Nummer 5, augustus 2005

Nummer 5, augustus 2005

Cover

Haar: Andy Uffels @ BCreatives Amsterdam
Haar assistentie: Els Suurs, Marriet Gakes en Petri Groenendijk
Make-up: Dominique @ Touche
Fotografie: Hans de Vries
Styling: Angela Kuperus
Met medewerking van Farouk Systems USA

Bijzondere formule

Λ Het is niet zo dat de consument op iedere hoek van de straat terecht kan om zijn haar te laten doen. Het is wel zo dat ons land veel kapsalons telt. Hoe steek je als kapper je kop boven het maaiveld uit? Tip: doe er iets heel anders naast. En dan hebben we het niet over haarproducten voor de verkoop, maar bijvoorbeeld over kleding of schoenen, tassen en sieraden. Als je je bedenkt dat zowel het kapsel als kleding en accessoires bedoeld zijn om het uiterlijk te verfraaien, is het eigenlijk niet eens zo ver gezocht. Dus waarom zou je je als kapper beperken tot hetgeen de klant 'op het hoofd draagt'! We vroegen een aantal van hen naar hun beweegredenen én hun bevindingen, die je kunt lezen in dit nummer van Le Salon.

Lang haar

Λ Topkapper Andy Uffels laat in deze nieuwe serie lang haar technieken zien, die letterlijk in een handomdraai (in vijf minuten) te realiseren zijn. De stap-voor-stapfoto's zijn duidelijk weergegeven en voor iedereen haalbaar. Dit keer de look: Roll over, lay down.

Authentiek scheren

Λ Italian Shave, een belevenis voor de gestreste zakenman en voor de man die van genieten houdt. Een traditionele scheerbehandeling volgens een eeuwenoude beproefde methode in een authentieke ambiance. Scheren hoort bij het totale aanbod in zijn salon, vindt Clarence Simin. Hij is barbier en beheerst het scheren tot in de vingertoppen. Hij is namelijk ook een van de docenten van de cursus Authentiek Scheren van KOC Nederland. De cursist kan met behulp van zijn aanwijzingen en door daarna veel te oefenen, er een groeiende klantenkring aan overhouden. Omdat het zo'n precisie klusje is, werkt hij tijdens de cursus met slechts twee cursisten tegelijk. In Le Salon een fotoreportage, zodat je meer te weten kunt komen over het authentieke scheren.

Marga Patijn

Λ Marga Patijn, voorzitter van de Kappersbond FNV, is dit keer de hoofdpersoon in het interview. In het gesprek zal blijken dat Marga Patijn een zelfbewuste vrouw is, soms op haar hoede, soms openhartig. Iemand die kansen waarneemt, maar af en toe ook een muur optrekt om niet te hoeven antwoorden. Marga Patijn: selfmade woman met een geschiedenis in een strijdlustig sociaal nut. Je vindt haar verhaal in Le Salon.

Fotogalerie

Λ Le Salon biedt kappers, fotografen en stylisten de kans hun creaties te tonen in Le Salons Fotogalerie. De herfst- en wintercollecties stromen binnen en worden vooral gekenmerkt door geweldige kleurcombinaties. Hier vind je alvast een voorproefje van Toni&Guy, de rest kun je bewonderen in het nieuwe nummer van Le Salon.

Praten we elkaar de put in?

Λ Hoe vergaat het de kapper in deze soms chaotische tijden? Is hij realist, zet hij de tering naar de nering, haalt hij de broekriem aan, doet hij mee aan het doemdenken of heeft hij toch een optimistische kijk op de toekomst. Hoe zijn de verwachtingen voor dit jaar? We belden een aantal kapsalons. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Boeken: Salon International
  • Collectie: Berni does it again
  • Beroep: Onder de gordel
  • Branche: De CAO in retrospectief (II)

  • Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 27 september.