Nummer 6, oktober 2005

Nummer 6, oktober 2005

Cover

Haar: Andy Uffels @ BCreatives Amsterdam
Haar assistentie: Els Suurs, Marriet Gakes en Petri Groenendijk
Make-up: Dominique @ Touche
Fotografie: Hans de Vries
Styling: Angela Kuperus
Met medewerking van Farouk Systems USA

De Barber Pole

Λ De bekendheid van de Barber Pole is in Nederland ver te zoeken. Hét symbool van de kapper, de rood, wit, blauwe paal, is vooral gemeengoed in Engelssprekende landen, maar daar komt hopelijk snel verandering in. Ook in Nederland moet de Barber Pole terug in de kapsalon. De jongere generatie is vaak niet met de Barber Pole bekend. Op de scholen wordt tegenwoordig geen aandacht meer besteed aan het wereldberoemde kapperssymbool. De drogisterij heeft de gaper, apothekers het groene kruis en kappers hebben de Barber Pole - een symbool om in ere te houden! Le Salon sprak met Patrick de Loor, distributeur van de Barber Pole in de Benelux, over de geschiedenis. Zijn verhaal lees je in het komende nummer.

Jeffrey Janssen

Λ De Mondial Coiffure Beauté in Parijs, die dit jaar plaatsvond van 17 tot en met 19 september, is met meer dan 60.000 bezoekers een van de grootste beurzen in het kappersvak. Het was een waar genoegen om daar rond te mogen lopen. Alle grote firma's waren aanwezig, maar ook de kleinere bedrijven gaven acte de présence. Het leuke van deze beurs is dat al het wedstrijdwerk op kappersgebied nog in alle hevigheid bedreven wordt. Vooral de bruidskapselswedstrijd deed menigeen versteld staan. Zie hier een voorproefje. Meer over deze beurs vind je in Le Salon.

Looks

Λ In een monumentaal pandje aan de Amstel in Amsterdam ligt de kapsalon Haar & Gezondheid van Dianne te Mebel. Een prachtige locatie voor een aparte zaak. Hier wordt namelijk niet met chemische kleuringen gewerkt, maar met plantaardige. Beter voor de klant, maar natuurlijk ook voor de kapster. De grondstoffen van de kleuringen zijn puur natuur. Diverse planten, wortels, vruchten en kruiden worden gedroogd, gemalen en samengevoegd. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan salie, walnoot, goudsbloem en rabarber. Overige voordelen van plantaardig haarkleuren: de uitgroei is nauwelijks zichtbaar, er vormt zich geen splitvorming bij lang haar, het is kleurvaster, structuur- en glansverbeterend en beter voor het milieu (kappers hebben over het algemeen veel chemisch afval). Wil je hier meer over lezen? In Le Salon vind je een uitgebreid verslag.

London is the place to be

Λ Op 22, 23 en 24 oktober is het weer zo ver: dé Britse vakbeurs Salon International zal weer volop in het teken staan van de nieuwste trends op haarmodegebied. Natuurlijk vindt op 23 oktober gelijktijdig de Alternative Hair Show plaats. Drie dagen vol informatie, inspiratie en educatie van Engelse topkappers en topmerken. Dat is de Engelse vakbeurs Salon International. Je vindt er geweldige shows, presentaties, seminars en de nieuwste producten en technologie. Dit jaar vindt de Alternative Hair Show in Londen plaats op zondag 23 oktober en heeft het event de titel Renaissance meegekregen. In de prestigieuze Royal Albert Hall zal dit jaar Vidal Sassoon het podium betreden. Waarom deze evenementen bezoeken? Je leest het in Le Salon.

Fotogalerie

Λ cLe Salon biedt kappers, fotografen en stylisten de kans hun creaties te tonen in Le Salons Fotogalerie. Het talent zit niet alleen in het buitenland, ook in Nederland beschikken kappers over geweldige creativiteit. In deze aflevering een kleine greep van collecties van Hollands glorie. Zoals hier een foto uit 'Wild Romance', de haarmodelijn van Bob Jansen.

Doe jij iets extra’s?

Λ Het vergroten van de omzet, waar een professioneel werkende ondernemer toch elk jaar vanuit zou moeten gaan, is iets waar we dit jaar helemaal niet aan kunnen toekomen. Wat kan de kapper daar tegenover stellen? Iets extra's doen? Een kopje koffie of een hoofdhuidmassage bijvoorbeeld? We belden een aantal kapsalons. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Opmerkelijk: Flying Barbers
  • Haarscherp: Steekproef
  • Inspirerend: Lang Haar
  • Collectie: Essential Looks 

  • Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 10 november.