewonderen, werden eerst voorfoto's gemaakt. Zo kon de jury de metamorfose beter beoordelen. Meer over deze wedstrijd lees je in het nieuwe nummer van Le Salon.

Is de fut eruit?

Λ Zouden wij ons zorgen moeten maken over het feit dat velen van ons zich neerleggen bij mindere tijden, of valt dat wel mee? Faillissementen zijn aan de orde van de dag. Kunnen we daar nu echt niets tegen doen of is de fut eruit? Hebben we te weinig kennis van de wensen van de klant en moeten we die niet juist wijzen op mogelijkheden? Allemaal vragen die we aan een aantal kappers en kapsters voorlegden. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Beurs: Tijd te kort in waanzinnig Londen
  • Haarscherp: Steekproef
  • Inspirerend: Lang Haar
  • Show: Snelle hairdo’s

  • Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 22 december.